ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Dora
Shutterstock

Μπακογιάννη: Η Ελλάδα απέκτησε ισχυρό brand name από την αντιμετώπιση της πανδημίας

Για την επόμενη ημέρα η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι η παγκόσμια ύφεση θα είναι μεγάλη, όπως και η ευρωπαϊκή αλλά και η ελληνική, καθώς η κρίση πλήττει κομβικούς τομείς για τη χώρα μας, όπως ο τουρισμός και η εστίαση.

Η Ελλάδα μέσα από την αντιμετώπιση της πανδημίας απέκτησε ένα ισχυρό brand name τονίζει η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

Επισημαίνει ότι οι Έλληνες στα δύσκολα και όταν υπάρχει ένας συγκεκριμένος στόχος αντιδρούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και υπογραμμίζει «η ταχύτητα με την οποία έλαβε τα μέτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως λένε σήμερα όλοι οι επιδημιολόγοι, έκανε τη διαφορά. Πέντε μέρες να είχαμε καθυστερήσει, η κατάσταση στη χώρα θα ήταν πολύ διαφορετική».

Για την επόμενη ημέρα η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι η παγκόσμια ύφεση θα είναι μεγάλη, όπως και η ευρωπαϊκή αλλά και η ελληνική, καθώς η κρίση πλήττει κομβικούς τομείς για τη χώρα μας, όπως ο τουρισμός και η εστίαση. «Πιστεύω ότι το πρόγραμμα που παρουσίασε η κυβέρνηση ρίχνει σωστά το βάρος στη στήριξη της απασχόλησης, για να μην εκτιναχθεί η ανεργία, στη στήριξη των επιχειρήσεων και τη μείωση των φόρων. Δεν θα βγούμε αλώβητοι από αυτή την υγειονομική κρίση, κάνουμε όμως ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τις απώλειες» σημειώνει.

Επίσης δήλωνει ότι είναι πολύ σημαντική η απόφαση της κυβέρνησης να επιδοτήσει την εργασία και να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις. Χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία Μέρκελ Μακρόν για τα 500 δισ ευρώ ως ένα σημαντικό βήμα λέγοντας ότι η Ευρώπη άνοιξε το πορτοφόλι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πρωθυπουργό σταθερότητας και προόδου

Ο Κώστας Τσουκαλάς σχολίασε ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε τροχιά αποχώρησης κι απέτυχε στη βελτίωση της καθημερινότητας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδυναμία απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων και μετακύλιση κόστους στους πολίτες.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Η Ελλάδα σήμερα ισχυρή, με αισιοδοξία για το μέλλον

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης δήλωσε πως η Ελλάδα είναι πλέον ισχυρή και αισιόδοξη για το μέλλον, συγκρίνοντας τη διεθνή εικόνα της με την περίοδο της κρίσης. Τόνισε ότι υπάρχει πρόοδος, αν και τα προβλήματα παραμένουν.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Ριζική αλλαγή στον πρωτογενή τομέα ζητά η Βουλή

Η Πλεύση Ελευθερίας, με τη Τζώρτζια Κεφαλά, ασκεί κριτική στη ΝΔ για τον αγροτικό τομέα, ζητώντας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης 2027-2035 με έμφαση σε επενδύσεις, πρόληψη κρίσεων, ενιαίο κέντρο διαχείρισης και διαφάνεια στην απόδοση.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αφροδίτη Νέστορα στην Πνύκα για την ομιλία Ρούμπιο στη Θεσσαλονίκη

Η πολιτευτής της ΝΔ, Αφροδίτη Νέστορα, παρευρέθηκε στην εκδήλωση με ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Πνύκα και συνομίλησε με τον Carl Watson της πρεσβείας των ΗΠΑ για την τρομοκρατική επίθεση στην οικία της.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στη διακομματική για πρωτογενή τομέα – Το πόρισμα της ΝΔ

Η πλειοψηφία της διακομματικής επιτροπής υπερψήφισε το πόρισμα της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα, με διαφορετικές θέσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα συμπεριληφθούν στην έκθεση, ενώ διαπιστώθηκαν και σημεία σύγκλισης.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Πια διακριτοί οι δύο πόλοι για όλους

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι οι δύο βασικοί πολιτικοί πόλοι είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με το ΠΑΣΟΚ να στηρίζει τη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους. Εξήγγειλε νομοθετική πρόταση για τα ιδιωτικά χρέη και μέτρα στήριξης για νησιά και καύσιμα.