ΓΔ: 2377.61 0.19% Τζίρος: 39.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:50:38
Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
Φώτο: ΑΠΕ/ Economist

Σδούκου: «Τυμβωρυχία» η πολιτική εκμετάλλευση για το δυστύχημα στη Βιολάντα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε πως η κυβέρνηση απαντά με σοβαρότητα και στοιχεία στα θέματα Βιολάντα, δημοσκοπήσεων και οικονομικών δυσκολιών, ενώ υπογράμμισε ότι η πολιτική εκμετάλλευση του δυστυχήματος προσβάλλει τα θύματα.

Στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης βρέθηκε το τραγικό δυστύχημα στο εργοστάσιο Βιολάντα, με την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, να τοποθετείται σχετικά σε συνεντεύξεις της στο MEGA News και στο Alpha Radio. Η κ. Σδούκου τόνισε πως η κυβέρνηση απαντά με σοβαρότητα, τεκμηριωμένα στοιχεία και χειροπιαστά αποτελέσματα.

Αναφερόμενη στο δυστύχημα, σημείωσε ότι οι εξελίξεις έχουν ξεπεράσει τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «νοσηρή». Υπογράμμισε ότι «χάθηκαν άδικα πέντε γυναίκες, που αφήνουν πίσω τους ανήλικα παιδιά», γεγονός που έχει συγκλονίσει την κοινωνία.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ επέκρινε όσους επιχειρούν «χυδαία εργαλειοποίηση του δυστυχήματος», κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση των στοιχείων. 

Όπως ανέφερε, κάποιοι αμφισβητούν τα επίσημα δεδομένα επειδή δεν εξυπηρετούν κομματικά αφηγήματα, χρησιμοποιώντας μη εγκεκριμένες μεθοδολογίες καταγραφής και παρουσιάζοντας παραπλανητικούς αριθμούς.

Απαντώντας στην κριτική για τη χρήση του όρου «τυμβωρυχία» από την κυβέρνηση, η κ. Σδούκου υποστήριξε ότι ο όρος χρησιμοποιήθηκε ορθά, καθώς η πολιτική εκμετάλλευση τέτοιων τραγωδιών πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες ή η απόδοση δικαιοσύνης είναι ανεπίτρεπτη.

Παράλληλα, κατήγγειλε τον ανταγωνισμό τοξικότητας από την αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι μόνο η πλήρης διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές αποτελεί θεσμικά ορθή οδό. 

Επεσήμανε ότι θα εξεταστούν όλα τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης, όπως οι έλεγχοι, τα πιστοποιητικά, ο ρόλος του τεχνικού ασφαλείας και η τήρηση των πρωτοκόλλων, ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου πρέπει.

Η κ. Σδούκου υπογράμμισε πως οι ευθύνες θα καταλογιστούν μόνο από τη Δικαιοσύνη, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις ή δηλώσεις. Τόνισε ότι ο σεβασμός στα θύματα απαιτεί αλήθεια, σοβαρότητα και θεσμική διαδικασία, όχι πολιτική εκμετάλλευση.

Δημοσκοπήσεις, ακρίβεια και προτεραιότητες κυβέρνησης

Σχολιάζοντας τα ευρήματα δημοσκοπήσεων που καταγράφουν μειωμένη απήχηση της ΝΔ σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, η κ. Σδούκου αναγνώρισε ότι πρόκειται για ζήτημα που χρειάζεται αντιμετώπιση. Επισήμανε ότι η σχέση με τον πρωτογενή τομέα έχει πληγεί, όμως με στοχευμένες αλλαγές η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σημείωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει περαιτέρω μέτρα για τη μείωση της φορολογικής και γραφειοκρατικής επιβάρυνσης, με παρεμβάσεις που εντάσσονται στις προτεραιότητες για το 2026.

Η κ. Σδούκου ξεκαθάρισε πως βασικός αντίπαλος της κυβέρνησης είναι η οικονομική δυσκολία που βιώνουν οι πολίτες, με κύριο πρόβλημα την ακρίβεια.

Οικονομία: Στόχευση στην ακρίβεια και συνέχιση μεταρρυθμίσεων

Αναφερόμενη στην οικονομική πολιτική, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε ότι η απάντηση στην ακρίβεια βασίζεται σε ουσιαστικές πολιτικές και όχι σε συνθήματα. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ίδια, ενισχύει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών μέσω αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και με μειώσεις φόρων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη φορολογική μεταρρύθμιση που ήδη αποδίδει, ενισχύοντας περίπου τέσσερα εκατομμύρια πολίτες, με έμφαση στις οικογένειες, τα παιδιά και τους νέους. Επεσήμανε ότι η πολιτική ενίσχυσης του εισοδήματος θα συνεχιστεί και το 2026 με νέες αυξήσεις και μεταρρυθμίσεις.

Κλείνοντας, η κ. Σδούκου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται ώστε οι πολίτες να διαπιστώνουν χειροπιαστά οφέλη στην καθημερινότητά τους, με την τελική αξιολόγηση να γίνεται στο τέλος της τετραετίας αλλά και με βάση τις προτάσεις για το μέλλον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Δήμας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Κυβερνητικό κλιμάκιο συνάντησε την περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο καμπάνιας της ΝΔ, συζητώντας για σημαντικά έργα που μεταμορφώνουν τη Θεσσαλονίκη και ενισχύουν την αναπτυξιακή της πορεία.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χατζηδάκης συνεχάρη τον Κυρανάκη

Ο Κωστής Χατζηδάκης συνεχάρη τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη για την εκλογή του ως γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, εκφράζοντας βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθεί επιτυχώς στα καθήκοντά του και τονίζοντας τη σημασία της ενότητας στο κόμμα.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αυτοδυναμία από την πρώτη και μοναδική Κυριακή

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον νέο γραμματέα της ΝΔ, Κ. Κυρανάκη, να εντείνει τις προσπάθειες ως το 2027, εστιάζοντας στη συνοχή και διεύρυνση του κόμματος. Επισήμανε τους τέσσερις άξονες για μια ισχυρή Ελλάδα.