ΓΔ: 2319.96 2.12% Τζίρος: 91.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:14:36
Κυριάκος Πιερρακάκης κοντινό
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με επίσημη εμφάνιση σε δημόσια τοποθέτηση. Σύγχρονο πολιτικό προφίλ.

Στη Φρανκφούρτη ο Κ. Πιερρακάκης για επαφές με ΕΚΤ και κεντρικό Γερμανό τραπεζίτη

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, επισκέπτεται σήμερα τη Φρανκφούρτη για συναντήσεις με την ηγεσία της ΕΚΤ και της Deutsche Bundesbank.

Στη Φρανκφούρτη μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης, για σημαντικές συναντήσεις με κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Πιερρακάκης θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την Πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθούν ζητήματα νομισματικής πολιτικής, η ψηφιακή οικονομία και το ψηφιακό ευρώ, η Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων, καθώς και η κατάσταση της ευρωπαϊκής και διεθνούς οικονομίας. Επίσης, θα εξεταστεί ο διεθνής ρόλος του ενιαίου νομίσματος.

Ο κ. Πιερρακάκης θα έχει γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Joachim Nagel. Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν η οικονομική και νομισματική κατάσταση στη Γερμανία και στην Ευρωζώνη, καθώς και θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Φρανκφούρτη, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Πρόεδρος του Eurogroup θα συναντηθεί επίσης με τον Stephan Leithner, Διευθύνοντα Σύμβουλο του χρηματοπιστωτικού Ομίλου Deutsche Börse. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν θέματα επενδύσεων, ψηφιακής οικονομίας και η εμβάθυνση των ευρωπαϊκών χρηματαγορών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η στέγαση στο επίκεντρο του Eurogroup με ελληνική πρωτοβουλία

Ο Κ. Πιερρακάκης επισήμανε στη Λευκωσία πως η στέγαση είναι ζήτημα κοινωνικής συνοχής και οικονομίας στην Ευρώπη και θα τεθεί στο Eurogroup με ελληνική πρωτοβουλία. Τόνισε, επίσης, ότι η ασφάλεια της Κύπρου αφορά όλη την Ευρώπη.
Ευρώ χαρτονόμισμα ανάλυση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Ποια είναι τα εμπόδια στην Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων της ΕΕ

Η Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων (SIU), μαζί με την ενίσχυση της ενιαίας αγοράς, αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΕΕ, όπως τονίζει ο Κ. Πιερρακάκης, με στόχο την ενοποίηση των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών.
Κυριάκος Πιερρακάκης προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Η Ευρώπη να περάσει στην αντεπίθεση

Ο Κυρ. Πιερρακάκης τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να περάσει από την ανθεκτικότητα στη διαμόρφωση του μέλλοντός της, ζητώντας πιο ενεργό ρόλο, ενίσχυση ανταγωνιστικότητας και μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσει προκλήσεις και να αναπτυχθεί.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί γρήγορα και αποφασιστικά

Στο EIB Group Forum 2026, ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να δράσει άμεσα απέναντι σε μια «βαθιά κρίση» και ότι «η γεωπολιτική αθωότητα έχει τελειώσει», ζητώντας ενίσχυση επενδύσεων και ανθεκτικότητας.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμμετοχή υπουργού Οικονομικών Καναδά στο Eurogroup για ενίσχυση σχέσεων

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, πρόεδρος του Eurogroup, υποδέχθηκε για πρώτη φορά Καναδό υπουργό Οικονομικών στη συνεδρίαση, χαρακτηρίζοντας εξαιρετική την ανταλλαγή απόψεων για τις σχέσεις ΕΕ-Καναδά και τις προτεραιότητες του Eurogroup.