ΓΔ: 2345.34 0.72% Τζίρος: 277.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Επιχειρηματίας συζήτηση γραφείου
Φώτο: ΥΠΕΝ

Παπασταύρου: Εγκρίθηκαν 42 έργα για αφαλατώσεις και δίκτυα ύδρευσης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Στ. Παπασταύρου ενέκρινε 42 έργα συνολικού ύψους 75,56 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία, ενίσχυση και αναβάθμιση υποδομών ύδατος, με στόχο την αντιμετώπιση της λειψυδρίας σε νησιά και ηπειρωτικές περιοχές.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταύρος Παπασταύρου, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας της Κυβέρνησης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της λειψυδρίας σε όλη την επικράτεια, ενέκρινε 42 συνολικά έργα με χρηματοδότηση ύψους 75.556.121,75 ευρώ που αφορούν στη δημιουργία, την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών διαχείρισης υδάτων.

Το ποσό δεσμεύθηκε από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2025 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αφορά, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία και τον εκσυγχρονισμό μονάδων αφαλάτωσης, στη βελτίωση και αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης, σε δράσεις αξιοποίησης πηγαίων νερών (αγωγοί, ταχυδιυλιστήρια) κ.ά. 

Τα έργα αφορούν τόσο στη νησιωτική χώρα -και ειδικότερα νησιά όπου το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι έντονο (Παξοί, Φούρνοι Κορσέων, Λειψοί, Μεγανήσι, Αστυπάλαια, Φολέγανδρος, Ψαρά, Πόρος, Αλόννησος κ.α.)- όσο και στην ηπειρωτική (Σέρρες, Λειβαδιά, Δυτική Μάνη, περιοχές Συκέων-Νεάπολης, Πυλαία-Χορτιάτη, Βόλο κ.ά.). 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παπασταύρου, ΕΥΑΘ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου στην ΕΥΑΘ: Έργα ύδρευσης, λύματα και επέκταση δικτύου

Ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου επισκέφθηκε την ΕΥΑΘ με τον γγ Πέτρο Βαρελίδη και ενημερώθηκε για έργα σε εξέλιξη και τον προγραμματισμό για υδροδότηση Θεσσαλονίκης και λύματα. Συζητήθηκαν η υδροδότηση του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου και η επέκταση της ΕΥΑΘ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κωδικός «Εύρυτος»: Το μεγάλο έργο που θα σώσει την Αθήνα από τη λειψυδρία

Το έργο «Εύρυτος» φιλοδοξεί να σώσει την Αθήνα από τη λειψυδρία. Προϋπολογισμός 535 εκατ., ερωτηματικά για το πως θα χρηματοδοτηθεί. Σιγήν ιχθύος για τα τιμολόγια. ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, αναλαμβάνουν και την άρδευση.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Αφαλάτωση στην Ελλάδα: Η ανάγκη για νέα επιχειρηματικά μοντέλα και οι ΣΔΙΤ

Οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), κερδίζουν έδαφος διεθνώς, ως ένα μοντέλο που μπορεί να προσφέρει λύσεις σε τεχνικά, χρηματοδοτικά και διοικητικά εμπόδια. Γράφουν οι Άγγελος Τσακανίκας και Μαρία Παπαθωμά*.
EYDAP_MEN Axarnon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδύσεις 10 δισ. κατά της λειψυδρίας, αναγκαία η αύξηση στα τιμολόγια

Μεγάλες επενδύσεις απαιτεί η αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ενώ έρχονται δράσεις μείωσης της κατανάλωσης και αυξήσεις στα τιμολόγια με απόφαση της ΡΑΕΕΥ. Σοβαρό πρόβλημα η κακή διαχείριση του νερού.