ΓΔ: 2285.92 6.58% Τζίρος: 526.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία ΠΑΣΟΚ
Φώτο: ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ για πληθωρισμό Δεκεμβρίου: Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της αγοράς

Το ΠΑΣΟΚ, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Δεκέμβριο, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει χάσει τον έλεγχο της αγοράς και δεν προστατεύει το εισόδημα. Ο πληθωρισμός ανέβηκε στο 2,6% από 2,4%, με αυξήσεις σε κρέατα, φρούτα, ενοίκια, αεροπορικά και εστίαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της αγοράς.

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ανέχεται την αισχροκέρδεια και αδυνατεί να προστατεύσει το εισόδημα των πολιτών, με αποτέλεσμα η καθημερινότητα να μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης. Όπως σημειώνεται, βασικά αγαθά όπως τα τρόφιμα, η στέγη και η μετακίνηση έχουν γίνει είδη πολυτελείας.

Ο πληθωρισμός αυξήθηκε στο 2,6% τον Δεκέμβριο, από 2,4% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον εθνικό δείκτη. Οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες χαρακτηρίζονται ως καταιγιστικές, με ενδεικτικά παραδείγματα:

Κρέατα: +13,1%

Αεροπορικά εισιτήρια: +11,9%

Φρούτα: +10,6%

Ενοίκια: +8,4%

Εστίαση: +7,4%

Ο Τομέας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλες δικαιολογίες και τονίζει πως τα κυβερνητικά μέτρα, όπως η δήθεν αρχή προστασίας καταναλωτή, δεν ενισχύουν το καταναλωτικό κίνημα αλλά απλώς συνενώνουν υπάρχουσες διοικητικές δομές.

Καταλήγει ότι κάθε μήνας αδράνειας μεταφράζεται σε έναν ακόμη λογαριασμό που δεν μπορεί να καλυφθεί, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική οικονομία ευρώ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Υψηλό κόστος ζωής και συνεχής μείωση αγοραστικής δύναμης

Ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει πως, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες ευημερίας, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στη χώρα παραμένει υψηλός, πλήττοντας νοικοκυριά και επιβαρύνοντας το κόστος ζωής, χωρίς ουσιαστικά μέτρα.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Αμφισβήτηση για την εφαρμογή του ασυμβίβαστου υπουργού-βουλευτή

Το ΠΑΣΟΚ επικρίνει την κυβέρνηση ότι η εξαγγελία για ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή είναι επικοινωνιακό τέχνασμα για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ, αμφισβητώντας το ηθικό της πλεονέκτημα.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Κριτική στην κυβέρνηση για την κατάρρευση του συστήματος Fuel Pass

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η βιασύνη για το Fuel Pass προκάλεσε κατάρρευση του συστήματος, με πολίτες να ταλαιπωρούνται σε ΚΕΠ και διαδικτυακά. Η εξυπηρέτηση γίνεται πλέον βάσει ΑΦΜ, αλλά παραμένουν προβλήματα κι ουρές.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Θα απαντήσει η κυβέρνηση για τους δεσμούς με την εταιρεία του Predator;

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως η κυβέρνηση σιωπά για τη συνεργασία κρατικών υπηρεσιών με την Intellexa, όπως αποκαλύπτει έγγραφο στη «Το Βήμα». Ρωτά αν το κράτος χρησιμοποίησε το Predator και ποιοι αξιωματούχοι προώθησαν τη χρηματοδότησή της.