ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
Ο Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Φάμελλος: Μεγάλη η αδυναμία του Μητσοτάκη στα αγροτικά θέματα

Ο Σωκράτης Φάμελλος επέκρινε την κυβέρνηση για τη διαχείριση του αγροτικού και είπε ότι ο διάλογος με τους αγρότες ήταν ελλιπής.

Κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του αγροτικού ζητήματος άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

 Παράλληλα, αναφέρθηκε στη στάση της Μαρίας Καρυστιανού και τόνισε ότι η ευθύνη για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων ανήκει σε όλους, συμπεριλαμβανομένου του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τόσο τον αγώνα της Μαρίας Καρυστιανού όσο και των συγγενών των θυμάτων για το έγκλημα των Τεμπών, επισημαίνοντας πως το αίτημα για δικαιοσύνη αφορά το σύνολο της κοινωνίας. 

Ωστόσο, αποστασιοποιήθηκε από τις πολιτικές θέσεις της κ. Καρυστιανού, αναφέροντας πως δεν συμβαδίζουν με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική διακυβέρνηση.

Αναφερόμενος στο αγροτικό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε την ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και έκανε λόγο για προσπάθεια αποφυγής ουσιαστικού διαλόγου με τους αγρότες.

 Επισήμανε ότι η εκπροσώπηση στη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό ήταν ελλιπής, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτικές σκοπιμότητες σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τις τιμές των προϊόντων και την προοπτική του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι υπάρχει δυνατότητα για δημιουργία πλαισίου διαλόγου με τους αγρότες και χαρακτήρισε ψέμα το επιχείρημα περί έλλειψης δημοσιονομικού χώρου.

 Πρότεινε φορολόγηση μερισμάτων και τραπεζικών κερδών, ενώ αναφέρθηκε και στα υψηλά κέρδη της ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για πάρτι κερδοσκοπίας στην αγορά ενέργειας.

Εσωκομματικές εξελίξεις και προοδευτικές συνεργασίες

Σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στη διαγραφή του Νικόλα Φαραντούρη, επισημαίνοντας ότι δεν είχε δεσμευτεί να εκπροσωπεί το κόμμα. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της ενότητας και της συνεπούς εκπροσώπησης της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τις προοπτικές συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι απαιτείται συνεννόηση μεταξύ κομμάτων και προσωπικοτήτων για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης. Επισήμανε ότι όλοι οι παράγοντες του χώρου, συμπεριλαμβανομένου του Αλέξη Τσίπρα, έχουν ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

Ο κ. Φάμελλος άσκησε κριτική και στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Αριστερά για την καθυστέρηση στη διαμόρφωση κοινής προοδευτικής γραμμής, σημειώνοντας πως η συμβολή του Αλέξη Τσίπρα παραμένει σημαντική προς αυτή την κατεύθυνση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λάουρα Κοβέσι
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο Τσίπρας παίζει μπάλα από τον καναπέ, εκδίκηση Κοβέσι και μάχη για τον Πύργο

Μυρίζει εκλογές, η σημειολογία της νέας παρέμβασης Τσίπρα, ο Γ. Στουρνάρας στη Βουλή, οι αναμενόμενες αντιδράσεις για τον ουρανοξύστη στο Ελληνικό, η χαμένη παραγωγικότητα και ο χρωματιστός λαβύρινθος με τα τιμολόγια ρεύματος.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Όχι στην περικοπή επιδόματος ανεργίας από τον Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η στάση του πρωθυπουργού για το επίδομα ανεργίας δείχνει πως πρόκειται για κυβερνητικό σχέδιο και όχι προσωπική άποψη του Μαρινάκη, υπογραμμίζοντας ότι το επίδομα είναι ανταποδοτική παροχή.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από 90η ΔΕΘ: Συνεκτικό σχέδιο για να ηττηθεί ο Μητσοτάκης

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στη ΔΕΘ ότι η ομιλία του ήταν η πιο αριστερή και τεκμηριωμένη, τόνισε την ανάγκη δίκαιης κατανομής πλούτου και στόχο του να ηττηθεί ο Μητσοτάκης στρατηγικά και εκλογικά, αποκλείοντας συγκεκριμένο εκλογικό ποσοστό.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Κριτική σε Τσίπρα για αποδοχή κοινωνικής πολιτικής Μητσοτάκη

Η Νέα Αριστερά επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως στη συνέντευξή του επιβεβαίωσε την απουσία ριζοσπαστικών προτάσεων και αποδέχεται το αυστηρό πλαίσιο Μητσοτάκη, ενώ συμφωνεί με την αμυντική πολιτική της κυβέρνησης.