ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Νίκος Χριστοδουλίδης πορτρέτο
Φώτο: SOOC

Χριστοδουλίδης: Όποιος έχει στοιχεία για χρηματισμό, να τα δώσει στις αρχές

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κάλεσε δημόσια όποιον διαθέτει στοιχεία για άμεσο ή έμμεσο χρηματισμό του, στην προεκλογική περίοδο ή ως Πρόεδρος, να τα καταθέσει στις αρμόδιες αρχές.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απηύθυνε δημόσια πρόσκληση σε όποιον διαθέτει στοιχεία που σχετίζονται με άμεσο ή έμμεσο χρηματισμό του, είτε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είτε στη θητεία του ως Πρόεδρος, να τα καταθέσει άμεσα στις αρμόδιες αρχές.

Σε ερώτηση για το βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να τον κατηγορήσει για ζητήματα διαφθοράς, επισημαίνοντας: «Το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω και σήμερα. Σε κανένα μα σε κανένα δεν θα δώσω το δικαίωμα να κατηγορηθώ για θέματα διαφθοράς».

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε πως η προσπάθεια για προσέλκυση επενδύσεων, η οποία ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα της θητείας του, συνεχίζεται, καθώς θεωρεί ότι είναι προς όφελος της χώρας. Εξέφρασε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας, σημειώνοντας πως αποδίδει καρπούς.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, τα οποία, όπως δήλωσε, επιβεβαιώνονται με την ανακοίνωση αμερικανικών επενδύσεων στην Κύπρο.

Τόνισε επίσης ότι στο πλαίσιο αυτών των επενδύσεων, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα οφείλουν να συμβάλλουν κοινωνικά, μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προς όφελος του κράτους. 

Όπως ανέφερε, τέτοιες δράσεις υλοποιούνται σε τομείς όπως η υγεία, η πρόνοια, η άμυνα, αλλά και σε άλλους σημαντικούς τομείς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα για διασυνδέσεις άνω των 100 αστυνομικών με καρτέλ ναρκωτικών

Στην Κόστα Ρίκα, έρευνα διεξάγεται εις βάρος άνω των 100 αστυνομικών που φέρονται να συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα, μετά από σχετική έκθεση. Η πρόεδρος Φερνάντες διαβεβαίωσε ότι η διαφθορά δεν θα γίνει ανεκτή στην αστυνομία.
Προεδρικό Μέγαρο Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Περού: Ακυρώθηκε η 15ετής κάθειρξη του πρώην προέδρου Ουμάλα

Το Συνταγματικό Δικαστήριο του Περού ακύρωσε την καταδίκη του πρώην προέδρου Ογιάντα Ουμάλα για διαφθορά και διέταξε την άμεση αποφυλάκισή του, κρίνοντας άκυρη τη δικαστική διαδικασία σε βάρος του.
androulakis, nikos antoylakis, pasok, kinima allaghs
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Δεν ξεχνάμε, συνεχίζουμε για ελεύθερη, ενωμένη Κύπρο

Συμπληρώνονται 52 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζει ότι δεν ξεχνάμε νεκρούς και πρόσφυγες, ενώ ζητά δίκαιη, βιώσιμη λύση, με αποχώρηση κατοχικών στρατευμάτων και βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Κατερίνας Παπακώστα για τις κατηγορίες στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Κατερίνα Παπακώστα, βουλευτής Τρικάλων, δηλώνει αθώα για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, χαρακτηρίζει άδικη και νομικά αστήρικτη την πλημμεληματική κατηγορία, ζητά άμεση εκδίκαση και ευχαριστεί όσους τη στήριξαν, δηλώνοντας ακέραια.