ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:39:06
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
Φώτο: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, Credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση δεν κυβερνά, κυριαρχεί ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε στους «Αταίριαστους» ότι η στάση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού δείχνει πως πλέον κυβέρνηση δεν είναι η ΝΔ, αλλά ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.

Σημαντικές παρεμβάσεις σχετικά με την κυβερνητική πολιτική και τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα πραγματοποίησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του κόμματος.

Ο κ. Τσουκαλάς παρουσίασε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη των αγροτών στον τομέα της ενέργειας, η οποία προβλέπει «7 λεπτά ανώτερη τιμή ανά κιλοβατώρα και μείωση του παγίου στα 5 ευρώ». 

Όπως εξήγησε, «η ΔΕΗ έχει πάρα πολύ μεγάλο απόθεμα από την πολιτική των τελευταίων ετών και διαθέτει αυτή τη δυνατότητα».

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν προτάσεις του κόμματος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. 

Υπογράμμισε ότι η μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες θα έχει θετικό αντίκτυπο και στους καταναλωτές, καθώς ένα μεγάλο μέρος της ακρίβειας αποδίδεται στα αυξημένα ενεργειακά έξοδα των παραγωγών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στις κυβερνητικές εξαγγελίες για τους αγρότες, τονίζοντας ότι κάθε μέτρο που οδηγεί σε αποκλιμάκωση είναι θετικό. 

Ωστόσο, διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν έλαβε πρωτοβουλίες νωρίτερα, ώστε να μην αναγκαστούν οι αγρότες να περάσουν τις γιορτές στα μπλόκα, επισημαίνοντας πως πρόκειται για πάγια αιτήματα του κλάδου.

Σχολιάζοντας το πολιτικό κλίμα, ο κ. Τσουκαλάς εκτίμησε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «έχει χάσει τη νομιμοποίηση» και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. 

Ανέφερε πως η κοινωνία δείχνει αλληλεγγύη στους αγρότες, αναγνωρίζοντας τη σημασία της διατροφικής και επισιτιστικής επάρκειας.

Αναφερόμενος στην προαναγγελία ίδρυσης κόμματος από τη Μαρία Καρυστιανού, ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε ότι κάθε πολίτης έχει δικαίωμα συμμετοχής στα κοινά. 

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως για το ΠΑΣΟΚ αντίπαλος παραμένει η Νέα Δημοκρατία και τα προβλήματα της κοινωνίας.

Υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση των νέων πολιτικών εγχειρημάτων θα γίνει με πολιτικούς όρους, ενώ τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ διατηρεί ως κεντρικό ζήτημα το αίτημα για δικαιοσύνη και την αναθεώρηση του άρθρου 86.

 Επισήμανε ότι ένα κόμμα οφείλει να καταθέτει προτάσεις για το παραγωγικό μοντέλο, τις εργασιακές σχέσεις, την οικονομία και την ανάπτυξη.

Ο κ. Τσουκαλάς πήρε αποστάσεις από τη δαιμονοποίηση της κ. Καρυστιανού, επισημαίνοντας ότι είναι λογικό η Νέα Δημοκρατία να της επιτίθεται, καθώς φαίνεται να θίγει ιδεολογικά ευαίσθητα σημεία του κυβερνώντος κόμματος.

Ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για τις πρόσφατες δηλώσεις τους, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «αδιανόητη δήλωση» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για μια κυβέρνηση που, όπως ανέφερε, «δεν κυβερνάει καν η Νέα Δημοκρατία. 

Κυβερνάει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός». Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κινείται στα άκρα και απομακρύνεται από την παραδοσιακή της ταυτότητα.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ διαθέτει δυναμική που ξεπερνά τα υπόλοιπα κόμματα και προσεγγίζει τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας. 

Εκτίμησε ότι όταν τα νέα κόμματα τοποθετηθούν πολιτικά και οι πολίτες κληθούν να επιλέξουν για το μέλλον τους, το ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει τη δύναμη μεγάλων μεταρρυθμίσεων και κοινωνικών αλλαγών υπέρ των πολλών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρακόπουλος: Κρίσιμες οι εκλογές του 2027, στόχος τρίτη αυτοδύναμη θητεία

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην κοπή της βασιλόπιτας της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη ως γγ της ΚΟ της ΝΔ και δεσμεύτηκε να αγωνιστεί για την παράταξη, τονίζοντας τη σημασία των εκλογών του 2027.
Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Λύσεις μαγικές δεν υπάρχουν, απαιτούνται στοχευμένα μέτρα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος της ΝΔ, τόνισε στο MEGA τη σημασία του διαλόγου με τους αγρότες και τη δέσμευση της κυβέρνησης για ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.
Κυριάκος Μητσοτάκης στην Μοσχάτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Μοσχάτο: Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό τους πληρώσαμε

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχήθηκε καλή χρονιά, υγεία, προκοπή και επιτυχίες στους πολίτες και στη Νέα Δημοκρατία, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Μοσχάτο.
Άνδρας με κοστούμι γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρακόπουλος: Σταθερή η σχέση εμπιστοσύνης κυβέρνησης – αγροτών

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τονίζει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, αναδεικνύοντας τα μέτρα στήριξης των τελευταίων ετών και τη δέσμευση για ολοκλήρωση των πληρωμών.