ΓΔ: 2295.32 0.67% Τζίρος: 235.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
Φώτο: SOOC

Θεμιστοκλέους: Πίεση από γρίπη και COVID, έμφαση σε εμβολιασμό 60+

Ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε πως δεν χρειάζεται πανικός για την άνοδο της γρίπης και COVID-19. Συνέστησε εμβολιασμό σε άτομα άνω των 60 και ευπαθείς, διαβεβαιώνοντας πως το ΕΣΥ είναι έτοιμο και όλα είναι υπό έλεγχο.

Στην αυξημένη πίεση που προκαλεί η εποχική έξαρση της γρίπης και της COVID-19 στο σύστημα υγείας, καθώς και στη σημασία του εμβολιασμού και της τήρησης των οδηγιών, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σε συνέντευξή του στο ACTION 24.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών. 

Όπως ανέφερε, είναι σημαντικό να εμβολιαστούν ιδιαίτερα τα άτομα άνω των 60 ετών και οι ευπαθείς ομάδες, καθώς το εμβόλιο προσφέρει προστασία από τη βαριά μορφή της νόσου και καλύπτει το νέο στέλεχος του ιού.

Τόνισε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι προετοιμασμένο για την αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης και ότι τα ποσοστά νοσηλειών παραμένουν αντίστοιχα με την περσινή περίοδο. 

Ο υφυπουργός διευκρίνισε πως η αύξηση των κρουσμάτων αυτή την περίοδο είναι αναμενόμενη, κυρίως λόγω των εορτών, και η κορύφωση παραδοσιακά καταγράφεται στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, οι πολίτες που εμφανίζουν συμπτώματα θα πρέπει να επικοινωνούν με τον γιατρό τους, ο οποίος θα αποφασίσει αν χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή. 

Αναφορικά με τη διαθεσιμότητα του αντιικού φαρμάκου Tamiflu, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας, ενώ υπογράμμισε πως η χορήγησή του πρέπει να γίνεται μόνο κατόπιν ιατρικής οδηγίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί ο ιός των Άνδεων δεν αποτελεί νέα Covid-19 απειλή

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι ο χανταϊός διαφέρει σημαντικά από την Covid-19. Το περιστατικό στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius ανησύχησε, αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν τις πολλές διαφορές ανάμεσα στις δύο ασθένειες.
Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Οι τελευταίοι 22 επιβάτες του MV Hondius αναχωρούν από Ισπανία για Ολλανδία

Οι 22 τελευταίοι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius θα φύγουν σήμερα προς Ολλανδία με μια πτήση πριν τις 21:00, καθώς η πτήση για Αυστραλία ακυρώθηκε. Στο πλοίο θα μείνουν 32 μέλη πληρώματος.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους: Νέα κίνητρα για την ενίσχυση των νοσηλευτών στο ΕΣΥ

Το υπουργείο Υγείας θα ανακοινώσει αύριο, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, νέα κίνητρα για προσέλκυση νοσηλευτών στο ΕΣΥ, καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό μειώνεται συνεχώς, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε προληπτική καραντίνα ο Έλληνας επιβάτης από το MV Hondius χωρίς συμπτώματα

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι ο επαναπατρισθείς από το MV Hondius δεν έχει συμπτώματα, τίθεται προληπτικά σε καραντίνα και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία του.