ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτραίτο
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρευρίσκεται σε επαγγελματική συνάντηση με άλλους αξιωματούχους.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο Φανάρι για τα Θεοφάνια

O Κυριάκος Πιερρακάκης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις των Θεοφανίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία και στον αγιασμό, ενώ συζήτησε με τον Πατριάρχη για θέματα Ελληνισμού και στήριξης του Πατριαρχείου.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, εκπροσώπησε σήμερα την ελληνική κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανίων που πραγματοποιήθηκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο κ. Πιερρακάκης παρέστη στη Θεία Λειτουργία, όπου συλλειτούργησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος. Επίσης, συμμετείχε στον καθαγιασμό των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο υπουργός είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τον Ελληνισμό της διασποράς και τον διαχρονικό ρόλο του Πατριαρχείου στη συνοχή της Ορθοδοξίας.

Ο κ. Πιερρακάκης μετέφερε τη σταθερή βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για διαρκή στήριξη του έργου του Πατριαρχείου.

Μετά την τελετή, ο υπουργός δήλωσε: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελεί θεματοφύλακα της Ορθοδοξίας και σημείο αναφοράς για το σύνολο του Ελληνισμού. Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του, στηρίζοντας τον οικουμενικό του χαρακτήρα και την αποστολή του σε έναν κόσμο που έχει ανάγκη από περισσότερο διάλογο, ειρήνη και συνοχή.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους, με υγεία, δύναμη και περισσότερο φως στις ζωές μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τιμητική εκδήλωση για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Θέατρο Παλλάς

Στο κατάμεστο Θέατρο Παλλάς τιμήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με αφορμή 35 χρόνια από την εκλογή του και 65 από τη χειροτονία του. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από «Ρωμηών Πράξεις» υπό την αιγίδα της Βουλής.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΠτΔ εξήρε την ανεκτίμητη προσφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδέχθηκε με χαρά και σεβασμό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη του προσφορά και τη σημασία της Ορθοδοξίας για την παγκόσμια καταλλαγή και ειρήνη.
Βασίλης Κικίλιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας και Βαρθολομαίος: Μήνυμα ενότητας σε δύσκολη διεθνή συγκυρία

Ο Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση τιμητική και τονίζοντας τη σημασία του Πατριάρχη για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, ιδίως σε δύσκολες διεθνείς συνθήκες.