ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λαϊκή αγορά φρούτα
Καταναλωτής αγοράζει φρούτα και λαχανικά στη λαϊκή αγορά.

Πρόγραμμα απεργιών από την Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Η ΠΟΣΠΛΑ ανακοίνωσε τριήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων στις λαϊκές αγορές από 7/1, με συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, στη Λαχαναγορά Ρέντη και μηχανοκίνητη πορεία στα διόδια Αφιδνών.

Τριήμερο πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων ανακοίνωσε η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), στο πλαίσιο της επ' αόριστον απεργίας που ξεκινά στις 7 Ιανουαρίου στις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι κινητοποιήσεις αρχίζουν την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, με συγκέντρωση στις 09:30 στην Πλατεία Συντάγματος και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης.

Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, οι δράσεις θα συνεχιστούν στην κεντρική πύλη της Λαχαναγοράς στον Ρέντη, με συγκέντρωση στις 08:00.

Για την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία, με αφετηρία τη διασταύρωση Κηφισού και Λένορμαν (στον παράδρομο στην Παναγίτσα) και προορισμό τα διόδια Αφιδνών.

Η ΠΟΣΠΛΑ υπογραμμίζει ότι ο θεσμός των λαϊκών αγορών συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας, ωστόσο το μέλλον του παραμένει αβέβαιο.

Κεντρικό αίτημα των κινητοποιήσεων αποτελεί η τροποποίηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης. Παράλληλα, ζητείται η κατάργηση της πρόσθετης φορολόγησης 10% για τον βοηθό, των τριετιών στη φορολόγηση, της φορολόγησης με βάση τον μέσο όρο του ΚΑΔ, καθώς και η απόσυρση του ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής.

Οι πωλητές διεκδικούν επίσης μείωση του κόστους παραγωγής, ώστε να διατηρηθούν χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές. Επιπλέον, ζητούν τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο σε 120 δόσεις.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι οι λαϊκές αγορές έχουν όχι μόνο παρόν, αλλά και μέλλον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πάγκος λαϊκής αγοράς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε απεργία οι λαϊκές αγορές στις 3 Δεκεμβρίου 2025

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 δεν θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές λόγω 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Συνομοσπονδία Παραγωγών και Πωλητών, διαμαρτυρόμενη για τα νέα φορολογικά μέτρα και την εφαρμογή ηλεκτρονικού δελτίου.
Πλήθος σε απεργία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

24ωρη απεργία σιδηροδρομικών τη Δευτέρα, ημέρα δίκης για τα Τέμπη

24ωρη απεργία προκήρυξε η ΠΟΣ στις 23 Μαρτίου, ημέρα έναρξης της δίκης για το δυστύχημα των Τεμπών, ζητώντας πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, απόδοση ευθυνών και διαφάνεια στην απονομή Δικαιοσύνης για τα θύματα.
Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Καμία πτήση λόγω απεργίας στο αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου

Καμία πτήση δεν πραγματοποιείται σήμερα στο αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου λόγω απεργίας 2.000 εργαζομένων. Ακυρώθηκαν 445 πτήσεις και επηρεάζονται 57.000 επιβάτες. Η απεργία λήγει τα μεσάνυχτα.
Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Σταματούν οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Βερολίνου λόγω απεργίας την Τετάρτη

Λόγω απεργίας του συνδικάτου Ver.di, την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς το αεροδρόμιο Βερολίνου/Βρανδεμβούργου. Ακυρώνονται 445 πτήσεις και επηρεάζονται περίπου 57.000 επιβάτες.