ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νίκος Παππάς στη Βουλή
Φώτο: SOOC

Παππάς: Η Ελλάδα παίρνει 20 δισ. λιγότερα λόγω επιλογών της ΝΔ

Ο Νίκος Παππάς τονίζει ότι, ενώ ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός διατηρήθηκε στα 2 τρισ., η Ελλάδα λαμβάνει 20 δισ. ευρώ λιγότερα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΝΔ για τις επιλογές στις περικοπές.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, ο Νίκος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών, τοποθετήθηκε σχετικά με τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων από την κυβέρνηση.

Όπως επισημαίνει, ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Ανάκαμψης, παραμένει στα 2 τρισ. ευρώ, χωρίς να έχει σημειωθεί μείωση σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Ωστόσο, η Ελλάδα λαμβάνει 20 δισ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το παρελθόν.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως η χώρα μας είχε πρόσβαση σε 60 δισ. ευρώ, ενώ πλέον το ποσό αυτό μειώνεται στα 40 δισ. ευρώ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το μερίδιο της Ελλάδας μειώθηκε, παρά το γεγονός ότι ο συνολικός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός διατηρήθηκε σταθερός.

Κατά τον κ. Παππά, οι περικοπές δεν αποτελούν αναγκαστική επιλογή λόγω της λήξης του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά στρατηγική απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: Ανάρτηση Νίκου Παππά στο Facebook

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκαρά: Η ενεργειακή και εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να εξαρτάται από ΗΠΑ

Η Νατάσα Γκαρά μίλησε για «διάσταση απόψεων» Ελλάδας–Κύπρου, χαρακτήρισε την επικαιροποίηση όρων για έρευνες «ομολογία αποτυχίας» και ζήτησε ενεργειακή πολιτική με περισσότερους εταίρους, μαζί με άμεσα μέτρα κατά της ακρίβειας.
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα: Επιπλέον 103 εκατ. από ΕΕ για στήριξη συνόρων και μεταναστευτικό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επιπλέον χρηματοδότηση 103 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και τη φύλαξη συνόρων, σύμφωνα με τον επίτροπο Μάγκνους Μπρούνερ.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Πάνω από 30% η αύξηση εισοδημάτων νοικοκυριών την τελευταία εξαετία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε την αύξηση των εισοδημάτων και τα στοιχεία ανάκαμψης της οικονομίας, δίνοντας έμφαση στις επενδύσεις στην ενέργεια, στους ελέγχους κατά του οικονομικού εγκλήματος και στη στήριξη των πολιτών.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Ολομέλεια η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για νέο αντιπρόεδρο

Στις 12:30 ψηφίζεται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αντιπροεδρία της Βουλής με την Έλενα Ακρίτα. Η ΝΔ δηλώνει ότι δεν θα στηρίξει. Ένταση στη Βουλή για τη διαδικασία και τον θεσμικό ρόλο των κομμάτων στη σχετική επιλογή.