ΓΔ: 2276.87 -2.17% Τζίρος: 141.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:01:43
Κυριάκος Μητσοτάκης Helexpo
Φώτο: Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ 2025. Credits: Kostantinos Tsakalidis/SOOC

Με Μητσοτάκη στη Βουλή άρχισε η πενθήμερη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η πενθήμερη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2026.

Με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε στην Ολομέλεια η πενθήμερη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2026.

Η διαδικασία άνοιξε με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κομμάτων, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός από τα πιο σημαντικά κοινοβουλευτικά γεγονότα της χρονιάς.

Ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε εκ μέρους του Σώματος τα συγχαρητήρια προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκο Πιερρακάκη, για την ανάληψη της προεδρίας του Eurogroup.

Όπως τόνισε, πρόκειται για μια σημαντική εθνική επιτυχία, ενώ ευχήθηκε στον κ. Πιερρακάκη κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από τους παριστάμενους βουλευτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Επιστροφή ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, λύση για δάνεια σε φράγκο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο νέος προϋπολογισμός κατατίθεται από τον πρόεδρο του Eurogroup, αναγνωρίζοντας την πρόοδο της Ελλάδας, δέκα χρόνια μετά την κρίση, ως επιβράβευση της σταθερής πορείας της χώρας.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διακομματική Βουλής: Πρώτες συνεδριάσεις για τον πρωτογενή τομέα

Η διακομματική επιτροπή της Βουλής ξεκινά μελέτη προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα, με πρώτο βήμα την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και συμμετοχή φορέων. Στόχος, ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις για ενίσχυσή του.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Σοβαρά ερωτήματα για το περιστατικό Χίου, απαιτείται διερεύνηση

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρθηκε στο περιστατικό της Χίου στη Βουλή, ζητώντας απαντήσεις για τα σοβαρά ερωτηματικά. Επέκρινε Πλεύρη και Μητσοτάκη για τη διαχείριση του ζητήματος και το αφήγημα που προβάλλει ο υπουργός.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Εθνικός διάλογος 9 μηνών για νέο Εθνικό Απολυτήριο και Λύκειο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε εθνικό, υπερκομματικό διάλογο για το νέο Εθνικό Απολυτήριο και την αναμόρφωση του Λυκείου. Αρχίζει στη Βουλή, διαρκεί 9 μήνες, με ορίζοντα εφαρμογής το 2027-28.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχίζουν οι εσωκομματικές ζυμώσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος στη Βουλή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά τη διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος, καλώντας τους βουλευτές να καταθέσουν προτάσεις ως το τέλος Μαρτίου. Προτάσεις μπορούν να υποβάλουν και κόμματα ή βουλευτές με τουλάχιστον 50 υπογραφές.