ΓΔ: 2366.48 -1.69% Τζίρος: 325.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ιατρός στο νοσοκομείο
Φωτογραφία Shutterstock

Γιατροί: Ζητούν καταβολή του clawback Σεπτεμβρίου σε δόσεις από τον ΕΟΠΥΥ

Ο ΙΣΑ με επιστολή του προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητά να δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης του clawback Σεπτεμβρίου σε δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ιατροί στις πληρωμές τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) απέστειλε επιστολή στη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, με αίτημα τη δυνατότητα καταβολής του clawback Σεπτεμβρίου σε δόσεις.

Στην επιστολή, ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι η παρακράτηση του ποσού για το clawback του Σεπτεμβρίου, που αφορά τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και τα πολυϊατρεία, αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου 2025.

Ο ΙΣΑ τονίζει πως ο Δεκέμβριος είναι μήνας με αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις για τα διαγνωστικά εργαστήρια και τα πολυϊατρεία. Για τον λόγο αυτό, ζητείται η μέριμνα ώστε η πληρωμή του clawback να πραγματοποιηθεί σε δόσεις και να μην παρακρατηθεί το σύνολο του ποσού άμεσα.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, η ρύθμιση αυτή θα συμβάλει στο να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ και παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα στους εργαστηριακούς ιατρούς να ανταποκριθούν στις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις της περιόδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλεγχος σακχάρου αίματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο διαβήτης σε άνοδο παγκοσμίως: Η ανάγκη για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί αυξανόμενη απειλή για τη δημόσια υγεία, με εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως και 1 εκατ. στην Ελλάδα. Η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και η συνεχής φροντίδα είναι καθοριστικές.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύγχρονος εξοπλισμός μέσω ΕΣΠΑ για τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αττικής

Σε τελικό στάδιο η εγκατάσταση νέου ιατρικού εξοπλισμού στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής μέσω ΕΣΠΑ, ενισχύοντας τη λειτουργία και την περίθαλψη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους: Ενισχύεται και εκσυγχρονίζεται το ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη

Ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους επισκέφθηκε νοσοκομεία σε Κομοτηνή, Καβάλα και Ξάνθη, ενημερώθηκε για τα έργα και συναντήθηκε με τα στελέχη τους, εξετάζοντας τρόπους ενίσχυσης και βελτίωσης της λειτουργίας τους.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους: Υψηλή ικανοποίηση ασθενών στο ΕΣΥ - 4,2/5 από 30.000 νοσηλείες

Υψηλή ικανοποίηση δηλώνουν οι ασθενείς για τα νοσοκομεία ΕΣΥ με βαθμολογία 4,2/5, τόνισε ο Μ. Θεμιστοκλέους. Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2027 με 716 άτομα προσωπικό και σύγχρονες, φιλικές προς το περιβάλλον υποδομές.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Επίσκεψη στον Ερυθρό Σταυρό, σε λειτουργία ανακαινισμένα ΤΕΠ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το ανακαινισμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο», επισημαίνοντας τη σημασία της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας.
Υπερτουρισμός στη Βενετία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στο ανώτατο όριο της διασποράς η εποχική γρίπη με 800.000 κρούσματα

Η εποχική γρίπη στην Ιταλία αγγίζει το «πικ» με 800.000 νέα κρούσματα σε μία εβδομάδα. Τα νοσοκομεία στις νότιες περιοχές, όπως Σικελία και Καλαβρία, πιέζονται ιδιαίτερα, με αυξημένες εισαγωγές λόγω πνευμονίας.