ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σίμος Κεδίκογλου ομιλία Βουλή
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Κεδίκογλου: Κριτική στην κυβέρνηση για fast track διαδικασίες εξοπλισμών

Ο Συμεών Κεδίκογλου κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφανείς και fast track διαδικασίες στην Επιτροπή Εξοπλισμών, επισημαίνοντας ότι δεν δίνεται χρόνος μελέτης για προγράμματα εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Σφοδρή κριτική ασκεί ο Τομεάρχης Άμυνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Συμεών Κεδίκογλου, στην κυβέρνηση, με αφορμή τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής.

Όπως επισημαίνει, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη σύμβαση υποστήριξης των Rafale, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν στήριξαν λόγω ανησυχιών για αδιαφάνεια, η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση νέου φακέλου στην Επιτροπή Εξοπλιστικών. 

Η ενημέρωση έγινε τα μεσάνυχτα, με την απαίτηση να μελετηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για προγράμματα ύψους 870 εκατομμυρίων ευρώ εντός λιγότερο από 24 ώρες.

Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρει ότι επανειλημμένα έχει τονιστεί η ανάγκη για διαφάνεια και επαρκή χρόνο μελέτης των φακέλων, ωστόσο η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει fast track διαδικασίες.

 Παρά τις εκκλήσεις για ένα ελάχιστο χρονικό περιθώριο μεταξύ της κατάθεσης των φακέλων και της συνεδρίασης, το αίτημα αυτό δεν έχει εισακουστεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προτίθεται να διαμαρτυρηθεί και στον Πρόεδρο της Βουλής για τις πρακτικές αυτές, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, υπονομεύουν τη δυνατότητα της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, καθώς και συνολικά της Βουλής να ασκούν αποτελεσματικά τις ελεγκτικές τους αρμοδιότητες.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, το Κοινοβούλιο οφείλει να λειτουργεί ουσιαστικά και όχι προσχηματικά, ιδιαίτερα στον κρίσιμο τομέα της εθνικής άμυνας και των εξοπλισμών, διασφαλίζοντας ότι κάθε ευρώ από τους δημόσιους πόρους αξιοποιείται σωστά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Δεν παραδίδουμε τη χώρα στη δεξιά του Μητσοτάκη

Ο Παύλος Πολάκης δήλωσε ότι στηρίζει ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων, τονίζοντας πως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει αξιόπιστη αντιπολιτευτική φωνή. Για συνεργασίες είπε πως «ο γάμος θέλει δύο» με αιχμή προς το ΠΑΣΟΚ.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Καμία συναίνεση στην κυβέρνηση για αναθεώρηση του Συντάγματος

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα, και επανέλαβε τη θέση του πως δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση για συνταγματική αναθεώρηση χωρίς σεβασμό στο Σύνταγμα από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση στερείται σαφούς στρατηγικής για τα ελληνοτουρκικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει πως η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν απλώς επιβεβαίωσε το καλό κλίμα, χωρίς ουσιαστική πρόοδο, εντοπίζοντας έλλειψη στρατηγικής και παραλείψεις σε ζητήματα όπως το καλώδιο και τη διμερή ενεργειακή συνεργασία.
Επιχειρηματίας σε συνομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κ. Γκίλφοϊλ με τον Υπουργό Μεταφορών Χρ. Δήμα

Η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών Χρίστο Δήμα και συζήτησαν τις εξελίξεις στις μεταφορές και τις επενδύσεις που θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες, δημιουργώντας νέες δουλειές.