ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
Πάνελ συνέντευξης Τύπου με λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Κατάλληλο για πολιτικά άρθρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες αποκαλύψεις για το Ίδρυμα Νεολαίας εγείρουν σοβαρά ερωτήματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει νέα στοιχεία για τη διαχείριση πόρων στο Ίδρυμα Νεολαίας επί προεδρίας Δέρβου, ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση για αναθέσεις έργων και σχέσεις με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επίκεντρο τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Δέρβο.

Μετά από δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του TVXS για τη διαχείριση κονδυλίων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ο κ. Δέρβος εμφανίστηκε να αποποιείται ευθύνες, δηλώνοντας πως δεν γνώριζε για τους ελέγχους που διενεργούνταν, ενώ δεν απάντησε σε βασικά ερωτήματα σχετικά με τις συμβάσεις που υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, επί προεδρίας Δέρβου, πραγματοποίησε διαγωνισμούς για έργα διαφήμισης και επικοινωνίας, στους οποίους συμμετείχαν εταιρείες που σχετίζονται με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και μετέπειτα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ενδεικτικά, αναφέρεται η συμμετοχή των εταιρειών Be Known και Amazing Youth, οι οποίες, παρότι φαινομενικά ανταγωνίζονταν μεταξύ τους, είχαν κοινό μέτοχο τον Χρ. Τρέβλα, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ. Οι δύο εταιρείες φέρονται να είχαν ως έδρα πρατήριο υγρών καυσίμων που είχε κλείσει λόγω παραβάσεων.

Παράλληλα, ο νυν βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βρεττάκος, φέρεται να έλαβε, μέσω της εταιρείας του, ποσό άνω των 120.000 ευρώ το 2020 για έργα που του ανατέθηκαν από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με το TVXS.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι η υπόθεση αυτή εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση δημόσιων πόρων από τη νεότερη γενιά στελεχών της κυβερνητικής παράταξης και καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δώσουν άμεσες απαντήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για μείωση θανάτων στην εργασία

Με ευρεία πλειοψηφία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για τη μείωση των θανάτων στην εργασία, με σημαντικές τροπολογίες Κώστα Αρβανίτη, όπως η αναφορά στο δυστύχημα της Βιολάντα και στη στρατηγική Vision Zero.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Όχι σε προανακριτική για Λιβανό και Αραμπατζή από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

Η Βουλή απέρριψε τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέας Αριστεράς για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ για τον Σπήλιο Λιβανό και τη Φωτεινή Αραμπατζή, μετά από μυστική ψηφοφορία.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ για διαρροές από την απόρρητη συνεδρίαση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για διαρροή απορρήτων πληροφοριών από την Εξεταστική Επιτροπή, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ανησυχητικό και επισημαίνοντας τη σοβαρότητα λόγω της θέσης του διοικητή της ΕΥΠ.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιπαράθεση στη Βουλή για Λιβανό και Αραμπατζή

Η Τζώρτζια Κεφαλά, βουλευτής Πλεύσης Ελευθερίας, ανακοίνωσε τη στήριξη σε προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προκαταρτικής επιτροπής για Λιβανό και Αραμπατζή για τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Στ. Κελέτσης ζητά απόρριψη της προανακριτικής ως αβάσιμης

Ο εισηγητής της ΝΔ, Σταύρος Κελέτσης, ζήτησε να απορριφθούν οι προτάσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για προκαταρτική επιτροπή, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία κατά Λιβανού και Αραμπατζή για τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ.