ΓΔ: 2183.16 1.87% Τζίρος: 80.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:02:43
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
Πάνελ συνέντευξης Τύπου με λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Κατάλληλο για πολιτικά άρθρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες αποκαλύψεις για το Ίδρυμα Νεολαίας εγείρουν σοβαρά ερωτήματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει νέα στοιχεία για τη διαχείριση πόρων στο Ίδρυμα Νεολαίας επί προεδρίας Δέρβου, ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση για αναθέσεις έργων και σχέσεις με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επίκεντρο τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Δέρβο.

Μετά από δημοσιογραφικές αποκαλύψεις του TVXS για τη διαχείριση κονδυλίων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ο κ. Δέρβος εμφανίστηκε να αποποιείται ευθύνες, δηλώνοντας πως δεν γνώριζε για τους ελέγχους που διενεργούνταν, ενώ δεν απάντησε σε βασικά ερωτήματα σχετικά με τις συμβάσεις που υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, επί προεδρίας Δέρβου, πραγματοποίησε διαγωνισμούς για έργα διαφήμισης και επικοινωνίας, στους οποίους συμμετείχαν εταιρείες που σχετίζονται με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και μετέπειτα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ενδεικτικά, αναφέρεται η συμμετοχή των εταιρειών Be Known και Amazing Youth, οι οποίες, παρότι φαινομενικά ανταγωνίζονταν μεταξύ τους, είχαν κοινό μέτοχο τον Χρ. Τρέβλα, στέλεχος της ΟΝΝΕΔ. Οι δύο εταιρείες φέρονται να είχαν ως έδρα πρατήριο υγρών καυσίμων που είχε κλείσει λόγω παραβάσεων.

Παράλληλα, ο νυν βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βρεττάκος, φέρεται να έλαβε, μέσω της εταιρείας του, ποσό άνω των 120.000 ευρώ το 2020 για έργα που του ανατέθηκαν από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με το TVXS.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι η υπόθεση αυτή εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη διαχείριση δημόσιων πόρων από τη νεότερη γενιά στελεχών της κυβερνητικής παράταξης και καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δώσουν άμεσες απαντήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλάθι τροφίμων πληθωρισμός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κ. Αρβανίτης ζητά στήριξη αγροτών και φρένο στις αυξήσεις τροφίμων

Άμεση λήψη μέτρων από την ΕΕ για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και τον έλεγχο των τιμών των τροφίμων λόγω του πολέμου με το Ιράν ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, τονίζοντας την ανάγκη αποφασιστικότητας.
Άννα Στρατινάκη πρόσωπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Πόθεν Έσχες Στρατινάκη με ανακρίβειες!»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την Άννα Στρατινάκη για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ υπό έλεγχο βρίσκεται και ο σύζυγός της. Συνδέει το θέμα με σκάνδαλα και με την εμπλοκή της σε υπόθεση κατάρτισης.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Καλεί τον ΠτΔ να υπερβεί τα κομματικά όρια

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσω σχολίου του για τη συνέντευξη στη «Καθημερινή», ότι προβάλλει την κομματική του ταυτότητα και παρεκκλίνει από τον θεσμικό του ρόλο σε μείζονα εθνικά και πολιτικά θέματα.
Υπουργείο Οικονομικών κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετραλιάς: Εκτός συμφωνίας ο 13ος-14ος μισθός στο Δημόσιο

Ο Θ. Πετραλιάς τόνισε πως η χορήγηση 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους απαιτεί αντίμετρα καθώς υπερβαίνει τα δημοσιονομικά όρια. Υπογράμμισε 32 αυξήσεις μισθών από το 2023, με ετήσιο κόστος 3,3 δισ. ευρώ.
Γιούργκεν Χάμπερμας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Χάμπερμας διαμόρφωσε τη σύγχρονη δημοκρατική σκέψη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Γιούργκεν Χάμπερμας, τονίζοντας πως η σκέψη και το έργο του για τη δημοκρατία, τα δικαιώματα και την κοινωνική χειραφέτηση επηρέασαν βαθιά τον προοδευτικό στοχασμό των τελευταίων δεκαετιών.