ΓΔ: 2611.77 1.64% Τζίρος: 295.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλή

Χαρακόπουλος: Η σταθερότητα φέρνει μέτρα στήριξης για τους συνταξιούχους

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει αποτελεσματικά κυρίως τους ευάλωτους, με έμφαση στους συνταξιούχους που θα λάβουν μόνιμη ενίσχυση 250 ευρώ.

Η υπεύθυνη και συνετή οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδίδει ουσιαστικά θετικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λαρίσης, Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Όπως επισημάνθηκε με αφορμή την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την καταβολή της πρόσθετης ενίσχυσης των 250 ευρώ στους συνταξιούχους, το μέτρο αποκτά πλέον μόνιμο χαρακτήρα. Παράλληλα, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο παρεμβάσεων, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η ετήσια αναπροσαρμογή των συντάξεων και η σταδιακή κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από το 2027.

Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες δεν θα ήταν εφικτές αν ακολουθούνταν οι παλιές πρακτικές του λαϊκισμού, οι οποίες στόχευαν στην πρόσκαιρη ικανοποίηση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Η δημιουργία κατάλληλου δημοσιονομικού χώρου, όπως σημείωσε, επιτρέπει τόσο την συνεπή εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας όσο και την άσκηση ουσιαστικής, μόνιμης και ευρείας κοινωνικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συνταξιούχοι θεωρούνται ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης στήριξης, ειδικά μετά τις σημαντικές μειώσεις που υπέστησαν κατά τα χρόνια του μνημονίου και υπό τις πιέσεις του πληθωρισμού και της εισαγόμενης ακρίβειας.

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση των συνταξιούχων με μέτρα που θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό του 2026. Τόνισε επίσης ότι όσο διατηρείται η πολιτική σταθερότητα και επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, τόσο θα διευρύνονται τα μέτρα στήριξης προς τους συνταξιούχους και τη μεσαία τάξη, που επωμίστηκε δυσανάλογο βάρος κατά τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αποχαιρετώ με συγκίνηση πρόσωπο-σύμβολο της Μεταπολίτευσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε με συγκίνηση τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τονίζοντας τη μεγάλη του συνεισφορά στη Μεταπολίτευση, το αδιάλειπτο ήθος και το διαχρονικό του αποτύπωμα στη δημόσια ζωή και την πολιτική.
Αντώνης Σαμαράς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς σχολιάζει τις δηλώσεις Μιχαηλίδου για το Υπ. Οικογένειας

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τη Δόμνα Μιχαηλίδου ότι προωθούν τη «woke» ατζέντα, υπονομεύοντας τον θεσμό της οικογένειας, ενώ τόνισε ότι ο ρόλος του υπουργείου Οικογένειας δεν είναι η προώθηση της διαφορετικότητας.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός αποφεύγει δεσμεύσεις και ευρείες συναινέσεις

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για απόπειρα αποδυνάμωσης των θεσμών μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης, τονίζοντας πως η αναθεώρηση πρέπει να γίνεται με ευρείες συναινέσεις και όχι με κυβερνητική μονοφωνία.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Εκλογές την άνοιξη του 2027 με στόχο την αυτοδυναμία

Εκλογές το 2027, στόχος η αυτοδυναμία, όχι στην ακυβερνησία τα βασικά μηνύματα του Κ. Μητσοτάκη από την ΚΟ. Το ξεσπάθωμα για ΟΠΕΚΕΠΕ, που αποσκοπεί η επίθεση στον Τσίπρα και ο μοναχικός γαλάζιος αντάρτης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εξόδιο ακολουθία της Βάγιας Νέστορα στην Κοζάνη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία της Βάγιας Νέστορα, μητέρας της πολιτεύτριας ΝΔ Αφροδίτης Νέστορα, που έχασε τη ζωή της σε εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη. Μαζί του ήταν στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ.
Αντώνης Σαμαράς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργάτες Σαμαρά κατά Μαρινάκη για την αίτηση στον Άρειο Πάγο

Στελέχη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζουν δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Μαρινάκη, διερωτώμενοι γιατί συνδέει την υπόθεση παρακολούθησης Σαμαρά με τη Νέα Δημοκρατία και τις εκλογές του 2023, αφού πρόεδρος ήταν ο Μητσοτάκης.