ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αλέξανδρος Αυλωνίτης
Φώτο: Ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης Credits: Nick Paleologos / SOOC

Αυλωνίτης: Πολιτικό και ποινικό πραξικόπημα η παραπομπή του υπομνήματος

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης καταγγέλλει «πολιτικό και ποινικό πραξικόπημα» για τη διαβίβαση του υπομνήματος Ξυλούρη στον εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση καθυστερεί την υπόθεση και στερεί την εξέταση μάρτυρα ενώπιον του λαού.

Για πολιτικό και ποινικό πραξικόπημα έκανε λόγο σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των ανεξαρτήτων βουλευτών στην εξεταστική επιτροπή, Αλ. Αυλωνίτης με αφορμή «την κοινή πρόταση πρόεδρου (της επιτροπής) και εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας να σταλεί το υπόμνημα του κυρίου Ξυλούρη στον εισαγγελέα».

 Όπως είπε ο κ. Αυλωνίτης, με την απόφαση αυτή «η υπόθεση οδηγείται στις καλένδες. Και μόνο το γεγονός ότι ο εισαγγελέας θα πρέπει να μελετήσει την δικογραφία, να συντάξει πρόταση να το πάει στο δικαστικό συμβούλιο και οι δικαστές που συμμετέχουν στο δικαστικό συμβούλιο να πάρουνε απόφαση, αντιλαμβάνεστε ότι η υπόθεση πάει στις καλένδες και ο κύριος Ξυλούρης μέχρι τότε και την ιδιότητα του κατηγορουμένου θα πάρει και την ιδιότητα του υπόπτου».

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή-μέλος του Κινήματος Δημοκρατίας «ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να εξεταστεί ο κύριος Ξυλούρης σήμερα, [. . .] ενώπιον του ελληνικού λαού». «Θα έδινε, πραγματικά, την εικόνα, τί εγκλήματα, τί σωρεία εγκλημάτων έχουν επισυμβεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ» παρατήρησε ο κ. Αυλωνίτης.-

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Ριζική αλλαγή στον πρωτογενή τομέα ζητά η Βουλή

Η Πλεύση Ελευθερίας, με τη Τζώρτζια Κεφαλά, ασκεί κριτική στη ΝΔ για τον αγροτικό τομέα, ζητώντας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης 2027-2035 με έμφαση σε επενδύσεις, πρόληψη κρίσεων, ενιαίο κέντρο διαχείρισης και διαφάνεια στην απόδοση.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στη διακομματική για πρωτογενή τομέα – Το πόρισμα της ΝΔ

Η πλειοψηφία της διακομματικής επιτροπής υπερψήφισε το πόρισμα της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα, με διαφορετικές θέσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα συμπεριληφθούν στην έκθεση, ενώ διαπιστώθηκαν και σημεία σύγκλισης.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη διαμάχη στη Βουλή για το δημοκρατικό φρόνημα Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη

Ο Τ. Θεοδωρικάκος κάλεσε την Ζ. Κωνσταντοπούλου να ζητήσει συγγνώμη για προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά τριών βουλευτών της ΝΔ και κατηγόρησε την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας για επιθέσεις χωρίς σεβασμό στη δημοκρατία και στη δικαιοσύνη.
Νότης Μηταράκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Μηταράκης: Ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίστηκε αδιάβαστος στη Βουλή

Ο Νότης Μηταράκης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για λανθασμένες προτάσεις σε ΦΠΑ και Golden Visa, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει αποτελεσματικά μέτρα και οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.