ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Ά. Γεωργιάδης και Ν. Παπαθανάσης επισκέφθηκαν χώρους εστίασης στην Καλλιθέα

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να μελετηθούν οι κανόνες που πρόκειται να εφαρμοστούν έτσι ώστε να δοθεί η μέγιστη δυναμική χωρητικότητας στους χώρους εστίασης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Γιώργο Καββαθά και τον Δήμαρχο Καλλιθέας, κ. Δημήτρη Κάρναβο επισκέφθηκαν σήμερα χώρους εστίασης στην Καλλιθέα με σκοπό να διερευνήσουν επί του πεδίου την εφαρμογή των νέων μέτρων λειτουργίας των χώρων εστίασης όταν αρθεί η απαγόρευση λειτουργίας τους.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να μελετηθούν οι κανόνες οι οποίοι πρόκειται να εφαρμοστούν έτσι ώστε να δοθεί η μέγιστη δυναμική χωρητικότητας στους χώρους εστίασης προκειμένου να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σύμφωνα με την εντολή του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η μελέτη των κανόνων αυτών θα συνεχιστεί έτσι ώστε να αποκτήσουν οι χώροι εστίασης τουλάχιστον το 80% της δυναμικότητας που είχαν προ της έναρξης της κρίσης.

«Η προσπάθεια μας είναι να δώσουμε όσο πιο πολύ ζωτικό χώρο όχι μόνο στο εξωτερικό των χώρων εστίασης αλλά και στο εσωτερικό τους, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τον φυσικό φωτισμό και αερισμό και τη λειτουργία του ως ημιυπαιθρίου χώρου και χωρίς κλιματισμό.

Όσον αφορά στον εξωτερικό χώρο, η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων δύναται να γίνει, με ιδιαίτερη προσοχή στη δυνατότητα απρόσκοπτης διέλευσης Ατόμων με Αναπηρία, πεζών και συμπολιτών μας με καροτσάκια, όχι μόνο στο πεζοδρόμιο και άλλους δημόσιους χώρους αλλά και στο οδόστρωμα» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Χαρακτηριστικό χρήσης οδοστρώματος για τραπεζοκαθίσματα μπορούμε να δούμε με πολύ καλά αποτελέσματα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Η εστίαση είναι πυλώνας της οικονομίας, αφορά το 30% των επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία ανεστάλη με κρατική εντολή και είναι εξαιρετικά σημαντικό να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οριστική απόρριψη της προσφυγής για το εμπορικό σήμα Turkaegean

Ο Υπ. Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε «δικαίωση» την απόρριψη της τουρκικής προσφυγής για το εμπορικό σήμα Turkaegean, που κατατέθηκε το 2021, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του ΟΒΙ για την ακύρωσή του στην ΕΕ.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Νέο καθεστώς και πρόγραμμα THORAX για άμυνα και ασφάλεια

Ο Υπ. Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος ανέδειξε τη χρηματοδότηση 48,9 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «ΘΩΡΑΞ», για πλήρες πληροφοριακό σύστημα σε Ένοπλες Δυνάμεις και δυνάμεις ασφαλείας, ενισχύοντας την εθνική άμυνα.
Νίκος Δένδιας και Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια - Θεοδωρικάκου για την υλοποίηση του προγράμματος «ΘΩΡΑΞ»

Στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια-Θεοδωρικάκου βρέθηκε η πρόοδος του προγράμματος «ΘΩΡΑΞ», ενός πληροφοριακού συστήματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που χρηματοδοτείται με 48,95 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Μέγαρο Μαξίμου κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωθυπουργός: Επιλογή για οικονομία εξαρτημένη από ξένα κεφάλαια

Η Νίκη επικρίνει τον Πρωθυπουργό για το νέο πλαίσιο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, τονίζοντας πως επικεντρώνεται στην εξάρτηση από ξένα κεφάλαια κι όχι στην ουσιαστική παραγωγική ενίσχυση ή ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας.
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτη φορά Ελληνίδα πρόεδρος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαπίστευσης

Για πρώτη φορά, Ελληνίδα, η Μαρία Παπατζίκου του ΕΣΥΔ, εξελέγη πρόεδρος του European co-operation for Accreditation, γεγονός που ενισχύει τον ρόλο της Ελλάδας σε θέματα ποιότητας και αξιοπιστίας στην ευρωπαϊκή αγορά.