ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
Φώτο: SOOC

Στην Πάτρα την Κυριακή η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Δυτικής Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ

Τέσσερις θεματικές ενότητες για ανάπτυξη, παιδεία, ενέργεια και κοινωνική πολιτική στη Συνδιάσκεψη Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, που θα κορυφωθεί με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της Δυτικής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Πάτρα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές ενότητες, στις οποίες θα αναπτυχθούν ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, το κοινωνικό κράτος, την ενέργεια, τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα, την παιδεία και τον πολιτισμό. Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης θα εξελίσσονται ταυτόχρονα σε δύο αίθουσες.

Την εκδήλωση θα ολοκληρώσει με ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου.

Η προσέλευση έχει οριστεί για τις 15:30, ενώ οι εναρκτήριοι χαιρετισμοί θα γίνουν στις 16:00 από τον Ιωάννη Βαρδακαστάνη, Γραμματέα ΚΟΕΣ, στην αίθουσα 1.10 και τον Παύλο Γερουλάνο, βουλευτή Α' Αθήνας, στην αίθουσα 1.12.

Στην πρώτη θεματική ενότητα, θα παρουσιαστούν ζητήματα όπως τα δίκτυα, η ενέργεια, οι μεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες, καθώς και το επιχειρείν στη βιομηχανία και τον τουρισμό. Μεταξύ των ομιλητών είναι ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής Ηλείας, και ειδικοί από τον χώρο της αυτοδιοίκησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η δεύτερη ενότητα επικεντρώνεται στην παιδεία ως μοχλό πολιτισμού και ανάπτυξης, με τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και πανεπιστημιακών, που θα συζητήσουν για τις προκλήσεις και τις προοπτικές της εκπαίδευσης στη Δυτική Ελλάδα.

Στην τρίτη θεματική ενότητα, το επίκεντρο είναι η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η επένδυση στις υποδομές και στους ανθρώπους της υπαίθρου. Συμμετέχουν βουλευτές, ειδικοί της αγροτικής ανάπτυξης και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η τέταρτη ενότητα αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής, με έμφαση στην υγεία και την κοινωνική προστασία. Στο πάνελ συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι φορέων υγείας και κοινωνικής μέριμνας.

Στη διάρκεια της Συνδιάσκεψης θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις από στελέχη της αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων, με στόχο τη διαμόρφωση προτάσεων για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στις 19:30.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δουδωνής: Αντισυνταγματική ρύθμιση στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο Δουδωνής, εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε αίτημα αντισυνταγματικότητας στη διάταξη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κατηγορώντας την κυβέρνηση για απόπειρα χειραγώγησης της ψήφου μέσω ενός ασαφούς και καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Δουδωνής: Πρόεδρος Δημοκρατίας υπεράνω κομμάτων για ενότητα

Ο Π. Δουδωνής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι υπερκομματικός και όχι με μία μόνο θητεία, ασκώντας κριτική στην πρόταση της ΝΔ για εξαετή θητεία και όριο, ενώ υπογράμμισε τις αντιφάσεις με άλλα αξιώματα.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανανεωτική Αριστερά: Νέα Συντονιστική Επιτροπή, έμφαση στην προγραμματική αλλαγή

Η Πανελλαδική συνδιάσκεψη της «Ανανεωτικής Αριστεράς» του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενέκρινε κείμενο για προοδευτική διακυβέρνηση και εξέλεξε 35μελή συντονιστική επιτροπή, με τον Θ. Μαργαρίτη να παραμένει γραμματέας.
Γιώργος Παπανδρέου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: Το κράτος ευνοεί τους ισχυρούς εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι οι μικρές επιχειρήσεις πλήττονται από ένα σύστημα που ευνοεί τη συγκέντρωση και τους ισχυρούς, υπογραμμίζοντας πως αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικής επιλογής κι όχι κάποιας ιστορικής αναγκαιότητας.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι ο δρόμος για μια ασφαλή πολιτική αλλαγή

Ο Κώστας Τσουκαλάς επέκρινε τον Πρωθυπουργό, λέγοντας πως δεν μπορεί να μιλά για το 2030 όταν η πολιτική του οδηγεί σε ανισότητες και αδυναμία θεσμών, ενώ απέφυγε τις ευθύνες του για τις παράνομες πρακτικές των τραπεζών.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η ακρίβεια προκύπτει από κυβερνητικές επιλογές, όχι τυχαιότητα

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε την ανάγκη πλήρους ετοιμότητας του ΠΑΣΟΚ για εκλογές, με σαφή στρατηγική και ενιαίο λόγο από τα στελέχη. Υπογράμμισε την οργανωτική δύναμη του κόμματος και επισήμανε προβλήματα αξιοπιστίας στις δημοσκοπήσεις.