ΓΔ: 2639.95 0.13% Τζίρος: 296.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Νίκος Δένδιας βουλή
Φώτο: SOOC

Δένδιας: Σε Matternet και Stanford για αμυντική τεχνολογία και καινοτομία

Ο Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Matternet και το Stanford, συζητώντας με Έλληνες επιστήμονες για αμυντική καινοτομία, τεχνητή νοημοσύνη και τις προκλήσεις ασφάλειας σε Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις κατασκευής drones της εταιρείας Matternet στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Δένδιας ξεναγήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Ανδρέα Ραφτόπουλο, και παρακολούθησε επίδειξη των πολλαπλών δυνατοτήτων και εφαρμογών των μη επανδρωμένων αεροπορικών συστημάτων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε και στο πανεπιστήμιο Stanford στο Σαν Φρανσίσκο, το οποίο χαρακτήρισε ως «ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως στην έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Stanford, συναντήθηκε με Έλληνες καθηγητές, όπως τον Χρήστο Κοζυράκη, διευθυντή του Stanford Platform Lab, τον Νικόλαο Μπάμπο, διευθυντή του Computer Systems Performance Engineering Lab, και τον Βασίλη Συργκάνη, αναπληρωτή καθηγητή Management Science and Engineering.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι είχε «γόνιμες συζητήσεις για το ελληνικό οικοσύστημα αμυντικής καινοτομίας», στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030», καθώς και για το μέλλον της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στην αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας.

Επιπλέον, επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Hoover του πανεπιστημίου Stanford, όπου αντάλλαξε απόψεις σχετικά με διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.

Στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, τέθηκαν στο επίκεντρο οι προκλήσεις ασφαλείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και ο ρόλος της Ελλάδας και των ΗΠΑ ως πυλώνων σταθερότητας στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας στο ΝΑΤΟ: «Ατζέντα 2030» και «Ασπίδα του Αχιλλέα» στο επίκεντρο

Ο Νίκος Δένδιας έλαβε μέρος στη σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, παρουσιάζοντας τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων με την «Ατζέντα 2030», το ΕΛΚΑΚ και την «Ασπίδα του Αχιλλέα».
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας - Ινδίας σε αμυντική καινοτομία

Ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εθνικής Άμυνας, συζήτησε στην Ινδία τις δυνατότητες ελληνοϊνδικής συνεργασίας σε αμυντική καινοτομία και τεχνολογία, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση στο Νέο Δελχί «εποικοδομητική».
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Ελλάδα ενισχύει την περιφερειακή ασφάλεια με βάση το Διεθνές Δίκαιο

Ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εθνικής Άμυνας, έλαβε μέρος στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου (ADRION), που έγινε στο εμβληματικό πλοίο Amerigo Vespucci στη Βενετία.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με Ιταλό Υπουργό Άμυνας στις Βρυξέλλες

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Ιταλό Υπουργό Άμυνας Γκουίντο Κροσέτο, συζητώντας για στενότερη συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας στην ευρωπαϊκή αμυντική πολιτική και τη συμβολή περισσότερων κρατών στην Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ.
Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Πέντε χρόνια από την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Τη συμπλήρωση πέντε ετών από την υπογραφή της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας υπενθύμισε ο Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ότι η ανανέωσή της επιβεβαιώνει τη στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών.