ΓΔ: 2678.71 -1.03% Τζίρος: 207.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:52:36
Νίκος Δένδιας βουλή
Φώτο: SOOC

Δένδιας: Οι ελληνικές startups είναι το μέλλον του αμυντικού οικοσυστήματος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, τόνισε τη σημασία των startups στην ανάπτυξη του αμυντικού τομέα, επισημαίνοντας τη συμβολή τους σε καινοτόμες λύσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Την εμπιστοσύνη του στις startups και στους νέους που εργάζονται σε αυτές εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, με ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο Χ.

Όπως σημείωσε, οι νεοφυείς επιχειρήσεις αποτελούν το μέλλον του αμυντικού οικοσυστήματος της χώρας, με στόχο τη δημιουργία προϊόντων τόσο για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όσο και για εξαγωγή σε διεθνείς αγορές.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με εκπροσώπους ελληνικών startups που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αμυντικής καινοτομίας, επισημαίνοντας ότι «έχουν επιδείξει ήδη σημαντικό έργο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις Ν. Δένδια στις ΗΠΑ με πρωτοπόρους στην αμυντική καινοτομία

Σήμερα ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στις ΗΠΑ, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους ερευνητικών ιδρυμάτων και κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών στους τομείς καινοτομίας και αμυντικών τεχνολογιών.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδρίασε για τρίτη φορά η επιτροπή εξωστρέφειας στη ΔΕΘ

Στη Θεσσαλονίκη, στη 90ή ΔΕΘ, έγινε η 3η Συνάντηση της Επιτροπής Εξωστρέφειας. Ο Υφ. Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι στόχος είναι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, επενδύσεις και ποιοτικές θέσεις εργασίας.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης στη ΔΕΘ: Μείωση φόρων με αύξηση εσόδων ο στόχος

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι η συμμαχία Πολιτείας και επιχειρήσεων, η μείωση φόρων και η αύξηση επενδύσεων και εξαγωγών είναι κλειδί για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία συνέπειας και ψηφιακού μετασχηματισμού.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΠΣΕ παρουσίασε εθνικό σχέδιο εξωστρέφειας με 50 δράσεις έως το 2030

Ο ΠΣΕ κατέθεσε στον πρωθυπουργό το σχέδιο «Brand Greece 2030» με 50 παρεμβάσεις για δυναμική εξωστρέφεια έως το 2030. Οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν ρεκόρ εξαμήνου και το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε, αποδεικνύοντας δομική άνοδο.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα επιδιώκει ποιοτική οικονομική ανάπτυξη με έμφαση στη βιωσιμότητα

Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Τσιάγνκ, συγκάλεσε συμπόσιο με ειδικούς και επιχειρηματίες για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση. Τόνισε τη μετάβαση της Κίνας σε ποιοτική ανάπτυξη, με την οικονομία να εμφανίζει σταθερότητα και θετικές προοπτικές.