ΓΔ: 2364.89 0.75% Τζίρος: 184.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:15:42
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε δημόσια εκδήλωση.

Μητσοτάκης - Χάνσεν: Στο επίκεντρο η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η νέα ΚΑΠ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Επίτροπο Christophe Hansen, με επίκεντρο τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ, τη νέα ΚΑΠ και τη στήριξη των νέων και ενεργών αγροτών.

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο Γεωργίας και Τροφίμων, Christophe Hansen, πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του επιτρόπου στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων, με έμφαση στη μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη υποβάλει το σχετικό σχέδιο στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες, επισημαίνοντας τη δέσμευση για διαφάνεια και την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων. Όπως τόνισε, πρόκειται για ζήτημα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι η μεταρρύθμιση θεωρείται από τις σημαντικότερες που υλοποιεί η κυβέρνηση, με στόχο ένα αποτελεσματικό και διαφανές σύστημα. Υπογράμμισε ότι η επιτυχία της μεταρρύθμισης αποτελεί βασική προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, ο οποίος ήδη παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας.

Ο Christophe Hansen, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, σημείωσε τη σημασία της επίσκεψής του στην Ελλάδα, στο πλαίσιο δέσμευσής του να γνωρίσει την ποικιλομορφία της ευρωπαϊκής γεωργίας. Αναφέρθηκε στη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών σε διεθνείς αποστολές και εξήρε την ποιότητα των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος εστίασε στη νέα δομή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και στην ανάγκη καλύτερης στόχευσης των ενισχύσεων, κυρίως προς τους νέους αγρότες και εκείνους που δραστηριοποιούνται σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς. 

Τόνισε ότι η ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού και η στήριξη των πραγματικών παραγωγών παραμένουν προτεραιότητες για την ευρωπαϊκή πολιτική.

Σχετικά με τα προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Hansen αναγνώρισε τη συσσώρευση ζητημάτων τις τελευταίες δεκαετίες και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα τη διόρθωση των ελλείψεων. 

Επισήμανε ότι η διαδικασία δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά μαραθώνιος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνέχισης της στενής συνεργασίας ώστε οι Έλληνες αγρότες να λάβουν τη στήριξη που δικαιούνται βάσει των κανόνων της ΕΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η εβδομάδα ανέδειξε τη σημασία των διατλαντικών σχέσεων και της ευρωπαϊκής αυτονομίας. Υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας στην Ευρώπη και διαλόγου με τις ΗΠΑ, αλλά και σαφών κόκκινων γραμμών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Να μείνει ανοιχτός ο δίαυλος με τις ΗΠΑ

Μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ΕΕ έστειλε ενιαίο μήνυμα για σεβασμό κυριαρχίας και διεθνούς δικαίου, παρά τις προκλήσεις στη σχέση με τις ΗΠΑ.
Συνάντηση ηγεσίας Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη 1 το μεσημέρι η συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους αγροτών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται σήμερα στη 1 μ.μ. με εκπροσώπους αγροτών στο Μαξίμου, τονίζοντας πως τα κυβερνητικά μέτρα έχουν ήδη ανακοινωθεί και κινούνται εντός των δημοσιονομικών και ευρωπαϊκών ορίων.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Από τις αγροτικές επιδοτήσεις σε ανάπτυξη και νέες ελαφρύνσεις

Τόνισε πως η μεταρρύθμιση ΟΠΕΚΕΠΕ και η μετάβαση στην ΑΑΔΕ οδηγούν σε δικαιότερο σύστημα, ενώ κάλεσε σε εκσυγχρονισμό της αγροτικής πολιτικής και διάλογο για τη νέα ΚΑΠ και τα θέματα των αγροτών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου - Αγρότες: Αρνήθηκε η Πανελλαδική Επιτροπή, συνεχίζονται τα μπλόκα

Η συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες στις 15:00 σκοντάφτει στην άρνηση της Πανελλαδικής Επιτροπής να μετάσχει, λόγω διαφωνίας για τη σύνθεση της αντιπροσωπείας. Η κυβέρνηση αποδίδει ευθύνες σε «μικρή μειοψηφία», ενώ στα μπλόκα προαναγγέλλεται κλιμάκωση.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ολοκληρώνονται πληρωμές 3,8 δισ. ευρώ προς αγρότες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι εντός της επόμενης εβδομάδας ολοκληρώνονται οι πληρωμές 3,8 δισ. ευρώ προς τους αγρότες, τόνισε τη σημασία της οδικής ασφάλειας και επανέλαβε τη δέσμευση για διάλογο χωρίς υποχωρήσεις.