ΓΔ: 2009.09 -0.73% Τζίρος: 152.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:51:33
Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην Βουλή
Φώτο: ΑΠΕ

Μεϊμαράκης: Εισηγητής του Ευρωκοινοβουλίου για τις σχέσεις Καναδά–ΕΕ

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέλαβε εισηγητής για την Έκθεση σχέσεων Καναδά–ΕΕ στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, τονίζοντας τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας των δύο πλευρών.

Τη θέση του εισηγητή για την Έκθεση που αφορά στις σχέσεις Καναδά-ΕΕ, στο πλαίσιο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέλαβε ο ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η συγκεκριμένη έκθεση χαρακτηρίζεται ως στρατηγικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο Καναδάς θεωρείται ένας από τους πιο στενούς και αξιόπιστους εταίρους της, με κοινές αξίες όπως η δημοκρατία, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ειρήνη και η διεθνής σταθερότητα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως «ο Καναδάς αποτελεί στρατηγικό εταίρο της ΕΕ». Επισήμανε ότι η ενίσχυση της συνεργασίας, ειδικά στη σημερινή γεωπολιτική συγκυρία, είναι αναγκαία για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία και των δύο πλευρών.

Ο ευρωβουλευτής ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας με τον Καναδά σε τομείς όπως η άμυνα, η ενεργειακή ασφάλεια, η κλιματική αλλαγή, η καινοτομία και η ψηφιακή τεχνολογία. Τόνισε ότι στόχος του είναι «να συμβάλει στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου και φιλόδοξου πλαισίου στρατηγικής συνεργασίας».

Κλείνοντας, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για ένα αποτέλεσμα που θα ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Καναδά, διασφαλίζοντας τα οφέλη για τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες πολίτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΕΕ και Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Δεν προτείνεται συμμετοχή Τουρκίας ή Ν. Κορέας στο SAFE

Ο Τόμας Ρενιέρ από την Κομισιόν δήλωσε πως δεν έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με Τουρκία ή Νότια Κορέα για το αμυντικό πρόγραμμα SAFE, σημειώνοντας πως η αξιολόγηση των αιτήσεων συνεχίζεται και αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα.
Γιώργος Αυτιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτιάς στο Ευρωκοινοβούλιο: Ίση στήριξη Ελλάδας με σύνορα της Βόρειας Ευρώπης

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αυτιάς, κάλεσε την Κομισιόν να αντιμετωπίσει την Τουρκία ως απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και να ενισχύσει την οικονομική στήριξη προς τα ελληνικά σύνορα.
Επιχειρηματίας σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιόδρας: Η Ευρώπη χρειάζεται ενιαία πολιτική και ισχυρή φωνή διεθνώς

Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Τσιόδρας τόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η ΕΕ πρέπει να μιλήσει με ενιαία φωνή στις διεθνείς εξελίξεις και να πάψει να παραμένει θεατής στις κρίσεις της Μέσης Ανατολής.
Γιάννης Κεφαλογιάννης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Απαραίτητη η ομοφωνία για αλλαγές και νέες εντάξεις στην ΕΕ

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί την κατάργηση της ομοφωνίας για την αναθεώρηση των Συνθηκών και την εισδοχή νέων μελών στην ΕΕ.
Επιχειρηματίας σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε με 73% το πακέτο χημικών της ΕΕ με εισηγητή τον Δημήτρη Τσιόδρα

Με ισχυρή πλειοψηφία ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο τα τρία νομοθετήματα για τα χημικά που εισηγήθηκε ο Δημήτρης Τσιόδρας, ενισχύοντας την ασφάλεια, την καινοτομία και τη διαφάνεια στην ΕΕ.