ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο βήμα
Φώτο: Shutterstock

Ο Γεραπετρίτης υποδέχθηκε τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Κ. Γκιλφόιλ

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης υποδέχθηκε τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Τη νέα πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, υποδέχθηκε σήμερα στις 14:00 ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Η συνάντηση πραγματοποιείται αυτή την ώρα, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα, η κυρία Γκιλφόιλ παρέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη της θητείας της στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης - Haftar: Στο επίκεντρο ΑΟΖ, επενδύσεις και ασφάλεια

Η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτη με τον Saddam Haftar στην Αθήνα ενίσχυσε τις σχέσεις Ελλάδας-Ανατολικής Λιβύης, με έμφαση στη συνεργασία και στη στρατηγική προτεραιότητα της οριοθέτησης ΑΟΖ βάσει του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.
Κιμμπερλι Γκιλφόιλ πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κ. Γκίλφοϊλ με Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Η πρέσβης των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων στην Αθήνα και ανέφερε ότι η βράβευση του Ντόναλντ Τραμπ τονίζει τους ισχυρούς δεσμούς πίστης ΗΠΑ - Ορθόδοξης Εκκλησίας και τη δέσμευση για θρησκευτική ελευθερία.
Γιάννης Μπράτακος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο εθνικό συμβόλαιο παραγωγής το μήνυμα των Βραβείων ΕΒΕΑ 2026

Στην ετήσια απονομή Βραβείων ΕΒΕΑ, Τασούλας και Μπρατάκος τόνισαν την ανάγκη η Ελλάδα να επενδύσει σε καινοτομία και εξωστρέφεια για παραγωγική αναβάθμιση, αξιοποιώντας το διεθνές περιβάλλον και αναγνωρίζοντας τη δημιουργικότητα.
Νίκος Δένδιας συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας συναντά τον Ελβετό ΥΠΕΞ και αντιπρόεδρο την Παρασκευή

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντήσει τον Ελβετό αντιπρόεδρο και ΥΠΕΞ Ignazio Cassis αύριο, Παρασκευή 22 Μαΐου, στις 11:00 π.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Cassis στην Αθήνα.