ΓΔ: 2099.25 0.58% Τζίρος: 218.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:00:39
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
Η Αλεξάνδρα Σδούκου

Σδούκου: Αδιανόητα τα γεγονότα στην Κρήτη, προτεραιότητα η ασφάλεια

Η Αλεξάνδρα Σδούκου χαρακτήρισε απαράδεκτα τα γεγονότα στην Κρήτη, τόνισε την ανάγκη ασφάλειας παντού, υπερασπίστηκε τη μετάβαση των ΕΛΤΑ και ανέδειξε τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας.

Ως πολύ σοβαρά χαρακτήρισε τα γεγονότα στην Κρήτη η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, σε δηλώσεις της στο Action 24. Τόνισε ότι «είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει» και επισήμανε πως οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ασφάλεια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η κ. Σδούκου υπογράμμισε ότι τέτοια φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν και πως η εφαρμογή των νόμων είναι απαραίτητη από όλους, τόσο από τους πολίτες όσο και από την πολιτεία. Επισήμανε ότι «σε ένα κράτος δικαίου είναι αδιανόητο να συζητούμε ακόμη και σήμερα για τέτοιες κουλτούρες» και τόνισε πως η εξάλειψή τους αποτελεί προτεραιότητα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το βασικό ζητούμενο στη συγκεκριμένη φάση είναι να ολοκληρωθεί η επιχειρησιακή διαχείριση της υπόθεσης, ώστε να ακολουθήσει νηφάλιος σχολιασμός. Καταλήγοντας, επισήμανε πως «οι πολίτες πρέπει να νιώθουν παντού ασφάλεια και η νομιμότητα να τηρείται από όλους».

Αναφερόμενη στη μετάβαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δήλωσε ότι η σχετική απόφαση ελήφθη από τα ΕΛΤΑ με μη ενδεδειγμένο τρόπο, προκαλώντας εύλογη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με την ίδια, η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα, παρεμβαίνοντας και επιτυγχάνοντας τρίμηνη αναστολή της απόφασης, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν πρόκειται για κλείσιμο καταστημάτων αλλά για μετεξέλιξη των υπηρεσιών.

Όπως εξήγησε, οι υπηρεσίες που παρέχονταν στα φυσικά καταστήματα θα προσφέρονται πλέον με σύγχρονο τρόπο, πόρτα-πόρτα από τον ταχυδρόμο. Σημείωσε μάλιστα ότι σήμερα πάνω από το 90% των συναλλαγών των ΕΛΤΑ πραγματοποιείται ήδη κατ’ οίκον, ενώ το 92% των συντάξεων και το 90% της αλληλογραφίας διανέμονται με τον ίδιο τρόπο.

Η κ. Σδούκου τόνισε ότι το νέο μοντέλο στοχεύει σε μια πιο ψηφιακή, ανθρώπινη και φιλική προς τον πολίτη εξυπηρέτηση. Διαβεβαίωσε ότι οι 3.600 εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ δεν επηρεάζονται από τη μετάβαση αυτή, ενώ ο οργανισμός είναι εξοπλισμένος με νέα συστήματα για τη διατήρηση της ποιότητας στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι τα ΕΛΤΑ καταγράφουν ετήσια έσοδα περίπου 30 εκατ. ευρώ, με κόστος λειτουργίας 90 εκατ. ευρώ, γεγονός που καθιστά αναγκαίες τις αλλαγές για τη βιωσιμότητα του οργανισμού. Παρέπεμψε σε διεθνή παραδείγματα, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία και τη Σουηδία, όπου αντίστοιχα μοντέλα αναδιοργάνωσης εφαρμόζονται από το 2013 χωρίς διακοπή της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Η κ. Σδούκου ξεκαθάρισε ότι «δεν μιλάμε για λουκέτα, αλλά για μετεξέλιξη», υπογραμμίζοντας πως η εξυπηρέτηση του πολίτη παραμένει αδιαπραγμάτευτη.

Αναφορικά με τη Σύνοδο της Σύμπραξης για τη Διατλαντική Συνεργασία στην Ενέργεια (P-TEC), που πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 6 και 7 Νοεμβρίου, η κ. Σδούκου σημείωσε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό συνέδριο με υψηλές παρουσίες. Το γεγονός αυτό, όπως ανέφερε, επιβεβαιώνει τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Τόνισε ότι στη Σύνοδο συμμετέχουν τέσσερις Αμερικανοί υπουργοί και περισσότεροι από 25 εκπρόσωποι ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίοι θα συζητήσουν για τις ενεργειακές εξελίξεις. Όπως επεσήμανε, η διοργάνωση αυτή αποτελεί απάντηση σε όσους υποστήριζαν ότι η Ελλάδα είναι απομονωμένη.

Η κ. Σδούκου υπογράμμισε ότι η χώρα, χάρη στις κρίσιμες ενεργειακές υποδομές που έχει αναπτύξει, αποτελεί πλέον πυλώνα ενεργειακής ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα εξάγει φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια σε γειτονικές χώρες, ενισχύοντας τη γεωπολιτική της αξία.

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι παρούσα, ισχυρή και αξιόπιστη· τα γεγονότα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα τη γεωπολιτική της αξία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης: Μήνυση κατά στελέχους ΠΑΣΟΚ για «συκοφαντική» ανακοίνωση

Ο Μακάριος Λαζαρίδης ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά της διευθύντριας του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για συκοφαντική ανακοίνωση, ενώ η Ευ. Λιακούλη απάντησε πως μια συγγνώμη θα αρκούσε.
Σημαία Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Βαριές ευθύνες στην Τυχεροπούλου για το λάθος των 52 εκατ. ευρώ

Πηγές της ΝΔ αποδίδουν στην πρώην προϊσταμένη Άμεσων Ενισχύσεων, Π. Τυχεροπούλου, την ευθύνη για το λάθος των 52 εκατ., επικαλούμενες την κατάθεση Τασούλη ότι είχε τον τελικό έλεγχο και την αρμοδιότητα διακοπής πληρωμών.
Νίκος Ανδρουλάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ο περήφανος κρητικός λαός πληγώνεται και προβληματίζεται

Ο Ν. Ανδρουλάκης, στη σύσκεψη μετά το μακελειό στα Βορίζια, κάλεσε σε ολιστική αντιμετώπιση της ανομίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποτυχία αστυνόμευσης και τόνισε την ανάγκη κοινωνικής ενότητας.
Κατάστημα ΕΛΤΑ πρόσοψη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Πιερρακάκης: Διάλογος με τοπικές κοινωνίες για την αναδιάρθρωση ΕΛΤΑ

Ο Κ. Πιερρακάκης τόνισε στο 6ο OT Forum ότι η ουσιαστική διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες είναι απαραίτητη για την αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ, χαρακτηρίζοντας έλλειψη διαλόγου ως επιχειρησιακό και επικοινωνιακό λάθος.
Σωκράτης Φάμελλος χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Επίσημο αίτημα για άμεση σύγκληση Επιτροπών της Βουλής για ΕΛΤΑ

Επίσημο αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής κατέθεσε ο Σωκράτης Φάμελλος, ζητώντας την άμεση συνεδρίαση των Επιτροπών για τα ΕΛΤΑ και την παρουσία των αρμόδιων υπουργών μετά την αναβολή της 4ης Νοεμβρίου.