ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
Φώτο: ΑΠΕ

Τσιάρας: Οι γυναίκες πρωταγωνίστριες στη βιώσιμη ανάπτυξη της αγροδιατροφής

Ο Κώστας Τσιάρας συναντήθηκε με την ΚΕΕΕ και την ΕΕΔΕΓΕ, τονίζοντας τη σημασία της γυναικείας παρουσίας στην αγροδιατροφή και τη συνεργασία για ανάπτυξη, καινοτομία και κοινωνική συνοχή.

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, είχαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), Γιάννης Βουτσινάς, και η πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση αναδείχθηκε ο κομβικός ρόλος των γυναικών στην αναζωογόνηση της υπαίθρου, την πράσινη ανάπτυξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. 

Ο υπουργός εξέφρασε τη σαφή πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει στοχευμένα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, μέσα από νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα συνεργασίας με την ΚΕΕΕ και την ΕΕΔΕΓΕ.

Ο κ. Τσιάρας επεσήμανε ότι «η γυναικεία παρουσία στην αγροδιατροφή αποτελεί κινητήριο δύναμη για τη βιωσιμότητα και την καινοτομία στις αγροτικές περιοχές»

Υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της συνεργασίας του Υπουργείου με την ΚΕΕΕ και το Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, ώστε οι πολιτικές στήριξης να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Βουτσινάς, σημείωσε πως η ενδυνάμωση των γυναικών στον αγροδιατροφικό τομέα αποτελεί όχι μόνο ζήτημα ισότητας, αλλά και στρατηγική επιλογή για τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου.

 Όπως ανέφερε, «οι γυναίκες δημιουργούν σήμερα νέα παραγωγικά πρότυπα, φέρνουν καινοτομία και εξωστρέφεια στον πρωτογενή τομέα», τονίζοντας τη συνεχή στήριξη της ΚΕΕΕ σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα της υπαίθρου.

Η πρόεδρος της ΕΕΔΕΓΕ και του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη, ανέδειξε τη σημασία των προγραμμάτων mentoring, κατάρτισης και χρηματοδότησης που προσφέρει το Δίκτυο. Υπογράμμισε ότι «η γυναικεία επιχειρηματικότητα στον αγροδιατροφικό τομέα αποτελεί παράδειγμα βιώσιμης και κοινωνικά υπεύθυνης ανάπτυξης, που χρειάζεται στήριξη και θεσμική θωράκιση».

Ο υπουργός εξήρε το έργο των επιμελητηρίων, υπογραμμίζοντας πως «η ΚΕΕΕ αποτελεί πολύτιμο θεσμικό εταίρο του Υπουργείου, γιατί συνδέει απευθείας την επιχειρηματικότητα με την κοινωνία και μεταφέρει τη φωνή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις».

Τέλος, συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας μεταξύ του υπουργείου, της ΚΕΕΕ, της ΕΕΔΕΓΕ και του ΙΕΜΕ της ΚΕΕΕ. Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή, με δράσεις ενημέρωσης, καθοδήγησης και πρόσβασης σε χρηματοδότηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Τσέλσι σε κρίση: Η απόλυση Ρόζενιορ αυξάνει την πίεση στη διοίκηση

Η Τσέλσι απέλυσε τον προπονητή, Λίαμ Ρόζενιορ, μετά το σερί ηττών, ενώ τα οικονομικά βάρη και η πιθανή απουσία από το Τσάμπιονς Λιγκ, φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το επιχειρηματικό μοντέλο BlueCo.
Χαρτονομίσματα και κέρματα ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνολικά 450 εκατ. ευρώ για ενίσχυση επιχειρήσεων: Έως 30/6 οι αιτήσεις

Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής επενδυτικών σχεδίων στα τρία νέα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου, συνολικού προϋπολογισμού 450 εκατ. ευρώ, για στήριξη της παραγωγικής επιχειρηματικότητας πανελλαδικά.
κτίριο Google Cloud
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Cloud Office διακρίνεται στο Google Cloud, κάνει επέκταση στην Κύπρο

Η Cloud Office καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα μετά το άνοιγμα γραφείου στην Αθήνα το 2024, με τετραπλασιασμό εσόδων το 2025 και νέα πελατεία. Επεκτείνεται στην Κύπρο, ενδυναμώνοντας τη θέση της στη ΝΑ Ευρώπη και την EMEA.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Η Περιφέρεια στηρίζει την εθνική οικονομία μέσω ΜμΕ

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θ. Κοντογεώργης, στην ΚΕΕΕ Καρδίτσας, παρουσίασε το κυβερνητικό πλάνο για περιφερειακή ανάπτυξη, δίνοντας έμφαση στη στήριξη μικρομεσαίων και τον πρωτογενή τομέα, με στόχο νέες θέσεις εργασίας.
Ψηφιακός μετασχηματισμός ομάδα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς ανταποκρίνεται στις προκλήσεις η ηγεσία σε πραγματικό χρόνο

Ηγεσία σε πραγματικό χρόνο σημαίνει γρήγορη προσαρμογή στις αλλαγές και λήψη αποφάσεων χωρίς καθυστερήσεις. Η νέα εποχή απαιτεί άμεση ανταπόκριση από τους ηγέτες όταν οι συνθήκες αλλάζουν απρόβλεπτα.