ΓΔ: 2478.92 0.25% Τζίρος: 12.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:47:36
Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στη Βαγδάτη και συναντήσεις με την ηγεσία του Ιράκ

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης επισκέπτεται τη Βαγδάτη την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου για συναντήσεις με τον Ιρακινό ομόλογό του Fuad Hussein και την πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα επισκεφθεί τη Βαγδάτη την Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ιρακινή πρωτεύουσα, ο κ. Γεραπετρίτης θα πραγματοποιήσει συνάντηση στις 11 π.μ. με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Fuad Hussein. Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο Υπουργοί θα προχωρήσουν σε δηλώσεις προς τον Τύπο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ιράκ, Abdul Latif Jamal Rashid. Επιπλέον, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Mahmoud Daoud Salman al-Mashhadani.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Αντίδραση για απαγόρευση εισόδου Ελλήνων στο Ισραήλ

Το ΥΠΕΞ εκφράζει δυσαρέσκεια για την απαγόρευση εισόδου και απέλαση Ελλήνων συνδικαλιστών από το Ισραήλ, οι οποίοι ταξίδευαν στη Ραμάλλα ύστερα από παλαιστινιακή πρόσκληση, έχοντας τηρήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Γιάννης Λοβέρδος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος στο Βερολίνο: Συναντήσεις με ομογενείς και εκπαιδευτικούς φορείς

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Λοβέρδος, επισκέφθηκε το Βερολίνο, όπου συναντήθηκε με ομογενειακούς και εκπαιδευτικούς φορείς. Συζήτησαν ζητήματα της ομογένειας και την επιστολική ψήφο, ενώ επισκέφθηκε και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Παπασταύρου: Πράσινο φως στον Eastern Mediterranean Gateway Act από τη Γερουσία ΗΠΑ

Η έγκριση του Eastern Mediterranean Gateway Act από τη Γερουσία ΗΠΑ επιβεβαιώνει τη στρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου και ενισχύει τη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ στην ενέργεια, αναφέρει ο Στ. Παπασταύρου.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΥΠΕΞ παρουσίασε το σχέδιο «Εξωστρέφεια 2030» ως εθνική στρατηγική

Στο Ellinikon Experience Park έγινε εκδήλωση για την εξωστρέφεια της Ελλάδας, με τη συμμετοχή στελεχών και επιχειρηματιών. Παρουσιάστηκαν οι κυβερνητικές στρατηγικές για ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας και ανάπτυξης της χώρας.