ΓΔ: 2346.72 1.38% Τζίρος: 453.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:32
Επιχειρηματίας σε σύσκεψη
Φώτο: Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, Credits: Aris Oikonomou / SOOC

Συνάντηση Παπασταύρου–ExxonMobil για την ενεργειακή μετάβαση και επενδύσεις

Ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Νίκος Τσάφος συναντήθηκαν με στελέχη της ExxonMobil, συζητώντας την ενεργειακή μετάβαση και το επενδυτικό ενδιαφέρον της εταιρείας στην Ελλάδα.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο υφυπουργός Νίκος Τσάφος, με τον αντιπρόεδρο της ExxonMobil, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Σχέσεις, Nikolaas Baeckelmans, καθώς και τον γενικό διευθυντή του Γραφείου της MobilOil στην Ελλάδα, Γεώργιο Πράσινο.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ενεργειακό ενδιαφέρον της ExxonMobil στην Ελλάδα και σε ζητήματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που είχαν προηγουμένως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Gastech Forum του Μιλάνου, με τον αντιπρόεδρο της ExxonMobil, John Ardill.

Νωρίτερα, ο κ. Παπασταύρου είχε επικοινωνία με τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, Eli Cohen, όπου συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενεργειακού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Περισσότερες πετρελαϊκές ενδιαφέρονται για έρευνες

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόνισε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες πετρελαϊκές για έρευνες υδρογονανθράκων και ότι η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα βάσει σχεδίου.
Επιχειρηματίας συζήτηση γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα με τον Κάθετο Διάδρομο

Η Ελλάδα ενισχύει τον ρόλο της ως εναλλακτικός ενεργειακός διάδρομος για την Ευρώπη μέσω του Κάθετου Διαδρόμου, σύμφωνα με τον Υπ. Ενέργειας κ. Παπασταύρου, αναβαθμίζοντας τη θέση της ως ενεργειακός κόμβος και μειώνοντας την εξάρτηση από τη Ρωσία.
πλοίο FSRU Αλεξανδρούπολης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα βήματα στον κάθετο αγωγό αερίου και το όφελος Ελλάδας

Η συμφωνία της ATLANTIC SEE LNG TRADE για προμήθεια LNG από ΗΠΑ από το 2026 επισπεύδει τον Κάθετο Διάδρομο. Πρώτη αποστολή στη Ρεβυθούσα και μεταφορά LNG στην Ουκρανία με αγοραστή τη Naftogaz και προμηθευτή την BP τον Μάρτιο.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Κάθετος Διάδρομος αποτελεί στρατηγική επένδυση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου ως στρατηγική επένδυση για την ενεργειακή απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο, αναδεικνύοντας τις οικονομικές και γεωπολιτικές ωφέλειες για την περιοχή.
Παπασταύρου-ΥΠΕΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Έρχεται συνάντηση στις ΗΠΑ για τον Κάθετο Διάδρομο

Συνάντηση υπουργών Ενέργειας στις ΗΠΑ έως το τέλος του μήνα προανήγγειλε ο ΥΠΕΝ Στ. Παπασταύρου, με στόχο τον σχεδιασμό της επόμενης φάσης του Κάθετου Διαδρόμου και την απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο.