ΓΔ: 2272.62 -0.05% Τζίρος: 74.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:34:01
Επιχειρηματίας σε σύσκεψη
Φώτο: Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, Credits: Aris Oikonomou / SOOC

Συνάντηση Παπασταύρου–ExxonMobil για την ενεργειακή μετάβαση και επενδύσεις

Ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Νίκος Τσάφος συναντήθηκαν με στελέχη της ExxonMobil, συζητώντας την ενεργειακή μετάβαση και το επενδυτικό ενδιαφέρον της εταιρείας στην Ελλάδα.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, και ο υφυπουργός Νίκος Τσάφος, με τον αντιπρόεδρο της ExxonMobil, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Σχέσεις, Nikolaas Baeckelmans, καθώς και τον γενικό διευθυντή του Γραφείου της MobilOil στην Ελλάδα, Γεώργιο Πράσινο.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ενεργειακό ενδιαφέρον της ExxonMobil στην Ελλάδα και σε ζητήματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που είχαν προηγουμένως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Gastech Forum του Μιλάνου, με τον αντιπρόεδρο της ExxonMobil, John Ardill.

Νωρίτερα, ο κ. Παπασταύρου είχε επικοινωνία με τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, Eli Cohen, όπου συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενεργειακού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Περισσότερες πετρελαϊκές ενδιαφέρονται για έρευνες

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόνισε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες πετρελαϊκές για έρευνες υδρογονανθράκων και ότι η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα βάσει σχεδίου.
Εγκαταστάσεις ΔΕΣΦΑ Ρεβυθούσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FT: Η Ελλάδα επιδιώκει ηγετικό ρόλο στη μεταρωσική αγορά αερίου

Η Ελλάδα αναδεικνύεται ως η νότια πύλη της Ευρώπης για εισαγωγές LNG σύμφωνα με τους Financial Times, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση της ΕΕ, καθώς αυτή οδεύει προς την πλήρη απαγόρευση του ρωσικού φυσικού αερίου.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιφυλάξεις Ελλάδας - Μάλτας για το ευρωπαϊκό μπλόκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Αθήνα και η Βαλέτα ζητούν διευκρινίσεις και εκφράζουν φόβους για επιπτώσεις στη ναυτιλία και στις τιμές. Η Κομισιόν προτείνει μπλόκο στις υπηρεσίες μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου.
Ομιλητής στο Delphi Forum
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσάφος: Κομβικός ρόλος της Ελλάδας στην κάλυψη του κενού αερίου της ΕΕ

Ο υφυπ. Ενέργειας Ν. Τσάφος είπε στη Θεσσαλονίκη ότι η Ελλάδα μπορεί να καλύψει μέρος του κενού αερίου στην ΕΕ, με υποδομές για 17 δισ. κ.μ. εισαγωγές και 11 δισ. κ.μ. προώθηση εκτός συνόρων. Προανήγγειλε μέτρα για το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας, ενώ ο Γ. Μανιάτης ανέδειξε τον Κάθετο Διάδρομο ως γεωπολιτική ευκαιρία.
Επιχειρηματίας συζήτηση γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα με τον Κάθετο Διάδρομο

Η Ελλάδα ενισχύει τον ρόλο της ως εναλλακτικός ενεργειακός διάδρομος για την Ευρώπη μέσω του Κάθετου Διαδρόμου, σύμφωνα με τον Υπ. Ενέργειας κ. Παπασταύρου, αναβαθμίζοντας τη θέση της ως ενεργειακός κόμβος και μειώνοντας την εξάρτηση από τη Ρωσία.