ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βήμα ΚΚΕ εκδήλωσης
Το βήμα του ΚΚΕ έτοιμο για ομιλία σε εκδήλωση του κόμματος.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση στοχοποιεί τις λαϊκές κινητοποιήσεις, όχι το μνημείο

Το ΚΚΕ σχολιάζει τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την προστασία του Μνημείου, αλλά για τον περιορισμό των λαϊκών διαμαρτυριών.

Το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ραδιοφωνικό σταθμό, υπογραμμίζει ότι ο πραγματικός προβληματισμός της κυβέρνησης δεν αφορά την προστασία του Μνημείου, αλλά τις ίδιες τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με το σχόλιο του κόμματος, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του λαού δεν έθιξαν ούτε προσέβαλαν το μνημείο, όπως υποστηρίζεται, αλλά φαίνεται πως ενοχλούν την κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι, αν για τον πρωθυπουργό το «προφανές» είναι η ψήφιση νόμων που ενισχύουν τον αυταρχισμό και την καταστολή ώστε να εφαρμόσει το αντιλαϊκό του πρόγραμμα χωρίς αντιστάσεις, για το λαϊκό κίνημα το «προφανές» είναι να αγωνιστεί ώστε αυτοί οι νόμοι να μείνουν «στα χαρτιά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βήμα ΚΚΕ εκδήλωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση κρύβει πίσω από “εξωγενείς” αιτίες τα λαϊκά προβλήματα

Το ΚΚΕ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι αποδίδει τα λαϊκά προβλήματα σε “εξωγενείς” αιτίες και επιμένει σε περιορισμένα μέτρα, ενώ οι αγρότες, χωρίς στήριξη, συνεχίζουν τον αγώνα τους.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ανταποκρίνεται υπεύθυνα όπου το απαιτεί το εθνικό χρέος

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο επιστολικής ψήφου των αποδήμων, αναφέρθηκε στη σοβαρότητα των πολεμικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και τις αβέβαιες οικονομικές τους συνέπειες.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αμυντική στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο, όχι στις βρετανικές βάσεις

Ο Κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε τη κοινή καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αποδίδοντας την εξέλιξη σε πρωτοβουλίες της ΝΔ. Τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει αμυντικά την Κύπρο και εξαπέλυσε αιχμές για «πατριώτες της φακής».
Συγκέντρωση αγροτών Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμπατιέλος: Ο λαός με αγώνα θα πετάξει τους φασίστες στην ιστορία

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Αμπατιέλος, σε συγκέντρωση στο Εφετείο, τόνισε πως οι ναζί ανήκουν στη φυλακή και το εργατικό κίνημα θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και τα συμφέροντα που τον συντηρούν.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: «Η Ελλάδα εγγυητής σταθερότητας και ειρήνης»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στο TikTok, τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει εκτός της σύρραξης ΗΠΑ-Ισραήλ-Ιράν, να τηρεί το διεθνές δίκαιο και να στηρίζει τον Κυπριακό Ελληνισμό, χωρίς εμπλοκή σε πολέμους στην περιοχή.