ΓΔ: 2614.38 -0.03% Τζίρος: 63.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:38:39
Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
Φώτο: ΑΠΕ/ Economist

Σδούκου: Απόλυτη κυβερνητική ενότητα για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στη θέση του Νίκου Δένδια για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και πως η κυβέρνηση παραμένει ενιαία.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, σχολίασε σε συνέντευξή της στον Alpha 98,9 τη δήλωση του Νίκου Δένδια για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση από την επίσημη κυβερνητική θέση. 

Όπως ανέφερε, ο κ. Δένδιας επισημαίνει πως το μνημείο αποτελεί χώρο εθνικής μνήμης και σεβασμού προς όσους θυσιάστηκαν, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για πολιτικές επιδιώξεις.

Η κ. Σδούκου τόνισε ότι η τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση διατηρεί ενιαία στάση στο ζήτημα. Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη αποφυγής υπερβολικών ερμηνειών περί εσωκομματικών διαφορών.

Αναφορικά με τη χρήση της λέξης «αποστειρωμένο» στη δήλωση Δένδια, η εκπρόσωπος Τύπου διευκρίνισε πως ο όρος αναφέρεται στη διαχρονική σημασία του Μνημείου, το οποίο υπερβαίνει τις τρέχουσες πολιτικές συγκυρίες. Υπογράμμισε ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου ο χώρος χρησιμοποιήθηκε ακατάλληλα και ότι απαιτείται αυστηρότερη ρύθμιση για την προστασία του χαρακτήρα του.

Η κυβερνητική πρωτοβουλία, σύμφωνα με την κ. Σδούκου, αποσκοπεί στη διευθέτηση του ασαφούς καθεστώτος συναρμοδιοτήτων που ίσχυε για δεκαετίες στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Όπως ανέφερε, ο χώρος βρισκόταν υπό την ευθύνη πολλών φορέων, όπως η Βουλή, ο Δήμος Αθηναίων, η Περιφέρεια και η Προεδρική Φρουρά, γεγονός που δημιουργούσε σύγχυση και δυσλειτουργίες.

Η κ. Σδούκου κατηγόρησε την αντιπολίτευση για απόπειρα δημιουργίας πόλωσης και εκμετάλλευσης κοινωνικών ζητημάτων με στόχο πολιτικά οφέλη. Ειδικότερα, αναφέρθηκε σε πρόσφατες ενέργειες της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι προέχουν τα πραγματικά κίνητρα πίσω από τις δημόσιες παρεμβάσεις και όχι η ουσιαστική μέριμνα για τη Δικαιοσύνη.

Σε ερώτηση για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη Δικαιοσύνη, η εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε πως η εκτελεστική εξουσία οφείλει να συνεργάζεται θεσμικά, χωρίς να παρεμβαίνει ή να σχολιάζει δικαστικές αποφάσεις. Τόνισε ότι η κοινωνία αναμένει την απόδοση της δικαιοσύνης, η οποία θα ολοκληρωθεί με θεσμικό τρόπο.

Κλείνοντας, η κ. Σδούκου χαρακτήρισε την αντιπολίτευση ως «αντιπολίτευση του μόνιμου όχι», υποστηρίζοντας ότι η στάση της δεν βασίζεται σε ουσιαστικά επιχειρήματα. Εξέφρασε απορία για τη στάση του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε σαφής τοποθέτηση από τον κ. Ανδρουλάκη, ενώ επανέλαβε πως η προστασία του Μνημείου αποτελεί διακομματική παραδοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Κοντογεωργής πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Η ΔΕΘ δεν είναι παροχολογική, επιστρέφουμε δίκαια μέρισμα

Ο υφυπουργός Θ. Κοντογεώργης τόνισε στο ΕΡΤnews την αύξηση τουριστικών εσόδων και αφίξεων το πρώτο πεντάμηνο του έτους. Για τη ΔΕΘ, ανέφερε πως αποτελεί ορόσημο για την οικονομική πολιτική και τη δίκαιη διανομή της ανάπτυξης.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Τα επιχειρήματα του κ. Σκέρτσου αναιρούνται διαρκώς

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κ. Σκέρτσο για αλαζονεία και άστοχες δηλώσεις που προκαλούν δυσαρέσκεια, υποστηρίζοντας ότι αγνοεί την πραγματικότητα της ακρίβειας και της μείωσης εισοδήματος που αναδεικνύει και ο ΟΟΣΑ.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Οι υποκλοπές είναι ζήτημα δημοκρατίας και δικαίου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορεί τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου για συγκάλυψη του σκανδάλου παρακολουθήσεων και τη χρονική συγκυρία της απόφασης, τονίζοντας πως οι δημοκρατικές δυνάμεις δεν θα σταματήσουν να παλεύουν για τη δικαιοσύνη.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Πρώτα οι αποζημιώσεις και η αποκατάσταση των πυρόπληκτων

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, μίλησε στην ΕΡΤ3 για τις πυρκαγιές, τα αντιπλημμυρικά έργα, τις αποζημιώσεις, τη στήριξη μέσω MyAgro και τις πιθανές πολιτικές συνεργασίες, τονίζοντας πως η κλιματική κρίση είναι πραγματική.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μπελέρης ρωτά την Κομισιόν για Ευρωπαϊκό Ταμείο Φυσικών Καταστροφών

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντης Μπελέρης ζητά από την Κομισιόν νέο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, με ανεξάρτητο προϋπολογισμό, λόγω της ανεπάρκειας χρηματοδότησης του υπάρχοντος Ταμείου Αλληλεγγύης.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Σε εφαρμογή το μεγαλύτερο σχέδιο πρόληψης των τελευταίων ετών

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μίλησε για την αναβάθμιση των μέσων και των πολιτικών πρόληψης πυρκαγιών, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη σε πυροσβέστες και εθελοντές και ανέδειξε την ανάγκη ορθής διαχείρισης των δασών, υπογραμμίζοντας τις ελλείψεις του παρελθόντος.