ΓΔ: 2100.46 0.81% Τζίρος: 264.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Παύλος Μαρινάκης Συνέντευξη
Φώτο: SOOC

Μαρινάκης: Οι πολίτες θα αξιολογήσουν την κυβέρνηση από το έργο της το 2027

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα κριθεί στις εκλογές του 2027 βάσει σύγκρισης με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά από το συνολικό της έργο.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα κριθούν στις εκλογές του 2027 με βάση τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά με βάση το κυβερνητικό έργο και τον απολογισμό της τετραετίας. 

Όπως ανέφερε, οι πολίτες θα αξιολογήσουν τα θετικά και τα αρνητικά, εκτιμώντας ότι τα θετικά υπερτερούν, ωστόσο η τελική κρίση ανήκει στους πολίτες.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι οι εξελίξεις στον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς έχουν σημασία για τους συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, αλλά δεν αφορούν τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση. 

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε ότι «ο καθένας είναι ελεύθερος να τοποθετηθεί όπου θέλει», όμως τόνισε πως δεν υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα σε έναν πρώην πρωθυπουργό που, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, είχε χαμηλές επιδόσεις στην ανάπτυξη και επέβαλε πολλούς φόρους, με τη σημερινή κυβέρνηση που έχει μειώσει ή καταργήσει 85 φόρους και καταγράφει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης και επενδύσεων.

Σε σχέση με την Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η διαδικασία αυτή διευρύνει τη συζήτηση για το θέμα των αγροτικών επιδοτήσεων και δεν περιορίζεται στη διερεύνηση ποινικών ευθυνών δύο πρώην υπουργών. 

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αρνηθεί κανέναν μάρτυρα και η λίστα μαρτύρων θα επικαιροποιείται διαρκώς, ενώ ήδη πρώην πρόεδροι του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν καταθέσει, χωρίς να αναφερθούν πιέσεις συγκάλυψης από το Μέγαρο Μαξίμου.

 Επισήμανε επίσης ότι το ζήτημα των αγροτικών επιδοτήσεων αποτελεί μεγάλο σκάνδαλο και αφορά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυβερνήσεις.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι βασικό ζητούμενο της Εξεταστικής είναι να διαλευκανθεί γιατί η Ελλάδα έχει καταβάλει σχεδόν τρία δισ. ευρώ σε βάθος 30 ετών για το ζήτημα των αγροτικών επιδοτήσεων.

 Εξήγησε ότι είναι λογικό να προηγηθούν στην κατάθεση πρώην υπουργοί και διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να τεθεί το πλαίσιο για τα γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών, και στη συνέχεια να κληθούν και άλλα πρόσωπα, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση αποφεύγει να συζητήσει τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία, όπως η αύξηση των επενδύσεων, η μείωση της ανεργίας και η βελτίωση των εισοδημάτων, και αντ' αυτού δημιουργεί αφηγήματα περί συγκάλυψης. Επεσήμανε ότι η Δικαιοσύνη έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία και θα πράξει τα δέοντα.

Αναφερόμενος σε υπόθεση με κοινωνικό και πολιτικό αντίκτυπο, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους πολίτες που βιώνουν οδύνη και στηρίζει το δικαίωμα κάθε πολίτη να υποβάλλει αιτήματα, αλλά η απονομή δικαιοσύνης αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης. Υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν παρενέβη ούτε επιδίωξε να παρέμβει στη δικαστική διαδικασία.

Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι επιχειρείται η «εργαλειοποίηση του πόνου συγγενών νεκρών» και η παρεμπόδιση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, ενώ επισήμανε ότι οι πολιτικές διαφορές πρέπει να παραμένουν σε επίπεδο ουσίας και όχι να εκμεταλλεύονται ευαίσθητα ζητήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης με στόχο την πολιτική αλλαγή

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην παρουσίαση του βιβλίου του “Ιθάκη”, τόνισε την ανάγκη για ριζική ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, υπερασπιζόμενος το κυβερνητικό του έργο και ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, χωρίς να κατονομάζει τον πρωθυπουργό.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για την πρόσκληση του πρωθυπουργού στους αγρότες

Η αντιπολίτευση χαρακτήρισε προσχηματικό τον διάλογο που πρότεινε ο πρωθυπουργός στους αγρότες. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αδιαφορία και υποκρισία, ζητώντας ουσιαστικές λύσεις στα
Αγρότες σε κινητοποίηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη συνεδρίαση αγροτών μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίαση των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας, μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη για διάλογο στο Μαξίμου τη Δευτέρα. Η στάση των αγροτών θα κρίνει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ή την έναρξη διαλόγου.