ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΥΠΕΝ-ΚΕΔΕ
Συνάντηση ΥΠΕΝ με Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ

Υπεγράφη η δράση για τα αστικά απόβλητα - Έργα 480 εκατ. για ανακύκλωση

Η δράση αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία Μονάδων Ανάκτησης και Ανακύκλωσης (ΜΑΑ) και Αυτοτελών Μονάδων επεξεργασίας προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ)

Υπεγράφη σήμερα η εξειδίκευση της δράσης «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας στις Περιφέρειες της χώρας», στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή».

Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου και Νίκος Ταγαράς πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο, Λάζαρο Κυρίζογλου και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και του Υπουργού Εσωτερικών, Θόδωρου Λιβάνιου και του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού  Περιβάλλοντος, Ευθύμιο Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΝ, ο κ. Παπασταύρου παρέλαβε υπόμνημα της ΚΕΔΕ και επιφυλάχθηκε να εξετάσει τα αιτήματα της Ένωσης. Παράλληλα, ενημέρωσε τα μέλη της ΚΕΔΕ ότι υπεγράφη σήμερα η εξειδίκευση της δράσης «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας στις Περιφέρειες της χώρας», στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή», η οποία αποσκοπεί στην δημιουργία:

  • Μονάδων Ανάκτησης και Ανακύκλωσης (ΜΑΑ),
  • Αυτοτελών Μονάδων επεξεργασίας προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) και
  • Συστημάτων και εξοπλισμού διαλογής στην πηγή, όπως είναι οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΣΜΑ).

Ο εκτιμώμενος συνολικός Π/Υ των έργων ανέρχεται σε 480 εκατ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, έλαβε χώρα ένας παραγωγικός διάλογος για τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση των πολεοδομιών που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ypourgeio-Energeias-Perivallon
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΕΝ: 23 Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων σε κατασκευή στην Ελλάδα

Πρόκειται για μία σύγχρονη Μονάδα Ανάκτησης και Ανακύκλωσης, που θα αυξήσει τις ποσότητες που ανακυκλώνονται, θα παράγει δευτερογενές καύσιμο και θα συμβάλει στη μείωση της ταφής αποβλήτων της περιοχής στο 10%.
αποθήκευση ενέργειας_μπαταρίες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάχη επενδυτών για εξασφάλιση ηλεκτρικού χώρου σε έργα αποθήκευσης ενέργειας

Ολοκληρώνεται σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για έργα αποθήκευσης χωρίς κρατική επιδότηση, με μοναδικό πλεονέκτημα την προτεραιότητα στη χορήγηση ηλεκτρικού χώρου. Στα 4.700 MW το συνολικό όριο για τα έργα.
Διαχείριση αποβλήτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετική στάση για την ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων με διαφάνεια

Η Ρυθμιστική Αρχή τονίζει ότι η ενεργειακή αξιοποίηση αποβλήτων μπορεί να συμβάλει στη βιώσιμη διαχείριση, εφόσον τηρούνται οι αρχές διαφάνειας, τεκμηρίωσης και κοινωνικής συναίνεσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ύψη η χονδρική τιμή ρεύματος, ανησυχία για νοικοκυριά - βιομηχανία

Σταθερά υψηλά κινείται η τιμή χονδρικής ρεύματος, ξεπερνώντας τα 150€/MWh και προκαλώντας έντονη ανησυχία για ανατιμήσεις στα τιμολόγια Νοεμβρίου και νέο κύμα πίεσης σε νοικοκυριά και βιομηχανία.
ADMIE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πρέσινγκ της Κομισιόν φέρνει πιο κοντά Ελλάδα και Κύπρο για τη διασύνδεση

Μετά την έντονη πίεση της Κομισιόν Ελλάδα και Κύπρος φαίνεται να βρίσκουν κοινό έδαφος για τον GSI, με συμφωνία για εκταμίευση των 25 εκατ., επανεκκίνηση ερευνών και την "καυτή πατάτα" των τουρκικών αντιδράσεων να περναει στην Αθήνα.