ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο

Τσουκαλάς: «Χρόνια πολλά» σε Βορίδη και ΝΔ για την παραγραφή αδικημάτων

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε στον REAL FM πως σήμερα, 5 Οκτωβρίου, «γιορτάζει» την παραγραφή των αδικημάτων του ο κ. Βορίδης, χάρη στις μεθοδεύσεις της ΝΔ, και του ευχήθηκε «χρόνια πολλά».

Σε δηλώσεις του στον REAL FM, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, αναφέρθηκε στην παραγραφή ενδεχόμενων αδικημάτων που αφορούν τον κ. Βορίδη, με αφορμή τη σημερινή ημερομηνία.

Όπως τόνισε, «σήμερα φτάσαμε στην αποσβεστική προθεσμία, εντός της οποίας παραγράφεται το αδίκημα του κ. Βορίδη που προκύπτει από την υπογραφή του στην αύξηση των στρεμμάτων κατά 1 εκατομμύριο το 2019». Ο κ. Τσουκαλάς επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας αξιοποίησε τον χρόνο για να αποφύγει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είχε διαπιστώσει ποινική διάσταση στην υπόθεση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραγραφή οφείλεται στη χρήση του άρθρου 86, όπως ανέφερε και η Ευρωπαία Εισαγγελέας Κοβέσι, ώστε να μην καταλήξουν πολιτικά πρόσωπα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Τσουκαλάς κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια αντιπερισπασμού μέσω της εμπλοκής του ονόματος του επιχειρηματία Νίκου Μπουνάκη. Υποστήριξε πως η απάντηση του κ. Μπουνάκη ήταν ξεκάθαρη, καθώς πρόκειται για μία δήλωση μεταξύ 1.500, χωρίς σύνδεση με τις πρακτικές των ΚΥΔ που φέρονται να σχετίζονται με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων σχετικά με το σκάνδαλο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «όποιο στέλεχος έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο προφανώς και πρέπει να απομονωθεί», αλλά ζήτησε να προηγηθεί ενημέρωση πριν γίνουν δημόσιες τοποθετήσεις. Τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ διαφέρει σε ύφος και ήθος από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία και προειδοποίησε για τον κίνδυνο η κυβερνητική προπαγάνδα να επηρεάσει την κοινή γνώμη.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη λειτουργία των κομμάτων, ο κ. Τσουκαλάς συμφώνησε ότι τα κόμματα πρέπει να δημιουργούνται «από κάτω προς τα πάνω» και όχι μέσα από παρασκηνιακές διαδικασίες, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί εσωτερικό θέμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε πως μόνο η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ ανησυχεί πραγματικά τη Νέα Δημοκρατία και μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική αλλαγή, επισημαίνοντας τις έντονες επιθέσεις και τους αντιπερισπασμούς που, όπως εκτιμά, στοχεύουν στην αποφυγή της δικαιοσύνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η πνευματική κληρονομιά του Ράμφου μένει ζωντανή

Ο Κωστής Χατζηδάκης αποχαιρετά τον Στέλιο Ράμφο, αναδεικνύοντας τη συμβολή του στη σύγχρονη σκέψη και θυμίζοντας την ιδιαίτερη παρέμβασή του στο συνέδριο της ΝΔ το 2017. Στέλνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
Θανάσης Κοντογεωργής πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Η ΔΕΘ δεν είναι παροχολογική, επιστρέφουμε δίκαια μέρισμα

Ο υφυπουργός Θ. Κοντογεώργης τόνισε στο ΕΡΤnews την αύξηση τουριστικών εσόδων και αφίξεων το πρώτο πεντάμηνο του έτους. Για τη ΔΕΘ, ανέφερε πως αποτελεί ορόσημο για την οικονομική πολιτική και τη δίκαιη διανομή της ανάπτυξης.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Τα επιχειρήματα του κ. Σκέρτσου αναιρούνται διαρκώς

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κ. Σκέρτσο για αλαζονεία και άστοχες δηλώσεις που προκαλούν δυσαρέσκεια, υποστηρίζοντας ότι αγνοεί την πραγματικότητα της ακρίβειας και της μείωσης εισοδήματος που αναδεικνύει και ο ΟΟΣΑ.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Οι υποκλοπές είναι ζήτημα δημοκρατίας και δικαίου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορεί τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου για συγκάλυψη του σκανδάλου παρακολουθήσεων και τη χρονική συγκυρία της απόφασης, τονίζοντας πως οι δημοκρατικές δυνάμεις δεν θα σταματήσουν να παλεύουν για τη δικαιοσύνη.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Πρώτα οι αποζημιώσεις και η αποκατάσταση των πυρόπληκτων

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, μίλησε στην ΕΡΤ3 για τις πυρκαγιές, τα αντιπλημμυρικά έργα, τις αποζημιώσεις, τη στήριξη μέσω MyAgro και τις πιθανές πολιτικές συνεργασίες, τονίζοντας πως η κλιματική κρίση είναι πραγματική.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μπελέρης ρωτά την Κομισιόν για Ευρωπαϊκό Ταμείο Φυσικών Καταστροφών

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντης Μπελέρης ζητά από την Κομισιόν νέο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, με ανεξάρτητο προϋπολογισμό, λόγω της ανεπάρκειας χρηματοδότησης του υπάρχοντος Ταμείου Αλληλεγγύης.