ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαία ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Οι πολιτικές απάτες της ΝΔ δεν πείθουν πια κανέναν

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολιάζει: «Οι πολιτικές απάτες για αντιπερισπασμό δεν πείθουν πια, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Η παλιά τακτική δεν λειτουργεί».

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την υπόθεση διαφθοράς που έχει ανακύψει στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εργαλειοποιεί την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία για να προστατεύσει τους υπουργούς της από τη δικαστική διερεύνηση.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση αποφεύγει να καλέσει ως μάρτυρες πρόσωπα-κλειδιά της υπόθεσης, όπως τον κ. Μυλωνάκη και άλλους που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, μεταξύ των οποίων και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Επισημαίνεται ότι επιχειρείται να θολώσουν τα νερά σχετικά με το ποιος ενορχήστρωσε πραγματικά το σκάνδαλο και αν υπήρξε εμπλοκή της ηγετικής ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου.

Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως η τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας, όπου η λέξη σκάνδαλο τίθεται εντός εισαγωγικών, αμφισβητεί τη σοβαρότητα της υπόθεσης, παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί ως κορυφαίο παράδειγμα διαφθοράς από την Ευρωπαία Εισαγγελέα. Παράλληλα, αναφέρεται στις εξηγήσεις του κ. Μπουνάκη, οι οποίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, καταρρίπτουν την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης.

Ενόψει της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής την Τρίτη, το ΠΑΣΟΚ ζητεί να κληθεί ο βουλευτής κ. Μπουκώρος που σχετίζεται με τα θέματα της λίμνης Κάρλα, ενώ επισημαίνει ότι ο κ. Μπουνάκης είναι διαθέσιμος για κατάθεση. Επιπλέον, καλεί τη Νέα Δημοκρατία να παραδώσει όλα τα ΑΦΜ που συνδέονται με τις παράνομες επιδοτήσεις.

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει πως, παρά τις προσπάθειες αντιπερισπασμού, θα συνεχίσει να αποκαλύπτει όλες τις πτυχές της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας ότι οι κυβερνητικές πρακτικές δεν πρόκειται να αποτρέψουν τη διαλεύκανση του σκανδάλου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιλένα Αποστολάκη έξοδος κτιρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκη: «Συσκότιση» στις Εξεταστικές, ζητά κλήση κρίσιμων μαρτύρων

Η Μιλένα Αποστολάκη κατηγορεί την κυβέρνηση για αποκλεισμό κρίσιμων μαρτύρων στις Εξεταστικές (Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ) και ζητά άμεση ψηφοφορία για κλήτευση πρώην στελεχών ΥΠΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και του Μ. Σαλμά.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Απαραίτητη η πολιτική αλλαγή, εξαντλείται η προοπτική της χώρας

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολιάζει πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας περιορίζει τις δυνατότητες της χώρας και υπογραμμίζει την ανάγκη για πολιτική αλλαγή, με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ζητά καταδίκη της φραστικής επίθεσης Αναστασόπουλου σε Δουδωνή

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλεί τη Νέα Δημοκρατία να καταδικάσει τη φραστική επίθεση του υποψήφιου προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Αναστασόπουλου προς τον βουλευτή Παναγιώτη Δουδωνή, τονίζοντας την ανάγκη πολιτικού πολιτισμού.
Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Μ. Λαζαρίδης επιτίθεται χυδαία στη Ν. Γιαννακοπούλου

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Μακάριο Λαζαρίδη για "χυδαία προσωπική επίθεση" στη Νάντια Γιαννακοπούλου σε τηλεοπτικό πάνελ, θεωρώντας υπεύθυνο για το κλίμα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τη ΝΔ για τη στάση τους.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Να μη γίνουν τα αδιέξοδα ΕΛΑΣ-ΠΑΣΟΚ αδιέξοδα της χώρας

Η Αλεξάνδρα Σδούκου υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής ηρεμίας στην Ελλάδα και σχολίασε πως τα γεγονότα στη Γαλλία πρέπει να μας προβληματίσουν, αλλά η Ελλάδα έχει ωριμάσει και δεν κινδυνεύει από παρόμοια αναταραχή.