ΓΔ: 2298.42 0.64% Τζίρος: 168.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:49:43
Σημαία Νέας Δημοκρατίας
Φώτο: Shutterstock

ΝΔ: Καμία πολιτική παρέμβαση στις αγροτικές αποζημιώσεις

Η Νέα Δημοκρατία απαντά στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, τονίζοντας, μέσω της κατάθεσης του πρώην αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ιωάννη Κουρδή, ότι καμία πολιτική παρέμβαση δεν υπήρξε στις αγροτικές αποζημιώσεις και πως η αλήθεια θα αποκαλυφθεί.

Με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ιωάννης Κουρδής, απέρριψε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περί πολιτικών παρεμβάσεων στις αγροτικές αποζημιώσεις, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Κουρδής ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία των πληρωμών δεν επιτρέπει καμία παρέμβαση υπουργού, διαψεύδοντας τα σχετικά σενάρια. Ειδική αναφορά έκανε και στα δεσμευμένα ΑΦΜ, τονίζοντας πως δεν υφίσταται κανένα "παράθυρο" πολιτικής παρέμβασης.

Στην κατάθεσή του, ο κ. Κουρδής ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του, από τις 23 Ιανουαρίου 2024 έως τις 31 Ιανουαρίου 2025, ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον ρόλο εταιρειών που συνεργάζονται με τον οργανισμό.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη στη διερεύνηση της υπόθεσης, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση που, όπως αναφέρουν, χρησιμοποιεί την εξεταστική επιτροπή για επικοινωνιακούς σκοπούς και μικροκομματικά οφέλη. «Η αλήθεια θα λάμψει», καταλήγουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης: Διαχρονικό το πρόβλημα ΟΠΕΚΕΠΕ, χωρίς ευθύνες Βορίδη-Αυγενάκη

Ο Μ. Λαζαρίδης, βουλευτής της ΝΔ, δήλωσε πως δεν διαπιστώνονται ποινικές ευθύνες για Βορίδη και Αυγενάκη, ενώ το πρόβλημα με τις αγροτικές αποζημιώσεις είναι διαχρονικό και διακομματικό. Επικρίνει την αντιπολίτευση για εμμονή σε συνθήματα.
Κτίριο Νέα Δημοκρατία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένας οργανισμός με παθογένειες δεκαετιών

Πηγές της ΝΔ τονίζουν πως τα προβλήματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικά και όχι πρόσφατα, ενώ ο μάρτυρας Καραμίχας στην εξεταστική αποκάλυψε πως ως το 2006 γίνονταν δηλώσεις χωρίς επαρκείς ελέγχους ή ψηφιακά εργαλεία.
Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης: Δεν μπορεί να είναι και ελέγχων και ελεγχόμενος για τον ρόλο Κόκκαλη

Ένταση στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με αφορμή τη συμμετοχή Κόκκαλη, τον οποίο η ΝΔ θεωρεί «ελέγχοντα και ελεγχόμενο». Ο ίδιος δηλώνει πως δεν είχε αρμοδιότητα στον οργανισμό και κατηγορεί τη ΝΔ για εντυπώσεις.
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον έλεγχο από την ΑΑΔΕ

Η ΝΔ πρότεινε τεχνικό έλεγχο των συστημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΑΑΔΕ, προκαλώντας αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, που ζήτησε ανεξάρτητο φορέα για τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας.
Μακάριος Λαζαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες από την Εξεταστική

Ο Μ. Λαζαρίδης τόνισε στη Βουλή ότι η Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανέδειξε διαχρονικές δυσλειτουργίες, χωρίς ενδείξεις ποινικών ευθυνών ή κομματικής δράσης. Επισήμανε ευθύνες και προηγούμενων κυβερνήσεων, ειδικά επί ΣΥΡΙΖΑ.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια της Βουλής το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο διαφθοράς

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται αύριο το νομοσχέδιο για το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο Διαφθοράς. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως τα προσωπικά δεδομένα προστατεύονται πλήρως. Καταψήφισε η αντιπολίτευση, επιφύλαξη δήλωσε το ΠΑΣΟΚ.