ΓΔ: 2089.74 -0.88% Τζίρος: 228.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
Ο Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Φάμελλος: Η ΝΔ είναι κυβέρνηση διαφθοράς, πρέπει να φύγει άμεσα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατηγόρησε τη ΝΔ για διαφθορά, υποκρισία και συγκάλυψη σκανδάλων, ζητώντας πολιτική αλλαγή και προτείνοντας λύσεις για την καθημερινότητα.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης FM100. Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «κυβέρνηση της διαφθοράς» που, όπως τόνισε, πρέπει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό. Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για άσκηση εξουσίας με «υποκρισία» και εξυπηρέτηση «συμφερόντων».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως, Λάουρα Κοβέσι, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με την ίδια, η έρευνα για δύο σημαντικές δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στην Ελλάδα, την 717 και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν προχώρησε λόγω αξιοποίησης συγκεκριμένων διατάξεων. Ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση απαγόρευσε τη σύσταση προκαταρκτικών επιτροπών για τις εν λόγω υποθέσεις, ενώ χαρακτήρισε τη σχετική εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ «χειρότερη κακιά στιγμή» σε σύγκριση με αυτή για την τραγωδία στα Τέμπη.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτήρισε «ακραίο γεγονός» την άρνηση της κυβέρνησης να προσκληθεί ο κ. Μυλωνάκης στην εξεταστική επιτροπή, παρά το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του.

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, η κ. Κοβέσι αναφέρθηκε στην πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» και τονίζοντας την ανάγκη για νέο πολιτικό δυναμικό που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών.

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, ο κ. Φάμελλος δήλωσε πως το κόμμα είναι έτοιμο όχι μόνο για διάλογο, αλλά και για κοινή δράση. Στόχος είναι η δημιουργία ενός προοδευτικού ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει την ανατροπή της παρούσας κυβέρνησης στις επόμενες εκλογές.

Τόνισε ότι τα πολλά λόγια δεν αρκούν και ότι οι πολίτες ζητούν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και η βελτίωση της κατάστασης στα δημόσια νοσοκομεία.

Σε ερώτηση για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Φάμελλος ανέφερε πως διατηρούν πολύ καλές σχέσεις και κοινή ανησυχία για την προοδευτική ανασύνθεση στη χώρα.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι το κόμμα του προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, όπως χαμηλότερο ΦΠΑ στα σούπερ μάρκετ και ενίσχυση του ΕΣΥ με περισσότερους γιατρούς, επισημαίνοντας πως αυτά είναι τα ζητήματα που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριστοτέλους πλατεία Θεσσαλονίκης
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Θεσσαλονίκη ως κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη

Στην ημερίδα «Η Θεσσαλονίκη στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης» αναδείχθηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες της ΑΙ, με συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών και επιστημόνων, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για εθνική στρατηγική στον τομέα.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Απαραίτητη η πολιτική αλλαγή, εξαντλείται η προοπτική της χώρας

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολιάζει πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας περιορίζει τις δυνατότητες της χώρας και υπογραμμίζει την ανάγκη για πολιτική αλλαγή, με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: «Συνθήματα χωρίς περιεχόμενο», κριτική της ΝΔ στον Τσίπρα

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τη δημόσια εμφάνισή του, κατηγορώντας τον για συνθήματα, παραποίηση στοιχείων και ασάφεια θέσεων.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: «Θετικό αλλά ημιτελές» το βήμα για τις συλλογικές συμβάσεις

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει τη συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις θετική αλλά ημιτελή, ασκεί κριτική στη ΝΔ για εργασιακά, ΟΠΕΚΕΠΕ και πρωτογενή τομέα, και ζητά «νέα ηθική διακυβέρνηση».