ΓΔ: 2236.24 -0.47% Τζίρος: 240.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Δένδιας, Κροσέτο
Φώτο: Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Ν. Δένδιας και ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Γ. Κροσέτο, Credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενίσχυση αμυντικών σχέσεων Ελλάδας – Ιταλίας στο επίκεντρο της συνάντησης

Ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Γκουΐντο Κροσέτο στη La Spezia, με επίκεντρο την περαιτέρω ανάπτυξη της αμυντικής συνεργασίας και τη συνεργασία στην Ε.Ε. και τη Μεσόγειο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, είχε συνάντηση με τον Ιταλό υπουργό Άμυνας, Γκουΐντο Κροσέτο.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του κ. Δένδια στην πλατφόρμα Χ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα σε φρεγάτα του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού στη La Spezia.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των αμυντικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η σημασία της συνεργασίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Μεσόγειο, καθώς και στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας και της καινοτομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Εμβάθυνση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΑΕ

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Mohamed bin Mubarak bin Fadhel Al Mazrouei για να ενισχύσουν τη στρατηγική αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΑΕ, εστιάζοντας στην καινοτομία, υπέγραψαν σχετική Επιστολή Πρόθεσης.
Νίκος Δένδιας συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με τον Υπουργό Επικρατείας των ΗΑΕ αύριο στην Αθήνα

Ο Νίκος Δένδιας θα υποδεχτεί στην Αθήνα τον υπουργό Άμυνας των ΗΑΕ, Mohamed Al Mazrouei, για συζητήσεις σχετικά με την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΑΕ και τρέχοντα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα ασφαλείας.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζόρτζια Μελόνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή δήλωση ηγετών Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας, Μάλτας για τη μετανάστευση

Στο Europe Gulf Forum, οι ηγέτες Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας τόνισαν την ανάγκη αποφυγής μεταναστευτικής κρίσης όπως το 2015, συμφωνώντας στη συνέχιση συζητήσεων σε τέσσερις βασικούς άξονες εργασίας.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Κίνδυνος από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο drone Λευκάδας

Ο Κώστας Τσουκαλάς καταλόγισε στην κυβέρνηση «επικίνδυνους ακροβατισμούς» για τις δηλώσεις Δένδια για drone στη Λευκάδα και επέκρινε τον Πρωθυπουργό ότι παρουσιάζει ως εφαρμοσμένα μέτρα που δεν έχουν ακόμη ψηφιστεί.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Συνάντηση με την πρέσβη της Αυστραλίας για την αμυντική συνεργασία

Η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Αυστραλίας συζητήθηκε στη συνάντηση Δένδια και της πρέσβειρας Alison Duncan, με αφορμή την 85η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, με επίκεντρο την καινοτομία.