ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Άννα Καραμανλή
Φώτο: Η υφυπουργός του Τουρισμού, Άννα Καραμανλή, Credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καραμανλή: Η γαστρονομία βασικός πυλώνας της τουριστικής ταυτότητας

Η υφυπουργός Τουρισμού Άννα Καραμανλή τόνισε από το Piraeus Taste Festival τη σημασία της γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων για την ανάπτυξη ενός ποιοτικού, αυθεντικού τουρισμού.

Η υφυπουργός Τουρισμού, Άννα Καραμανλή, εκπροσώπησε το υπουργείο Τουρισμού στην τελετή έναρξης του 4ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά, PIRAEUS TASTE FESTIVAL, Seafood and More.

Κατά τον χαιρετισμό της, η κυρία Καραμανλή υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της γαστρονομίας για την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας. Παρουσίασε επίσης τις βασικές πρωτοβουλίες του υπουργείου για την ποιοτική αναβάθμιση και διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και της οινικής παραγωγής και παράδοσης. Επισήμανε τη στήριξη αγροτουριστικών και οινοτουριστικών επιχειρήσεων μέσω πιστοποιήσεων, τη δημιουργία Δικτύου Διασύνδεσης Αγροδιατροφής, Γαστρονομίας & Τουρισμού, καθώς και την ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας για την καταγραφή σχετικών πόρων σε όλη τη χώρα.

«Η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού για έναν τουρισμό υψηλής ποιότητας, που ενισχύει την τοπική παραγωγή, στηρίζει την απασχόληση και προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες στους επισκέπτες», τόνισε η κυρία Καραμανλή

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινηματογραφικός προβολέας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Μαρόκο ιδρύει κέντρο κινηματογραφικής παραγωγής στην Ουαρζαζάτ

Η μαροκινή κυβέρνηση ξεκινά τη δημιουργία της Διεθνούς Πόλης Κινηματογράφου στην Ουαρζαζάτ, χώρο γνωστό από χολιγουντιανές ταινίες, με στόχο να αποτελέσει ολοκληρωμένο κέντρο για παραγωγές, εκπαίδευση και καινοτομία στον κινηματογράφο.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Ενιαίες εκθέσεις τουρισμού και πολιτισμού για ενίσχυση κατανάλωσης

Η 2026 China Culture & Tourism Industries Expo πραγματοποιήθηκε 3-6 Σεπτεμβρίου στην Τιεντσίν με 2.500 επιχειρήσεις από 20 χώρες. Η διοργάνωση είχε θέμα τη σύνδεση πολιτισμού-τουρισμού για μια καλύτερη, έξυπνη ζωή.
Χώρα Ίος τοπίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ίος: Αναβάθμιση με σύγχρονες υποδομές και όραμα για το μέλλον

Η Ίος επενδύει σε υποδομές και βιώσιμη ανάπτυξη, συνδέοντας τουρισμό με ποιότητα ζωής κατοίκων, προστασία περιβάλλοντος και αναβάθμιση υπηρεσιών, επιδιώκοντας να διατηρήσει τη μοναδικότητα και τον σύγχρονο χαρακτήρα της.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Κρήτη μετατρέπεται σε κέντρο πολιτισμού και συνύπαρξης

Στην Κρήτη φιλοξενείται το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών «Symposium International» με πάνω από 350 χορευτές από Ελλάδα και εξωτερικό, προβάλλοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός ενώνει λαούς και κουλτούρες μέσω μουσικής και χορού.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγχρονες υποδομές και ψηφιακή τεχνολογία στην Αρχαία Όλυνθο

Παραδόθηκε ο ανακαινισμένος αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολύνθου στη Χαλκιδική, με βελτιωμένες υποδομές, ψηφιακές εφαρμογές και αυξημένη προσβασιμότητα, αναβαθμίζοντας την εμπειρία των επισκεπτών και την προβολή της αρχαίας πόλης.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βεργίνα: Η Λ. Μενδώνη καλεί την τοπική κοινωνία να στηρίξει το έργο του κράτους

Η Λίνα Μενδώνη τόνισε στο 1ο Αναπτυξιακό Forum Αιγών πως η τοπική κοινωνία της Ημαθίας πρέπει να αξιοποιήσει την επένδυση στα μνημεία, συνδυάζοντάς την με τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα, για βιώσιμη ανάπτυξη.