Η υφυπουργός Τουρισμού, Άννα Καραμανλή, εκπροσώπησε το υπουργείο Τουρισμού στην τελετή έναρξης του 4ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά, PIRAEUS TASTE FESTIVAL, Seafood and More.
Κατά τον χαιρετισμό της, η κυρία Καραμανλή υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της γαστρονομίας για την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας. Παρουσίασε επίσης τις βασικές πρωτοβουλίες του υπουργείου για την ποιοτική αναβάθμιση και διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και της οινικής παραγωγής και παράδοσης. Επισήμανε τη στήριξη αγροτουριστικών και οινοτουριστικών επιχειρήσεων μέσω πιστοποιήσεων, τη δημιουργία Δικτύου Διασύνδεσης Αγροδιατροφής, Γαστρονομίας & Τουρισμού, καθώς και την ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας για την καταγραφή σχετικών πόρων σε όλη τη χώρα.
«Η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού για έναν τουρισμό υψηλής ποιότητας, που ενισχύει την τοπική παραγωγή, στηρίζει την απασχόληση και προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες στους επισκέπτες», τόνισε η κυρία Καραμανλή