ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βασίλης Κικίλιας

Β. Κικίλιας: Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας στο Λονδίνο, 15–16/9/2025

Ο Υπουργός Ναυτιλίας επισκέπτεται το Λονδίνο στις 15-16 Σεπτεμβρίου 2025, συμμετέχοντας στην "London Shipping Week" στο πλαίσιο των επίσημων υποχρεώσεών του.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2025, συμμετέχοντας στις εργασίες της "London Shipping Week", μιας εκ των σημαντικότερων εκδηλώσεων για τον παγκόσμιο ναυτιλιακό τομέα.

Κύρια Σημεία της Επίσκεψης

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κικίλιας θα παρακολουθήσει στις 11:30 παρουσίαση των πλωτών μέσων του Βρετανικού Λιμενικού Σώματος στο Home Office, το οποίο αποτελεί κομβικό σημείο στη διαχείριση της θαλάσσιας ασφάλειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις 16:30, ο Υπουργός θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), Arsenio Dominguez, όπου αναμένεται να συζητηθούν οι προκλήσεις και οι προοπτικές της διεθνούς ναυσιπλοΐας.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την παρουσία του στα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, Νικήτα, ενώ το βράδυ θα παρατεθεί δεξίωση στη Πρεσβευτική Κατοικία της Ελλάδας, με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

Συναντήσεις & Παρεμβάσεις σε Διεθνή Forum

Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, ο Βασίλης Κικίλιας θα δώσει δηλώσεις στον Τύπο στη διάρκεια της "London Shipping Week", ενώ στη συνέχεια θα λάβει μέρος στο πάνελ υψηλού επιπέδου του Capital Link, μαζί με την Υφυπουργό Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tsakos Energy Navigation, Δρ. Νικόλαο Τσάκο. Η συζήτηση αναμένεται να εστιάσει στις τάσεις, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που διαμορφώνονται στον κλάδο της ναυτιλίας σε διεθνές επίπεδο.

Στις 12:30, ο κ. Κικίλιας θα συναντηθεί με τον αρμόδιο για θέματα ναυτιλίας Υπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Keir Mather MP, όπου θα τεθούν ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα της θαλάσσιας πολιτικής.

Η δυναμική συμμετοχή της Ελλάδας στις διεθνείς ναυτιλιακές διεργασίες τονίζει τον κομβικό ρόλο του ελληνικού εφοπλισμού στη διαμόρφωση της παγκόσμιας θαλάσσιας οικονομίας και την ανάγκη για ακόμα στενότερη συνεργασία σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη βιωσιμότητα, την ασφάλεια και την τεχνολογική αναβάθμιση του ναυτιλιακού κλάδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Επαφές στο Λονδίνο με ηγετικές δυνάμεις της παγκόσμιας ναυτιλίας

Ο Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις στο Λονδίνο με αξιωματούχους από ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Κίνα στο πλαίσιο του IMO, ενισχύοντας τη διεθνή συνεργασία της Ελλάδας στη ναυτιλία.
Βασίλης Κικίλιας στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Λονδίνο ο Βασίλης Κικίλιας για τη διεθνή συνέλευση ναυτιλίας

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο Υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας για τη 34η Σύνοδο του IMO, όπου θα απευθύνει εθνική δήλωση και θα συναντηθεί με αξιωματούχους από Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Κίνα και ΗΠΑ, ενώ θα παραστεί και σε τελετή βράβευσης.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Έκκληση για επαγρύπνηση σε θάλασσα και ακτοπλοΐα λόγω ανέμων

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας κάλεσε σε αυξημένη προσοχή λόγω θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο, ζητώντας από εταιρείες και επιβάτες συνεχή ενημέρωση για τυχόν αλλαγές ή ακυρώσεις δρομολογίων.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: 420 νέες θέσεις εργασίας στο Λιμενικό Σώμα

Ο Β. Κικίλιας ανακοίνωσε πρόσληψη 420 στελεχών στο Λιμενικό, νέες τεχνολογίες και σύγχρονα μέσα, ενώ ευχαρίστησε το προσωπικό για τους επιτυχημένους απεγκλωβισμούς στις φωτιές, τονίζοντας το αίσθημα καθήκοντος και επαγγελματισμό τους.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Μεγάλη επιτυχία ΛΣ κατά διακίνησης ναρκωτικών στην Ηγουμενίτσα

Ο Β. Κικίλιας συνεχάρη το Λιμενικό για τη σύλληψη 54χρονου και κατάσχεση άνω των 92 κιλών υδροπονικής κάνναβης στην Ηγουμενίτσα, τονίζοντας την αποφασιστικότητα και τον επαγγελματισμό των στελεχών στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Αμετάβλητες οι τιμές στα ακτοπλοϊκά για δεύτερη χρονιά

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας τόνισε ότι, παρά τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα καύσιμα, φέτος συγκρατήθηκαν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με μειώσεις λιμενικών τελών και προσφορές 25-42%, χάρη στον ανταγωνισμό.