ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Syriza
Shutterstock

Π. Σκουρλέτης: Να συγκροτήσουμε ένα αριστερό-προοδευτικό πόλο

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η διαμόρφωση του προγράμματος μας θα κρίνει αν τελικά θα συγκροτήσουμε ένα αριστερό-προοδευτικό πόλο προγραμματικά ανταγωνιστικό προς τη ΝΔ και το νεοφιλελευθερισμό ή θα βολευτούμε σε μια νέα εκδοχή μιας παλαιάς κοπής συναινετικού δικομματισμού.

Την ανάγκη για έναν σε βάθος απολογισμό του κυβερνητικού έργου και της πορείας του κόμματος το προηγούμενο διαστήματα, καθώς «έτσι θα αποκαταστήσουμε την πολιτική μας αξιοπιστία σε όσους δεν μας ψήφισαν απέχοντας από τις εκλογές ή επέλεξαν άλλους χώρους», υπογράμμισε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Όχι στην προσπάθεια ανακάλυψης εσωτερικών εχθρών και κατασκευής ψεύτικων διλημμάτων που δεν έχουν σχέση με τα χαρακτηριστικά του χώρου μας (π.χ. ποιοι είναι με τη διεύρυνση ποιοι δεν είναι; Όλοι είναι αλλά σε ποια βάση;),» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη δεύτερη ημέρα εργασιών της ΚΕ.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ακόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι «η διαμόρφωση του προγράμματος μας θα κρίνει αν τελικά θα συγκροτήσουμε ένα αριστερό-προοδευτικό πόλο προγραμματικά ανταγωνιστικό προς τη ΝΔ και το νεοφιλελευθερισμό ή θα βολευτούμε σε μια νέα εκδοχή μιας παλαιάς κοπής συναινετικού δικομματισμού».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ας φροντίσει να μάθει ο κ. Μητσοτάκης την κοστολόγηση των μέτρων που εξήγγειλε»

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε πάνω από 2,5 ώρες για να επιβεβαιώσει πως ακυρώνει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% και τις 10.500 προσλήψεις καθηγητών,» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βρυξέλλες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για μείωση θανάτων στην εργασία

Με ευρεία πλειοψηφία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για τη μείωση των θανάτων στην εργασία, με σημαντικές τροπολογίες Κώστα Αρβανίτη, όπως η αναφορά στο δυστύχημα της Βιολάντα και στη στρατηγική Vision Zero.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Όχι σε προανακριτική για Λιβανό και Αραμπατζή από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

Η Βουλή απέρριψε τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέας Αριστεράς για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ για τον Σπήλιο Λιβανό και τη Φωτεινή Αραμπατζή, μετά από μυστική ψηφοφορία.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ για διαρροές από την απόρρητη συνεδρίαση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για διαρροή απορρήτων πληροφοριών από την Εξεταστική Επιτροπή, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ανησυχητικό και επισημαίνοντας τη σοβαρότητα λόγω της θέσης του διοικητή της ΕΥΠ.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιπαράθεση στη Βουλή για Λιβανό και Αραμπατζή

Η Τζώρτζια Κεφαλά, βουλευτής Πλεύσης Ελευθερίας, ανακοίνωσε τη στήριξη σε προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προκαταρτικής επιτροπής για Λιβανό και Αραμπατζή για τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση.