ΓΔ: 2702.54 0.04% Τζίρος: 244.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κυριάκος Μητσοτάκης Helexpo
Φώτο: Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ 2025. Credits: Kostantinos Tsakalidis/SOOC

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα για εμάς η δημόσια υγεία και το ΕΣΥ

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει στις αρχές του 2027.

Tον καίριο ρόλο που διαδραματίζει η δημόσια υγεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας ως κεντρικό άξονα της κυβερνητικής πολιτικής υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου Υγείας στη 89η ΔΕΘ. Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό στις αρχές του 2027, επισημαίνοντας τη στρατηγική σημασία επενδύσεων στις υποδομές υγείας.

Κατά την άφιξή του, ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Στην τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σήμερα στα εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου Υγείας. Το επιτελείο έχει πραγματοποιήσει αξιόλογη δουλειά, η οποία αναδεικνύεται σε αυτή την έκθεση.

Τόνισε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί περιουσία όλων των Ελλήνων και επανέλαβε τη δέσμευσή του για σημαντική αναβάθμισή του εντός τετραετίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Σε δύο χρόνια από τώρα, θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό ένα νέο ΕΣΥ με καλύτερες υποδομές, σύγχρονα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, εκσυγχρονισμένα Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα, ισχυρότερη έμφαση στην ψυχική υγεία μέσω του MyHealth app, αλλά και με ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εργαζόμενους του ΕΣΥ για τη διαχρονική προσφορά τους στην κοινωνία.

Επενδύσεις στην υγεία και καινοτομία

Ειδική αναφορά έκανε στην πρόοδο του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, χαρακτηρίζοντάς το ως «το πιο σύγχρονο της Ευρώπης», ενώ επεσήμανε τις ριζικές αλλαγές στη μεθοδολογία πρόληψης, μέσω προγραμμάτων που προωθούν ενεργά τις ψηφιακές υπηρεσίες υγείας και τις προληπτικές εξετάσεις που έχουν αναγνωριστεί ως καινοτόμες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο κ. Μητσοτάκης προέτρεψε τους πολίτες να αξιοποιούν τα ειδοποιητήρια και τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία, καθώς, όπως είπε, «αυτές οι εξετάσεις σώζουν ζωές».

Κλείνοντας, συνεχάρη το Υπουργείο Υγείας και τόνισε τη σημασία της αξιολόγησης των υπηρεσιών του ΕΣΥ από τους πολίτες, καθώς η ανατροφοδότηση των ασθενών συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση. Παραδέχτηκε ότι «δεν έχουμε φτάσει ακόμα στον τελικό στόχο», ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση διαθέτει σαφή στόχο, σχέδιο και αποφασιστικότητα για την επίτευξη των στόχων της στον τομέα της υγείας.

Σε μια τελευταία του αναφορά, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να «αναγνωρίσουμε την πρόοδο», να αφήσουμε «τη γκρίνια και τη μιζέρια» στην άκρη και να επιβραβεύσουμε τη συνέπεια της κυβέρνησης στην τήρηση των υποσχέσεών της.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ισχυρή επένδυση στην Υγεία για ανθεκτικό ΕΣΥ

Ο πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ, τόνισε τη μεγάλη επένδυση στις υποδομές του ΕΣΥ που βελτιώνει τις συνθήκες για ασθενείς και εργαζόμενους. Αναφέρθηκε σε οργανωμένες υπηρεσίες και πρόοδο με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Νέο υπερσύγχρονο αιματολογικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το νέο, υπερσύγχρονο κτίριο της Αιματολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, που φιλοξενεί πρωτοποριακό Κέντρο Κυτταρικών και Γονιδιακών Θεραπειών.
Άδωνις Γεωργιάδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδ. Γεωργιάδης: Νέες αλλαγές στο ΕΣΥ και τα επόμενα βήματα στην Υγεία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις πρόσφατες αλλαγές στην Υγεία και στους μελλοντικούς στόχους, τονίζοντας την επιτυχία στην απορρόφηση πόρων για ανακαινίσεις νοσοκομείων και το πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» με 6,7 εκατ. προληπτικούς ελέγχους.
Γιατρός με στηθοσκόπιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Οδοντιατρική Ομοσπονδία ζητά πολιτικές για αναβάθμιση της στοματικής υγείας

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία ζητά με επιστολές σε πρωθυπουργό και αναπλ. υπουργό Υγείας άμεση δράση για τη στοματική υγεία, τονίζοντας την έλλειψη δημόσιας οδοντιατρικής περίθαλψης και ασφαλιστικής κάλυψης.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλλογος: Αντίθεση στη ρύθμιση για αποκλεισμό ασθενών από προσωπικούς γιατρούς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αντιτίθεται στη νέα ΚΥΑ που απαγορεύει σε συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να παρακολουθούν ασθενείς τους για ένα χρόνο μετά τη λήξη της σύμβασης και ζητεί επανεξέταση για τη διασφάλιση της ιατρικής φροντίδας.