ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 20:36:08
Νικήτας Κακλαμάνης στη Βουλή
Ο Νικήτας Κακλαμάνης προεδρεύει συνεδρίασης στη Βουλή των Ελλήνων.

Κακλαμάνης: Η Βουλή στηρίζει παιδιά από τη Γάζα με περίθαλψη και ελπίδα

Η Βουλή των Ελλήνων εκφράζει τη στήριξή της στα τραυματισμένα παιδιά από την Παλαιστίνη, αποδεικνύοντας την αλληλεγγύη της σε δύσκολες

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, υποδέχθηκε σήμερα στο Κοινοβούλιο δέκα παιδιά από την Παλαιστίνη, συνοδευόμενα από τις μητέρες τους. Οι οικογένειες αυτές βρέθηκαν στην Ελλάδα έχοντας διαφύγει τον πόλεμο και τα τρομερά δεινά που συνεχίζουν να πλήττουν τη Γάζα.

Δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε προς τους μικρούς επισκέπτες: «Για όσο βρίσκεστε στην Ελλάδα είστε τα παιδιά μας και μπορείτε να στηρίζεστε σε μας». Παράλληλα, προσέφερε συμβολικά δώρα στα παιδιά, σηματοδοτώντας έμπρακτα τη στήριξη του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τα τραυματισμένα παιδιά και οι μητέρες τους συνοδεύονταν από την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, που είχε αναλάβει και την πρωτοβουλία για την υλοποίηση της επίσκεψης, καθώς και από τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, κ. Yussef Dorkho. 

Οι οικογένειες έχουν φτάσει στην Ελλάδα από τον Φεβρουάριο, με αρκετά από τα παιδιά να εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε ελληνικά νοσοκομεία, αντιμετωπίζοντας σοβαρά σωματικά και ψυχικά τραύματα λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στη Γάζα.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κακλαμάνης, η Βουλή των Ελλήνων θα καλύψει τα έξοδα νοσηλείας για τα τραυματισμένα παιδιά του πολέμου. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διασώστες ασθενοφόρου Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση Παλαιστίνιου στο βόρειο Ισραήλ με δύο νεκρούς

Σοβαρό επεισόδιο στο βόρειο Ισραήλ: Παλαιστίνιος παρέσυρε με όχημα έναν άνδρα και μαχαίρωσε μία γυναίκα, με αποτέλεσμα και οι δύο να χάσουν τη ζωή τους. Ο δράστης τραυματίστηκε από τα πυρά της αστυνομίας.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα θερμότερα και ψυχρότερα Χριστούγεννα της 125ετίας σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Η 25η Δεκεμβρίου 1909 ήταν η πιο κρύα μέρα Χριστουγέννων στην Αθήνα τα τελευταία 125 χρόνια, με μέση θερμοκρασία μόλις 4°C, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το ClimateHub.
Κατεστραμμένα κτίρια Γάζας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός γκρέμισε σπίτι Παλαιστίνιου υπόπτου για επίθεση

Ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε στη Δυτική Όχθη το σπίτι Παλαιστινίου που κατηγορείται για συμμετοχή σε επίθεση που στοίχισε τη ζωή Ισραηλινού τον Ιούλιο. Η επιχείρηση έγινε στο χωριό Μπαζάρια, καταστρέφοντας το άδειο σπίτι.