ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας απευθύνεται σε εκδήλωση στη βιβλιοθήκη της Βουλής.

Συνάντηση Τασούλα–Ζαχαράκη για προετοιμασία και εκσυγχρονισμό σχολείων

Ο Πρόεδρος Κ. Τασούλας ενημερώθηκε από την υπουργό Σ. Ζαχαράκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τις προσλήψεις, το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» και το Ψηφιακό Σχολείο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας είχε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία τον ενημέρωσε για την πορεία προετοιμασίας της νέας σχολικής χρονιάς και τις αλλαγές που δρομολογούνται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η υπουργός εστίασε ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι το δημόσιο σχολείο ενισχύεται φέτος με επιπλέον μόνιμο προσωπικό. 

Εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες σε σχολεία σε όλη τη χώρα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη μεγάλη πρόκληση που συνιστά το δημογραφικό ζήτημα.

Αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες του υπουργείου, η κ. Ζαχαράκη τόνισε την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών μέσα από το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», το οποίο ενισχύεται με δωρεά 400 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

 Παράλληλα, παρουσίασε δράσεις όπως η ενίσχυση του Ψηφιακού Σχολείου με τη χρήση διαδραστικών πινάκων, η συνέχιση της λειτουργίας του Ψηφιακού Φροντιστηρίου, η εφαρμογή του πολλαπλού βιβλίου για κάθε μάθημα, αλλά και η αναβάθμιση του εξοπλισμού των Μουσικών Σχολείων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε την υπουργό για την ενημέρωση και ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

 «Ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης είναι κοινωνική απαίτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας. 

«Οφείλουμε να προσφέρουμε σε όλους τους μαθητές ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, δίνοντάς τους τα εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον. Ενισχύοντας τους μαθητές, στηρίζουμε και τις οικογένειές τους».

Ο Πρόεδρος τόνισε ακόμη ότι η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να επιτελέσει εθνική αποστολή, προετοιμάζοντας τη νέα γενιά να ανταποκριθεί στις προκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει ραγδαία, όπου η προσαρμοστικότητα και η ετοιμότητα θα αποδειχθούν καθοριστικής σημασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Οι Πανελλαδικές είναι σταθμός, όχι όλη η διαδρομή

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους των Πανελλαδικών 2026, τονίζοντας πως οι εξετάσεις είναι σημαντικές, αλλά δεν καθορίζουν τη ζωή τους, και ότι οι αξίες και τα ταλέντα τους ξεπερνούν έναν βαθμό.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Το δημογραφικό κλειδί για την εκπαιδευτική πολιτική

Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε τη σημασία του δημογραφικού στην εκπαιδευτική πολιτική κατά το συνέδριο «Δημογραφικό 2026», σημειώνοντας μείωση εγγραφών και την ανάγκη καλύτερης πρόβλεψης και στελέχωσης σχολείων.
Φοιτητικές εστίες Αττικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: 10.000 νέες κλίνες φέρνουν νέα εποχή στις φοιτητικές εστίες

Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε ότι το υπουργείο προχωρά σε ανακαινίσεις και κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών, με στόχο 10.000 νέες κλίνες σε 5 χρόνια, μέσω σημαντικών πόρων και ΣΔΙΤ, για ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνική PISA: Αντιπαράθεση για τη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας επικαλείται δικαστική απόφαση που κρίνει παράνομη τη στάση εργασίας για τις εξετάσεις "ελληνική ΠΙSA" σε 330 δημοτικά και 330 γυμνάσια. Η ΔΟΕ χαρακτηρίζει την εγκύκλιο απαράδεκτη και υπερασπίζεται τη νομιμότητα της κινητοποίησης.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενίσχυση σχολείων με στήριξη από τα πανεπιστήμια

Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε εξειδικευμένη μελέτη για τα οικονομικά της εκπαίδευσης, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, ώστε να βελτιώσει τον σχεδιασμό και τη λειτουργία των σχολείων με διαφάνεια και δίκαιη κατανομή πόρων.