ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Παύλος Μαρινάκης Συνέντευξη

Μαρινάκης: Η αλήθεια δεν βλάπτει, τοξικός είναι ο λόγος της αντιπολίτευσης

Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης» και 17.000 αποφυλακίσεις βαρυποινιτών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση απαντά με δουλειές και μειώσεις φόρων.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την για «τοξικότητα» στον πολιτικό λόγο και υπερασπίστηκε τις επιλογές της κυβέρνησης σε οικονομία και κοινωνική πολιτική.

«Η αλήθεια δεν είναι τοξική. Τοξικός είναι ο χαρακτηρισμός, τοξικό είναι να πεις "ή εμείς ή αυτοί", "θα σε χώσω τρία μέτρα κάτω από τη γη"», ανέφερε χαρακτηριστικά, φέρνοντας ως παράδειγμα δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου.

Ο κ. Μαρινάκης επέκρινε την περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα, αναφερόμενος στον νόμο Παρασκευόπουλου. «Μέσα σε περίπου πέντε χρόνια αποφυλακίστηκαν 17.000 βαρυποινίτες», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχαν εξαιρέσεις ούτε για ναρκέμπορους ούτε για βιαστές.
«Αν κάποιος είχε ποινή 25 ετών, μπορούσε να είναι έξω στα οκτώ», ανέφερε.

Απαντώντας στο ερώτημα αν η κυβέρνηση «φοβάται τον Αλέξη Τσίπρα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «στην πολιτική δεν πρέπει να απαξιώνεις ούτε να υπερτιμάς κανέναν» και πως «ο μόνος που κάνει ταμείο είναι ο ελληνικός λαός».

Παράλληλα, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι «επέβαλε ή αύξησε 30 φόρους» οδηγώντας σε «πλήρη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης». Αντίθετα, όπως είπε, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μειώσει ή καταργήσει 72 φόρους».

Ο κ. Μαρινάκης παρέθεσε αριθμούς για να υπογραμμίσει τις διαφορές των δύο περιόδων:

  • «500.000 νέες θέσεις εργασίας επί Μητσοτάκη – η χαμηλότερη ανεργία των τελευταίων 17 ετών», σημείωσε.

  • «Το ποσοστό όσων έπαιρναν κάτω από 1.000 ευρώ μειώθηκε από 64% επί Τσίπρα σε 46% σήμερα», πρόσθεσε.

  • Για τον κατώτατο μισθό, τόνισε ότι «έχει ανέβει από τα 650 ευρώ στα 880 ευρώ».

Παραδέχθηκε ότι «η ακρίβεια είναι υψηλή», αλλά επεσήμανε ότι «ο μέσος μισθός αυξήθηκε κατά 30%, ενώ οι τιμές κατά 17%, χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

«Δεν θέλουμε να παίρνουμε από τη μεσαία τάξη για να δίνουμε στους πιο αδύναμους. Θέλουμε να ανέβουν όλοι – και οι φτωχότεροι και η μεσαία τάξη», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι «λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν» και τόνισε τη σημασία της δημοσιονομικής πειθαρχίας ώστε «να μην παράγουμε ελλείμματα και χρέη για τις επόμενες γενιές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος» και πως «οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά το 2027».

Καταλήγοντας, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «λάσπη και συκοφαντία»:
«Τοξικοί είναι αυτοί που πετούν λάσπη, συκοφαντούν και υβρίζουν. Εμείς θα απαντάμε με αλήθειες και θα κοιτάμε τις ανάγκες των πολιτών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καζαμίας: Συνεχίζεται η πολιτική λιτότητας και άδικης φορολογίας

Ο Αλ. Καζαμίας (Πλεύση Ελευθερίας) κατηγορεί την κυβέρνηση για πέμπτη χρονιά διατήρησης πολιτικής λιτότητας και υψηλών πλεονασμάτων που μειώνουν τα εισοδήματα και εντείνουν την ακρίβεια, αντί της ενίσχυσης της ανάπτυξης και κοινωνικού κράτους.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Δίνουμε όσα αντέχει η χώρα, χάρη στην αύξηση εσόδων

Ο Π. Μαρινάκης απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα μέτρα στήριξης, τονίζοντας ότι ανακοινώθηκαν λόγω υπεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής και τα εισοδηματικά όρια για το επίδομα θέρμανσης έχουν αυξηθεί σημαντικά από το 2019.
Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μαρκόπουλος: Δεν παίζουμε με τα οικονομικά – Ερωτήματα από Ν. Παππά

Ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Μαρκόπουλος τόνισε πως οι πολιτικές της κυβέρνησης ακολουθούν ευρωπαϊκούς κανόνες και είναι κοστολογημένες, απαντώντας στον Νίκο Παππά που κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο για ακοστολόγητες διατάξεις.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Οι φορολογούμενοι θα καλύψουν επενδύσεις σε μπαταρίες

Ο Νίκος Παππάς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αρνήθηκε να μειώσει τον ΕΦΚ, πανηγυρίζει για τη ρήτρα διαφυγής και χρηματοδοτεί ιδιωτικές επενδύσεις στις μπαταρίες με χρήματα των φορολογουμένων.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση μειώνει φόρους στους ισχυρούς, όχι στους πολλούς

Ο Κώστας Τσουκαλάς στο Action24 χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «φορολάγνο», κατηγορώντας τον για άρνηση μείωσης έμμεσων φόρων που επιβαρύνουν το ευρύ κοινό, ενώ εύκολα κάνει ελαφρύνσεις σε ισχυρούς, με τη φορολογία συνολικά να αυξάνεται.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ψηφίστε τη τροπολογία ΠΑΣΟΚ για ΕΦΚ, όχι επιστολές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα αποφάσεις για μείωση του ΕΦΚ, εφαρμόζοντας το ιταλικό μοντέλο, και να καταργήσει την Golden Visa στα ακίνητα, τονίζοντας πως δεν απαιτείται επιστολή προς τη φον ντερ Λάιεν.