ΓΔ: 2129.82 -0.62% Τζίρος: 286.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
kikilias
ΑΠΕ

Διατήρηση των ΤΟΜΥ διαμηνύει ο Β. Κικίλιας

«Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε με συμβεβλημένους γιατρούς τα πράγματι υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ, τα οποία θα αναδιαρθρώσουμε και ομοιογενοποιήσουμε για να τα κάνουμε πιο αποτελεσματικά».

Σε ενίσχυση των κέντρων Υγείας αλλά και διατήρηση των ΤΟΜΥ, προσανατολίζεται το υπουργείο υγείας. Παρότι, όπως εκτιμά ο ίδιος ο υπουργός Υγειάς Β. Κικίλιας σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «τα στοιχεία τα οποία παρουσιάσαμε μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι» για τις ΤΟΜΥ, θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση τους, με στόχο να γίνουν πιο αποτελεσματικές όσον αφορά την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους πολίτες.

Αυτό προκύπτει από συνέντευξη του στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «σκοπεύουμε να ενισχύσουμε με συμβεβλημένους γιατρούς τα πράγματι υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ, τα οποία θα αναδιαρθρώσουμε και ομοιογενοποιήσουμε για να τα κάνουμε πιο αποτελεσματικά».

Ο υπουργός Υγείας στην ίδια συνέντευξη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της ιλαράς, με αφορμή ερώτηση για την πρόσφατη νομοθέτηση του στην Γερμανία. «Προκειμένου να θωρακίσουμε τη δημόσια υγεία, εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα», ήταν η απάντηση του, η οποία συμπληρώθηκε με νέα έκκληση υπέρ του εμβολιασμού κατά της γρίπης. «Ενώνω τη φωνή μου με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, τους φαρμακευτικούς συλλόγους, καθηγητές και όλους τους ειδικούς επιστήμονες, που μιλούν για την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών, των ευπαθών ομάδων και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης απέναντι στην εποχική γρίπη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο και για τη λειτουργία νέων υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής όπως το κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων. Είπε συγκεκριμένα: «Δίνουμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, τα οποία θέλουμε να είναι σε πλήρη διασύνδεση με το ΕΚΑΒ, ώστε να αποτελέσουν ένα πλήρες σύστημα επείγουσας φροντίδας.

Ενισχύουμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας που υποστηρίζουν τα βαριά περιστατικά και σχεδιάζουμε άμεσα τη λειτουργία νέων υπηρεσιών, όπως το ολοκληρωμένο κέντρο διαχείρισης εγκεφαλικών επεισοδίων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

vasiliskikilias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Πιθανή αύξηση κονδυλίων για την Υγεία

Ο υπουργός Υγείας ιεραρχεί στις προτεραιότητές του στα νοσοκομεία μετά την κατάσταση που παρέλαβε, τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και τις στοχευμένες προσλήψεις προσωπικού.
Σημάδι Απαγόρευσης Καπνίσματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο πλαίσιο για ανηλίκους: Ψηφιακή προστασία σε καπνό και αλκοόλ

Η Πολιτεία εισάγει νέο σχέδιο για την καθολική απαγόρευση πώλησης καπνού και αλκοόλ σε ανήλικους, συνδυάζοντας νομοθεσία, καινοτόμες τεχνολογίες και εντατικούς ελέγχους με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης και προστασίας των νέων.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Καμία ανοχή στην πώληση αλκοόλ και καπνού σε ανήλικους

Παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο για την απαγόρευση πώλησης καπνικών και αλκοόλ σε ανηλίκους, με τη συμμετοχή τεσσάρων υπουργών και έμφαση στη συνεργασία και στην ενίσχυση των ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Στόχος η Θεσσαλονίκη να γίνει κέντρο καινοτομίας

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε τη σημασία της καινοτομίας για τη Θεσσαλονίκη, αναφέροντας επενδύσεις σε υγεία και τεχνολογία, και δήλωσε πως στόχος είναι να γίνει η πόλη κέντρο καινοτομίας της Ελλάδας.
Συνάντηση επίσημων προσώπων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Βαρτζόπουλος συναντήθηκε με βουλευτές CDU και το Ίδρυμα Konrad-Adenauer

Ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος συναντήθηκε με βουλευτές του CDU και εκπροσώπους του Konrad-Adenauer-Stiftung, συζητώντας για τις μεταρρυθμίσεις στην Ψυχική Υγεία, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ενίσχυση συνεργασίας.