ΓΔ: 2346.72 1.38% Τζίρος: 453.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:32
Αξιωματούχος στη Βουλή
Φώτο: Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών. Credits: George Vitsaras / SOOC

Αύριο το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία του Απόστολου Βεσυρόπουλου στην Αλεξάνδρεια

Η εξόδιος ακολουθία του Απόστολου Βεσυρόπουλου θα τελεστεί το Σάββατο στις 12:00 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, παρουσία οικογένειας, συνεργατών, κυβερνητικών στελεχών και φίλων.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας θα τελεστεί αύριο, Σάββατο, στις δώδεκα το μεσημέρι, η εξόδιος ακολουθία για τον εκλιπόντα γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Την τελετή θα τιμήσουν με την παρουσία τους η οικογένεια, στενοί φίλοι και συνεργάτες του, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης Ημαθίας και τοπικοί φορείς. Το τελευταίο “αντίο” αποτίεται σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με συνέπεια τόσο την πολιτική όσο και την τοπική κοινωνία.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών, λόγω ανακοπής καρδιάς, ενώ παραθέριζε οικογενειακώς στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Η αιφνίδια απώλειά του προκάλεσε βαθιά θλίψη στην οικογένειά του, στους συνεργάτες αλλά και σε όσους τον γνώρισαν κατά τη διάρκεια της πολυετούς πολιτικής και κοινωνικής του πορείας.

Με οικονομικές σπουδές σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο Βεσυρόπουλος ανέλαβε σειρά σημαντικών θέσεων. Διετέλεσε υφυπουργός Οικονομικών με αρμοδιότητες στη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία, ενώ είχε υπηρετήσει και στην αυτοδιοίκηση ως νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης Ημαθίας για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Από το 2004 έως το 2008 εργάστηκε στη Βέροια ως εφοριακός, διαδραματίζοντας παράλληλα ενεργό ρόλο ως μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΑΚΕ Εφοριακών Ημαθίας - Πέλλας - Πιερίας. Από το 2010, υπήρξε αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2012 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής Ημαθίας με τη ΝΔ και επανεκλέγεται στις διπλές εκλογικές αναμετρήσεις του 2015. Το 2019 και το 2023 αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής στην Ημαθία, ενώ τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με τον τελευταίο κυβερνητικό ανασχηματισμό ανέλαβε καθήκοντα γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συμπαράστασης και συλλυπητηρίων από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, με επίσημες επιστολές και δημόσιες ανακοινώσεις να εκφράζουν τη λύπη για την απώλεια του εκλιπόντος πολιτικού.

Ο Βεσυρόπουλος αφήνει πίσω του τη σύζυγο και τα δύο του παιδιά. Σε μήνυμα της οικογένειάς του αναφέρεται:

«Αντί στεφάνων όσοι το επιθυμούν θα θέλαμε να ενισχύσουν κοινωνικούς φορείς και φιλανθρωπικά ιδρύματα στη μνήμη του Απόστολου Βεσυρόπουλου που τόσο αναπάντεχα έφυγε από κοντά μας. Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάυλος Μαρινάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Στόχος η ουσιαστική συνταγματική αναθεώρηση με ευρεία συναίνεση

Άρχισε η σημαντική διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, που θα διαρκέσει και στην επόμενη Βουλή. Ο πρωθυπουργός επιδιώκει ευρεία συναίνεση για νέο μοντέλο διακυβέρνησης, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Ήρθε η στιγμή για ουσιαστική συνταγματική αναθεώρηση με συναίνεση

Η Αλ. Σδούκου είπε ότι η συνταγματική αναθεώρηση είναι αναγκαία για ψηφιακό και αποτελεσματικό κράτος, λογοδοσία και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ζητώντας ευρεία συναίνεση και αλλαγές και στο άρθρο 86.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Αντιδράσεις για τη στήριξη της κυβέρνησης στις δηλώσεις Αλεξοπούλου

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει την κυβέρνηση για υπεράσπιση των δηλώσεων της Χρ. Αλεξοπούλου περί «τζάμπα», κάνοντας λόγο για ειρωνεία απέναντι σε χαμηλόμισθους και απώλεια μέτρου από τη ΝΔ.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Τσουκαλάς: Οριστικά δεν συνεργαζόμαστε με τη Νέα Δημοκρατία

Ο Κ. Τσουκαλάς τόνισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να φιμώσει όσους μιλούν για κρίσιμα ζητήματα, με αφορμή τα εργατικά δυστυχήματα. Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ενωμένο και θα ενισχυθεί μέσω προτάσεων για τα προβλήματα των πολιτών.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η ΝΔ τιμωρεί οδηγούς ταξί για χάρη μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων»

Συνάντηση Σ. Φάμελλου (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) με το Σωματείο ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης «Ερμής». Κατηγορεί τη ΝΔ για πολιτικές υπέρ μεγάλων εταιρειών και δηλώνει στήριξη στις κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί.
Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Οι φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ αύξησαν τους μισθούς

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε πως οι φοροελαφρύνσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη οδήγησαν σε πραγματικές αυξήσεις μισθών και ευνόησαν οικογένειες και νέους, εκτιμώντας ότι η σταθερότητα θα επιτρέψει νέες, ισχυρότερες παρεμβάσεις.