ΓΔ: 2467.81 -0.16% Τζίρος: 2.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:30:38
σημαία ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση μετατρέπει τα κολλέγια σε ΑΕΙ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι η λίστα με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που αδειοδότησε η κυβέρνηση παραβιάζοντας το Σύνταγμα, δείχνει πως ουσιαστικά απλώς αναγνωρίζονται ως πανεπιστήμια τα εγχώρια κο

«Η δημοσιοποίηση της λίστας με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που αδειοδότησε η κυβέρνηση, κατά παράβαση του Συντάγματος, αποδεικνύει πως δεν πρόκειται για κάτι περισσότερο από την παραχώρηση της πανεπιστημιακής ιδιότητας στα εγχώρια κολλέγια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Το σχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την υπονόμευση της δημόσιας Παιδείας και τη μετατροπή των φοιτητών σε πελάτες βρίσκεται σε εξέλιξη. Με τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από τα δημόσια ΑΕΙ, μέσω του απαράδεκτου μέτρου της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η κυβέρνηση έχει φτιάξει μια τεράστια δεξαμενή δυνητικών πελατών για τα ιδιωτικά δήθεν πανεπιστήμια, που θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να αποκτήσουν έναν τίτλο σπουδών αμφιβόλου ποιότητας. Την ίδια στιγμή, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των ΑΕΙ, τα οδηγεί σε μαρασμό και ασφυξία», σημειώνεται.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη δημόσια Παιδεία. Το δικαίωμα στη μόρφωση και την εκπαίδευση είναι και πρέπει να είναι καθολικό, όχι για λίγους κι "εκλεκτούς"», καταλήγει η ανακοίνωση, που φέρει τον τίτλο «Η κυβέρνηση μετατρέπει τα κολλέγια σε ΑΕΙ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελίες για χρήση χημικών της ΕΛ.ΑΣ. σε μαθητές στο Μεταξουργείο

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη χρήση χημικών από την ΕΛ.ΑΣ. σε μαθητές και γονείς στο Μεταξουργείο και ζητά εξηγήσεις από τον Υπουργό για τις εντολές και την ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με αποβολές απαντά ο Κ. Μητσοτάκης στον σχολικό εκφοβισμού

«Συνεχίζει την απαξίωση του παιδαγωγικού και διδακτικού ρόλου του σχολείου, καθιστά τους εκπαιδευτικούς σε ρόλο αστυφύλακα και τους γονείς απολογούμενους κι αβοήθητους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων

Η Μαρία Κομνηνάκα του ΚΚΕ τόνισε ότι η συζήτηση για την αναθεώρηση των άρθρων 17, 21 και 24 αποκαλύπτει πως κυβέρνηση και κόμματα συμπλέουν στην θωράκιση του συστήματος, θέτοντας σε προτεραιότητα την πράσινη μετάβαση.
Κτήριο Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος: Το Σύνταγμα να προστατεύει τον πολίτη από κρατική αυθαιρεσία

Ο Θ. Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) επισήμανε τη σημασία του Συντάγματος για την προστασία του πολίτη από κρατική αυθαιρεσία, υπογραμμίζοντας ότι το κράτος παρεμβαίνει πλέον πολυεπίπεδα. Εξέφρασε επιφυλάξεις για λεπτομερείς αλλαγές στο άρθρο 17.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Ξανθόπουλος: Υποστηρίζουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο στη Βουλή

Ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, επέκρινε έντονα την πρόταση της ΝΔ για αναθεώρηση του άρθρου 16, σημειώνοντας αρνητικά παραδείγματα από ιδιωτικά πανεπιστήμια και τόνισε τη διαφορά δημόσιου και κρατικού πανεπιστημίου.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανθόπουλος: Όχι στην εργαλειοποίηση της συνταγματικής αναθεώρησης

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) κατήγγειλε εργαλειοποίηση του Συντάγματος από την κυβέρνηση λόγω σφιχτών προθεσμιών στη διαδικασία αναθεώρησης και έλλειψης διαλόγου, ενώ ζήτησε επέκταση προστασίας κατά των διακρίσεων στο άρθρο 5.