ΓΔ: 2017.06 -0.41% Τζίρος: 36.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:40:33
σημαία ΣΥΡΙΖΑ
Η σημαία του ΣΥΡΙΖΑ κυματίζει σε υπαίθριο χώρο με φόντο τον ουρανό.

Η κυβέρνηση μετατρέπει τα κολλέγια σε ΑΕΙ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι η λίστα με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που αδειοδότησε η κυβέρνηση παραβιάζοντας το Σύνταγμα, δείχνει πως ουσιαστικά απλώς αναγνωρίζονται ως πανεπιστήμια τα εγχώρια κο

«Η δημοσιοποίηση της λίστας με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που αδειοδότησε η κυβέρνηση, κατά παράβαση του Συντάγματος, αποδεικνύει πως δεν πρόκειται για κάτι περισσότερο από την παραχώρηση της πανεπιστημιακής ιδιότητας στα εγχώρια κολλέγια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Το σχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την υπονόμευση της δημόσιας Παιδείας και τη μετατροπή των φοιτητών σε πελάτες βρίσκεται σε εξέλιξη. Με τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από τα δημόσια ΑΕΙ, μέσω του απαράδεκτου μέτρου της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η κυβέρνηση έχει φτιάξει μια τεράστια δεξαμενή δυνητικών πελατών για τα ιδιωτικά δήθεν πανεπιστήμια, που θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ, προκειμένου να αποκτήσουν έναν τίτλο σπουδών αμφιβόλου ποιότητας. Την ίδια στιγμή, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των ΑΕΙ, τα οδηγεί σε μαρασμό και ασφυξία», σημειώνεται.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη δημόσια Παιδεία. Το δικαίωμα στη μόρφωση και την εκπαίδευση είναι και πρέπει να είναι καθολικό, όχι για λίγους κι "εκλεκτούς"», καταλήγει η ανακοίνωση, που φέρει τον τίτλο «Η κυβέρνηση μετατρέπει τα κολλέγια σε ΑΕΙ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελίες για χρήση χημικών της ΕΛ.ΑΣ. σε μαθητές στο Μεταξουργείο

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη χρήση χημικών από την ΕΛ.ΑΣ. σε μαθητές και γονείς στο Μεταξουργείο και ζητά εξηγήσεις από τον Υπουργό για τις εντολές και την ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με αποβολές απαντά ο Κ. Μητσοτάκης στον σχολικό εκφοβισμού

«Συνεχίζει την απαξίωση του παιδαγωγικού και διδακτικού ρόλου του σχολείου, καθιστά τους εκπαιδευτικούς σε ρόλο αστυφύλακα και τους γονείς απολογούμενους κι αβοήθητους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μελίδης: Αιφνιδιαστική η ρύθμιση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Ο Δημήτρης Μελίδης, αναπλ. εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ επέκρινε την κυβέρνηση για αιφνιδιαστική ρύθμιση σχετικά με το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε κανένας πραγματικός λόγος να κατατεθεί.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξαγγελίες για φθηνότερα προϊόντα δεν ανακουφίζουν τα νοικοκυριά

Ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής μείωσης τιμών κατά 8% σε 2.000 προϊόντα, τονίζοντας ότι τα βασικά αγαθά παραμένουν ακριβά και η ακρίβεια πλήττει τα νοικοκυριά.