ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Υπουργείο Ανάπτυξης και ΣΕΒ
Φωτογραφία Υπουργείο Ανάπτυξης και ΣΕΒ

Συνάντηση Θεοδωρικάκου – ΣΕΒ για επενδύσεις, αδειοδοτήσεις και μεταρρυθμίσεις

Ο υπ. Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος και ο Πρόεδρος ΣΕΒ συζήτησαν επενδύσεις, αδειοδοτήσεις, ενεργειακό κόστος και το νέο πλαίσιο στρατηγικών επενδύσεων ενόψει ΚΥΣΟΙΠ.

Σε θετικό και παραγωγικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Σπύρο Θεοδωρόπουλο, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 5 Αυγούστου.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στην απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης. 

Όπως σημειώθηκε, η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και η μείωση της γραφειοκρατίας αποτελούν προτεραιότητες για την υλοποίηση νέων επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε και στο ζήτημα του ενεργειακού κόστους, το οποίο παραμένει κρίσιμο για τη βιομηχανία.

 Οι δύο πλευρές συζήτησαν σενάρια παρέμβασης και εξειδικευμένες προτάσεις στήριξης, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Αναφορά έγινε και στην πρόοδο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. 

Μέχρι σήμερα έχουν ήδη προκηρυχθεί τρία καθεστώτα συνολικού ύψους 450 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ νέες δράσεις αναμένονται το φθινόπωρο, με αιχμή την ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας και των τεχνολογιών αιχμής.

Η ατζέντα της συνάντησης περιλάμβανε, τέλος, προτάσεις για τη βελτίωση του πλαισίου που διέπει τις στρατηγικές επενδύσεις.

 Στόχος είναι η περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών και η ενίσχυση των έργων υψηλής προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θεσμικού διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και των κοινωνικών και οικονομικών εταίρων, με στόχο τη χάραξη ενός αναπτυξιακού πλαισίου προσανατολισμένου στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Ανάπτυξης κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος κατάλογος επενδυτικών οργανισμών για άδειες διαμονής

Το Υπουργείο Ανάπτυξης επικαιροποίησε τον κατάλογο Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων, επιτρέποντας σε πολίτες τρίτων χωρών συμμετοχή για άδεια διαμονής. Τροποποιήθηκε και το όνομα επενδυτικού οργανισμού DROMEUS.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Μείωση γραφειοκρατίας και ενίσχυση επενδύσεων για νέες θέσεις

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε νομοσχέδιο για απλούστευση διαδικασιών και μείωση γραφειοκρατίας, ενίσχυση επενδύσεων και θέσεων εργασίας, καθώς και δημιουργία ψηφιακού κέντρου ενημέρωσης για κρατικές ενισχύσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
επιχειρηματικό πάρκο Φυλής
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Επιχειρηματικά Πάρκα: Απλοποιείται η ένταξη στο νέο θεσμικό πλαίσιο

Με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, πλέον τα υπό ανάπτυξη Επιχειρηματικά Πάρκα μπορούν να ενταχθούν στο νόμο 4982/2022 καταθέτοντας φάκελο με τα ήδη εκδοθέντα και σε ισχύ δικαιολογητικά.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Επιστροφή 323 εκ. από ανεκτέλεστα επενδυτικά σχέδια

141 επενδυτικά σχέδια που δεν υλοποιήθηκαν θα αφαιρεθούν από τον αναπτυξιακό νόμο του 2016, με επιστροφή κρατικών ενισχύσεων άνω των 323 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έλεγχο του υπουργείου Ανάπτυξης και της ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεοδωρικάκος: 2.000 νέες θέσεις εργασίας από 186 επενδύσεις σε χρόνο-ρεκόρ

Πάνω από 2.000 νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας προκύπτουν από 186 επενδυτικά σχέδια ύψους 723,6 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκαν με ταχύτατη αξιολόγηση από το Υπ. Ανάπτυξης, στηρίζοντας τις παραγωγικές επενδύσεις.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρατείνεται η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών μέχρι το τέλος του έτους

Η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών παρατείνεται έως το τέλος του έτους, με στόχο τη μέγιστη συμμετοχή επιχειρήσεων. Οι σύνδεσμοι θα διαβουλευτούν με τα μέλη τους για ενίσχυση της προσπάθειας στήριξης των νοικοκυριών.