ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
Ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια πολιτικής ομιλίας στη Νέα Δημοκρατία.

Η ΝΔ προτείνει εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από την αρχή λειτουργίας του

Κατόπιν απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ ζητά εξεταστική επιτροπή για τη συνολική πορεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, με στόχο τη διαφάνεια στη διαχείριση ενισχύσεων.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εισηγείται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα καλύψει ολόκληρη την περίοδο λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, από την ίδρυσή του έως σήμερα.

 Την πρόταση αυτή γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου, η πρωτοβουλία στοχεύει στην αναλυτική διερεύνηση της λειτουργίας του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), με έμφαση στη διαφάνεια και τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης των ευρωπαϊκών και εθνικών ενισχύσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το ψηφιακό κράτος ως λύση στη διαφθορά και το πελατειακό σύστημα

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, διέψευσε τις κατηγορίες για συγκάλυψη στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, υπογράμμισε τη σημασία της διαφάνειας και παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο για θεσμικές αλλαγές και καταπολέμηση του πελατειακού κράτους.
Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Επίθεση στην κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και ευρωπαϊκούς θεσμούς

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για απαξίωση των ευρωπαϊκών θεσμών, συνδέοντας την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ με ευρύτερα ζητήματα διαφάνειας και θεσμικής εκτροπής.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ασυμβίβαστο μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και δημοσίου συμφέροντος

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι το πραγματικό ασυμβίβαστο είναι μεταξύ του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και του δημόσιου συμφέροντος, καταγγέλλοντας διαφθορά και πελατειασμό σε ζητήματα όπως οι υποκλοπές και τα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Χρειάζεται νέο ξεκίνημα κατά του «Βαθέος Κράτους» μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Υπογράμμισε ότι τα διδάγματα της υπόθεσης αποτελούν «νέα αφετηρία για δυναμικότερη αντιπαράθεση της Πολιτείας με το “Βαθύ Κράτος”». Αναφέρει ότι αύριο θα υπάρξει αναλυτική τηλεοπτική τοποθέτηση του για το ζήτημα.